XS
SM
MD
LG

Treneri se sukobili na "Čairu" nakon meča Radničkog i Čukaričkog

Obezbeđenje policija ČairNetrpeljivost sa terena preneli i na hodnike "Čaira"; foto: JV/M. J.

Nakon gola koji je Radnički primio u 90. minutu utakmice sa Čukaričkim, strateg gostiju Simo Krunić i pomoćni trener Nišlija Vidak Bratić otišli su u svlačionice i tu se sukobili. Vikanje i psovke čuli su iz hodnika, reagovali su policija i obezbeđenje. Krunić je osuo paljbu po svom domaćinu, ali se na kraju i izvinio, pa poljubio drugog pomoćnika Nenada Lalatovića - Dragana Šarca.

Krunić je rekao da je Bratić “skočio” na njega, da ne treba da ga napadaju iz poštovanja prema Čukaričkom, jer on “nije niko i ništa, mali čovek i mali trener, ali pošten”. Na ovoj utakmici Radnički nije predvodio prvi trener Nenad Lalatović, jer je bio bolestan, kako je rekao Dragan Šarac nakon meča, a Sarajlija se osvrnuo i na ovu situaciju, doduše nedorečeno.

Neću da pričam o mom prijatelju Lali (Nenadu Lalatoviću prim. aut.), i on i Šarac i Bratić su moji drugovi. Ne sme Lalo da se tvoj drugi pomoćnik zaleće na mene, mi smo drugovi, iz poštovanja. Iz poštovanja, iako nisam u pravu. Tenzija je utakmica, znaš ti kako ti reaguješ, ja sam se borio za Čukarički. Nemojte da mislite da se nekoga bojim, ja ne dam na svoj klub, ja ne dam na sebe i nikada neću dati - pričao je Krunić.

Sa ovakvim pogledom na razvoj događaja nije se složio Dragan Šarac.

Mislim da je Simin monolog bio predug, o nekim stvarima o kojima se ne priča. Mislim da nije bilo napadanje od Vidaka, već je bilo Simino napadanje mene, naše klupe - rekao je Šarac.

Prekinuo ga je vidno smeteni Krunić, poljubivši ga i pritom se sukobivši sa novinarima.

Pa treba da me ispoštuješ, stariji sam od tebe i volim te kao druga. Ako nisam u pravu, treba da me ispoštuješ. Ti si moj brat čoveče, ali ja se borim - rekao je Krunić.

Potom se izvinio svima, ali je u hodniku stadiona okršaj nastavljen. Ponovo je reagovala policija i obezbeđenje, ali sve se završilo nakon što je Krunić otišao kod Bratića, kako bi se pomirili.

Podsetimo, Čukarički je izvukao bod na “Čairu” nakon što mu je u 90. minutu dosuđen indirektni udarac. Ovo je bilo 3. kolo plej-ofa i pobeda bi Radničkom osigurala zvanje vicešampiona, ukoliko Partizan ne slavi u “večitom derbiju”. Ekipa sa Banovog brda je treća i još se grčevito bori za izlazak na međunarodnu scenu, pošto je za to izgubila šanse preko Kupa.


Crvena zvezda 3 : 0 Napredak
Radnički (N) 2 : 2 Mladost
Partizan 2 : 0 Proleter
Čukarički 1 : 1 Vojvodina
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 37 33 3 1 60
2 Radnički (N) 37 25 10 2 48
3 Partizan 37 20 9 8 42
4 Čukarički 37 18 12 7 39
5 Mladost 37 16 9 12 34
6 Napredak 37 12 12 13 28
7 Proleter 37 10 11 16 22
8 Vojvodina 37 10 11 16 22