XS
SM
MD
LG

Radovanovići odgovoili Budućnosti

Partizan je ponovo mamac za najveće talente regiona! Crno-beli su pobedili konkurenciju i doveli vunderkinda Nikolu Radovanovića.

Međutim, ta vest uzdrmala je region iz potpuno pogrešnih razloga.

U crno-belom jatu su oduševljeni što su uspeli da "nagovore" mladog košarkaša da im se pridruži, u nadi da će brzo od njega imati i sportsku i ekonomsku dobit, međutim, njegov aktuelni klub Budućnost iz Bijeljine nezadovoljan je poslom koji se nalazi pred realizacijom.

Tako je stiglo i zvanično saopštenje kluba iz Republike Srpske, u kome se napadaju beogradski crno-beli, mada se nijednog trenutka ne navodi šta su to prekršili da bi da bi doveli 15-godišnjeg momka iz Nevesinja.

-  Budućnost izražava zabrinutost i nezadovoljstvo načinom na koji Partizan pokušava neprofesionalnim i nekorektnim putem da dođe do naših članova u nameri da potpiše ugovor bez naše saglasnosti. O načinima na koji u celoj regiji agituje mlade igrače biće obaveštena i krovna svetska organizacija FIBA u okviru koje ćemo tražiti zaštitu svojih prava - između ostalog je pisalo u aopštenju kluba iz Republike Srpske.

Međutim, ubrzo potom oglasila se i njegova porodica:

- U ime porodice Radovanović, obraćam vam se povodom neistina koje je trener KK Budućnost iz Bijeljine, Dario Čojić, javno izneo u vezi sa prelaskom Nikole Radovanovića u KK Partizan iz Beograda.

Kada je postalo jasno da Partizan želi Nikolu, a da je Nikolina velika želja da zaigra upravo u crno-belom dresu, jer za taj klub od malih nogu navija (slika u prilogu), stupili smo u pregovore sa KK Budućnost iz Bijeljine oko obeštećenja i prelaska u KK Partizan.

Ovom prilikom, moram istaći da su uslovi u kojima je Nikola živeo i trenirao u Bijeljini izuzetno loši, a da je sam klub u poslednje dve godine načinio nekoliko protivzakonitih radnji, poput odvođenja deteta u inostranstvo bez saglasnosti roditelja, pokušaja falsifikovanja potpisa roditelja igrača kao i prebacivanja deteta iz škole u školu bez znanja roditelja. Stoga, naša čvrsta želja je bila da Nikola svakako napusti KK Budućnost iz Bijeljine, jer je postalo kristalno jasno da u tom klubu budućnosti nema.

Gotovo neverovatno zvuči, ali želim da javnost sa time upoznam, da klub sa roditeljima nije imao, niti je želeo bilo kakvu komunikaciju u poslednje dve godine, a da su predsednik i trener kluba pregovarali sa trećim stranama bez znanja roditelja.

Nakon što je Partizan ponudio obeštećenje koje je daleko veće od onog koje je tržišno, KK Budućnost je taj predlog glatko odbio, uz jasno agitovanje da Nikola treba da pređe u bilo koji drugi klub, osim u Partizan.

Želim da jasno naglasim, kako smo kao porodica svim srcem želeli da dete praktično izbavimo iz te kuće i neadekvatnih uslova života i rada, čak i po cenu da prestane da se bavi košarkom. Ovo iznosim sa željom da upozorim sve roditelje čija deca će jednog dana doći u situaciju da treniraju i igraju u KK Budućnost iz Bijeljine.

Želim da se zahvalim agentu, Draganu Deliću, koji nam je veoma profesionalno predočio sve ponude za Nikolu, koji je sam odabrao prelazak u redove Partizana. Odluka mog sina, za mene predstavlja obavezu i učinio sam sve u skladu sa pravilima da se njegova želja ostvari.

Takođe, želim da napomenem da je kroz sličnu torturu ne tako davno prošao igrač KK Crvena zvezda, Boriša Simanić, čijem ocu Draganu Simaniću želim da se posebno zahvalim na potvrdi svih informacija. A iznad svega, želim da se zahvalim Bogu, što sam uspeo da svoje dete izvučem iz neprirodnog odnosa i uslova koje ne bih poželeo niti jednom roditelju za njihovo dete - stoji u saopštenju dečakove porodice.