XS
SM
MD
LG

Srđan Blagojević: Zlatibor arhiviran, Javor nov izazov

Fudbaleri Inđije u ovoj sezoni svakako predstavljaju fudbalsko osveženje. Iz potaje je najavljivana srpskoj fudbalskoj javnosti kandidatura ovog kluba za visok plasman. Jesen iza nas je bila možda i najbolja u istoriji ovog kluba koji će relativno brzo postati stogodišnjak. Proletni deo sezone ja započeo sa rezultatskim "štucanjem", a potom sledi niska vrlo dobrih rezultata koji je zeleno bele ispeo na poziciju broj tri i na startu novog takmičenja zvanog play off. Tu Inđinčani nisu stali i u derbiju kola uz onaj u Senti, ostvaruju visoku pobedu nad Zlatiborom (3: 0).

Na sve do sada urađeno osvrt daje šef stručnog štaba u zeleno belim timu, Srđan Blagojević:

"Pre svega moram da naglasim da sam ponosan na sve  ono što je ovaj tim i ovaj klub uradio u ovoj sezoni, kako god da se ona završi. Ponosan sam na način na koji smo to uradili i svesni smo da je to rezultat isključivo našeg rada. Prošli smo sve i svašta . Imali i problema i oscilacija, ali smo uvek pokazivali snagu zdravog kolektiva, zbog čega sam posebno zadovoljan i ponosan. Dosli smo do toga da smo, šest kola pre kraja prvenstva , u aktivnoj borbi za najviši plasman. Mi nismo favoriti, to je svima jasno , pa i nama. Ne zato što želimo da nekoga zavaravamo tim stavom, već zato što smo svesni svojih kvaliteta, ali i svojih nedostataka. Znamo šta je to što je naša prednost, ali znamo i šta je to što drugi imaju a mi nemamo. Ovaj tim, bez obzira na sve to, ima ogromnu želju, strast i ambiciju da pokuša da napravi ozbiljan rezultat u ovoj sezoni i boriće se za to do poslednjeg trenutka. Biće na tom putu ogromnih prepreka ,koje će se nekima učiniti nepremostivim, ali sam siguran da ćemo imati snagu, pamet i koncentraciju kako bi smo iskazali svoj kvalitet".

Drugo kolo play offa stiže za samo dva dana, nov izazov zvan - Javor ?

"Očekuje nas ponovo Javor sa kojim smo igrali pre deset dana. Veoma kvalitetna i dobro organizovana ekipa. Klub koji ima sve što je potrebno za rang više. Igrački kadar, struku, organizaciju, vernu publiku. Sa druge strane, mi smo pokazali, na prethodnoj utakmici, da možemo da im pariramo, što nam daje dodatno samopuzdanje pred meč u sredu. Bez obzira na značaj ovog meča i bez obzira na rezultat, ne mislim da će posle toga sve biti rešeno, jer posle toga ima još pet utakmica. Počeo je rasplet sezone, ovaj tim je zbio redove, ujedinjeni su svi u klubu i spremni smo za borbu u izazovima ispred nas. Neće biti lako, svesni smo toga, ali ni drugima neće biti lako sa nama".

Utakmica sa Ivanjičanima se igra u sredu. Ulog za dva tima je ogroman. Tradicija je na strani domaćina, ali su one tu i da se ruše.


TSC 1 : 0 Metalac
Javor Matis 1 : 1 Radnički 1923
Inđija 3 : 1 Sinđelić
Zlatibor 1 : 0 Bežanija
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 37 26 9 2 53
2 Javor Matis 37 23 8 6 46
3 Inđija 37 20 7 10 39
4 Radnički 1923 37 16 11 10 35
5 Metalac 37 15 12 10 33
6 Zlatibor 37 18 3 16 32
7 Bežanija 37 15 5 17 28
8 Sinđelić 37 11 13 13 24