XS
SM
MD
LG

Mačva u subotu dočekuje Dinamo iz Vranja

Prvu utakmicu plejaut faze takmičenja šabačka Mačva u okviru 31.kola Super lige Srbije odigraće sa ekipom Dinama iz Vranja. Utakmica se igra u subotu, 13. aprila od 19 časova na stadionu Mačve u Šapcu.

Šapčani su preliminarni deo takmičenja završili na 12. mestu superligaške tabele, sa 32 osvojena boda, pa tako odigravanje plejaut faze otpočinju sa četvrtog mesta i 16 bodova. Sa po tri boda više su Spartak, Voždovac i Radnik. Ekipa Bačke u plejaut ulazi sa 13 bodova, Rad ima 11, Dinamo 10 i Zemun devet bodova.

Na konferenciji FK Mačva pred sutrašnju utakmicu šef struke Darko Tešović kaže da su ambicije Dinama jasne, a poučeni iskustvom iz prethodnog susreta ne postoji način da ih Vranjanci iznenade.  

„Mi smo vrlo spremni za ovu utakmicu i ovo vreme koje je uslovno rečeno lošije za fudbal može da bude itekako dobro za nas. Teren je dobar, ekipa je spremna, imamo samo jedan problem sa Tošićem zbog parnih kartona, a sve ostalo je na vrlo visokom nivou. Vrlo sam zadovoljan sa dosadašnjim igrama mojih momaka, sa njihovim ponašanjem. Očekuje nas sedam veoma bitnih utakmica, posebno ovaj susret protiv Dinama koji igramo pred našom publikom koja je željna dobre igre i pobeda Mačve. Imperativ je pobeda, igra će biti borbena po čemu je Mačva i prepoznatljiva, a što nam mnogi i zameraju, ali to je već njihov problem. Ekipa Dinama ima dobre pojedince, pokazala je u ovom prvenstvu da može dobro da igra, ali i loše, imaju velike oscilacije, tako da ćemo pokušati da iskoristimo sve njihove mane koje imaju, a njihove dobre strane rešimo na vreme.

Prvotimac Nenad Gavrić kaže da su celonedeljne pripreme bile usmerene na sutrašnji meč. „Radili smo na taktičkom delu gde možemo da ih ugrozimo, a ja u ime cele ekipe mogu da kažem da ćemo dati svoj maksimum i preko 100 posto snage, kako bi sa pozitivnim rezultatom otpočeli ovu fazu takmičenja. Sa nova tri boda sigurno je da ćemo lakše disati i još motivisaniji dočekati narednih šest isto tako važnih i teških mečeva. Ovom prilikom pozivam navijače da budu brojni na tribinama jer nam njihova podrška znači mnogo. Želja nam je da na njihovim krilima dođemo do željene pobede“, kaže Gavrić.

Branislav Marković takođe ima velika očekivanja od sutrašnjeg meča. „Dinamo ima veoma kvalitetne pojedince u svom sastavu, ono što ih krasi je velika borbenost na terenu, a naš zadatak je da ih sprečimo u velikoj želji da iz Šapca odnesu bodove. Takođe bih pozvao navijače da budu što brojniji jer energija koju nam šalju sa tribina ima ogroman značaj posebno u teškim situacijama. Publika je ta koja ubacuje dodatni adrenalin i kada ponestaje snage nezamnjiv su podstrek“, objašnjava Marković.

Blagajne na dan utakmice sa radom počinju od 17 časova kada se otvaraju i kapije stadiona Mačve.

pr Ana Acan


Spartak ŽK 2 : 1 Voždovac
OFK Bačka 0 : 1 Dinamo
Radnik 3 : 0 Mačva
Rad 1 : 1 Zemun
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 8 16 28
2 Spartak ŽK 37 12 10 15 27
3 Voždovac 37 12 7 18 25
4 Mačva 37 10 11 16 25
5 Rad 37 7 12 18 23
6 Dinamo 37 9 6 22 23
7 Zemun 37 6 12 19 21
8 OFK Bačka 37 7 9 21 18