XS
SM
MD
LG

Sjajna fudbalska predstava na "Čika Dači" bez pobednika

Stevan Kovačević nije uspeo da pogodi mrežu rivala na startu drugog poluvremena

U utakmici poslednjeg, 30. kola Prve lige Srbije, fudbaleri Radničkog i Teleoptika podelili su bodove na „Čika Dači“ – 2:2 (1:0). Kragujevačka publika imala je priliku da uživa u jednoj odličnoj fudbalskoj predstavi sa pregršt šansi i golova, ali i grešaka, koje su umalo skupo koštale naš tim.

Odavno jedna ekipa nije došla na „Čika Daču“ tako „otvorenog garda“ i sa željom da se nadigrava, kao što je to uradio Teleoptik danas. To je već u startu garantovalo sadržajnu utakmicu, punu ritma, koju su obeležili rezultatski preokreti, lepe akcije i golovi. Radnički je dobro počeo, na vreme poveo, a onda ponovo primio dva „jeftina“ gola, pa je do kraja utakmice bio primoran da se spašava poraza.

Prvi udarac na gol Radničkog uputio je Karišić u 2. minutu, da bi tri minuta kasnije na suprotnoj strani Toma Todorović pokušao da uposli Đorđa Maksimovića, međutim, lopta je završila iza leđa najboljeg strelca kragujevačkog tima ovog proleća.

U odličnoj prilici našao se potom mladi Jovan Kokir u 8. minutu, kada je šutirao iskosa sa leve strane, lopta je očešala stativu i došla do Jovanovića, čiji je udarac izblokiran od strane fudbalera domaćeg tima.

Nedugo zatim opasnost i na drugoj strani. Golman Vukanić je ispustio loptu nakon duela sa Milošem Đorđevićem, koji nije uspeo da kazni ovu slabu intervenciju gostujućeg čuvara mreže.

Đorđe Maksimović je u 14. minutu šutirao iz okreta iskosa sa desne strane u suprotan ugao, golman Vukanić je kratko odbio loptu, koju je Vlalukin izbacio u korner.

Igrao se 17. minut kada je Miloš Đorđević pao u kaznenom prostoru Teleoptika tražeći jedanaesterac, ali je sudija Mitić samo odmahnuo rukom i pokazao da se igra nastavi.

U 22. minutu zapretio je omaleni Vlalukin posle kornera, ali nije bio dovoljno precizan. Na novu šansu čekalo se do 33. minuta, kada je Kokir iz slobodnog udarca sa leve strane tukao direktno na gol, Luka Čermelj je pokušao da zasmeta Lazaru Raičeviću, ali se čuvar mreže domaćeg tima nije dao iznenaditi i sigurno je prigrabio loptu.

Minut kasnije dogodio se najlepši detalj na utakmici. Toma Todorović je poveo loptu, a onda se iznenada odlučio na udarac sa 25-26 metara udaljenosti od gola Teleoptika. Lopta je proletela kao tane i završila iza leđa iznenađenog Vukanića. Predivan pogodak mladog fudbalera Radničkog, kojim je najavio da polako dostiže željeni nivo forme.

Nakon spektakularnog pogotka Todorovića, činilo se da su Kragujevčani na dobrom putu da zabeleže očekivanu pobedu, tim pre što su „crveni“ zaista u tim trenucima kontrolisali igru i bili opasniji rival.

Tako je već u 36. minutu ponovo zapretio Maksimović udarcem sa 13-14 metara iskosa sa desne strane, koji je Vukanić nekako uspeo da primiri i ugrabi loptu ispred Tomislava Todorovića. Pet minuta kasnije, nakon kornera sa leve strane, pokušao je i Petrović glavom iz peterca, ali nije bio precizan.

Nakon odmora, gosti iz Zemuna krenuli su znatno aglilnije ka golu Radničkog u želji da što pre dođu do izjednačujućeg pogotka. Ipak, prvu priliku u nastavku susreta imao je Stevan Kovačević, koji je sa dvadesetak metara šutirao iznad prečke.

Dva minuta kasnije, Vlalukin je započeo dobru akciju Teleoptika, potom je Jovanović pokušao da centrira pored Ostojića, koji je zakačio loptu dovoljno da ona dođe do Kokira, a mladi fudbaler je u padu glavom šutirao pored gola.

Imali su gosti dosta sreće u 52. minutu. Prvo je Kovačević izveo korner, a Matović izbio loptu, koja je opet došla do iskusnog veziste Radničkog, usledio je novi centaršut, Maksimović je uspeo da „očeše“ loptu glavom, ali je ona na kraju završila pored stative.

Samo minut kasnije ekipa Milana Ristića došla je do rezultatskog poravnanja. Kardinalnu grešku odbrane domaćeg tima kaznio je plavokosi Kokir, koji je preciznim prizemnim udarcem naterao Lazara Raičevića na kapitulaciju.

Nakon ovog pogotka Teleoptika, ekipa trenera Dejana Nikolića se još više otvorila u želji da ponovo dođe do prednosti, dok su se gosti uzdali u kontre i brzinu svojih ofanzivnih igrača.

Upravo su u 63. minutu iz jedne takve situacije „optičari“ došli u situaciju da ugroze gol domaćina, ali je Popović uspeo da u poslednjem trenutku interveniše ispred Strahinje Jovanovića.

Pokušao je odmah potom na drugoj strani Todorović da uposli Maksimovića, ali je Vukanić nekako uspeo da interveniše. Samo par trenutaka nakon što je ušao u igru, Jovan Lukić je testirao čuvara mreže Teleoptika snažnim udarcem sa distance, da bi posle kornera još jednom pokušao i Lazar Petrović, međutim, nije bio dovoljno precizan.

Zatresla se mreža Teleoptka u 74. minutu, ali je gol Miloša Đorđevića poništen zbog ofsajda.

Tri minuta kasnije – preokret. Posle ubačene lopte sa leve strane i loše rekacije Popovića, rezervista Vorotović je iskoristio „poklon“ i doveo svoj tim u vođstvo od 2:1.

Neverica na licima igrača i navijača Radničkog bila je vidljiva u tim trenucima, pošto se eto od gotovog, napravila veresija. Umesto planirana tri boda, Kragujevčani su tako došli u situaciju da se bore da izbegnu poraz.

Pri tom, ni sreća nije bila saveznik momaka u crvenim dresovima. Dokaz za to je situacija iz 84. minuta, kada je Lukić uputio oštar centaršut sa leve strane, a lopta preskočila golmana Vukanića, udarila u stativu pored Dimitrića i Vujasina i odbila se nazad u polje.

Ipak, pravda je na kraju zadovoljena. Počela je sudijska nadoknada vremena kada je Lukić izveo korner, a lopta nakon „bilijara“ pred golom gostiju došla do rekonvalescenta Aleksandra Dimitrića, koji je na najbolji mogući način obeležio povratak na teren posle šestomesečne pauze i doneo svom timu izjednačenje – 2:2.

Nije tu bio kraj uzbuđenjima na ovom susretu. U dubokoj sudijskoj nadoknadi vremena, Ostojić je kao poslednji igrač odbrane oborio Milosavljevića i zaradio direktan crveni karton, da bi nepun minut kasnije Uroš Aleksijević dobio drugi žuti karton, pa je Radnički ovu utakmicu završio sa devet igrača na terenu.

RADNIČKI 1923 – TELEOPTIK 2:2 (1:0)

KRAGUJEVAC
Stadion:
„Čika Dača“
Gledalaca: 1600
Sudija: Milan Mitić (Leskovac)
Pomoćnici: Čedomir Andrejić (Kruševac), Ivan Blagojević (Paraćin)
Strelci: Todorović u 34. i Dimitrić u 90. minutu za Radnički 1923, a Kokir u 53. i Vorotović u 77. minutu za Teleoptik
Žuti kartoni: Popović, Aleksijević (Radnički 1923), Karišić, Milosavljević (Teleoptik)
Crveni kartoni: Ostojić, Aleksijević (Radnički 1923)

RADNIČKI 1923: Raičević, Varjačić, Popović (od 78. Ilić), Petrović, Ostojić, Aleksijević, Kovačević, Maksimović (od 72. Dimitrić), Todorović (od 64. Lukić), Vujasin, Đorđević.

TELEOPTIK: Vukanić, Vlalukin, L. Čermelj, Matović, F. Čermelj, Milosavljević, Jovanović (od 87. Šiškov), Babović (od 55. Vorotović), Kokir (od 69. Ilić), Karišić, Peličić.

Radnički će tako u plej-of sa pete pozicije, ispred Metalca, Bežanije i Sinđelića, a iza TSC-a, Javora, Inđije i Zlatibora.

Prvu utakmicu druge faze takmičenja, koja broji sedam kola, kragujevački prvoligaš odigraće narednog vikenda na svom „Čika Dači“ protiv ekipe Metalca, koju je već dva puta savladao ove sezone.


30 .kolo Prva liga Srbije
Inđija 1 : 1 Javor Matis
Zlatibor 1 : 0 Metalac
Sinđelić 1 : 3 OFK Žarkovo
Budućnost 0 : 3 TSC
Bežanija 1 : 0 Bečej 1918
Novi Pazar 1 : 0 Trajal
Radnički 1923 2 : 2 Teleoptik
Borac 0 : 1 Sloboda
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 TSC 30 20 8 2 68
2 Javor Matis 30 19 6 5 63
3 Inđija 30 17 6 7 57
4 Zlatibor 30 16 2 12 50
5 Radnički 1923 30 14 7 9 49
6 Metalac 30 13 9 8 48
7 Bežanija 30 14 3 13 45
8 Sinđelić 30 11 11 8 44
9 Trajal 30 12 5 13 41
10 OFK Žarkovo 30 11 8 11 41
11 Bečej 1918 30 10 6 14 36
12 Budućnost 30 8 9 13 33
13 Teleoptik 30 6 9 15 27
14 Borac 30 6 7 17 25
15 Sloboda 30 5 6 19 21
16 Novi Pazar 30 3 8 19 17