XS
SM
MD
LG

Kraj godine istorijskih uspeha!

Šampion Srbije, godinu u kojoj se vratio na državni tron, ali i u elitno evropsko društvo, obeležio je ceremonijom na kojoj su proglašeni najbolji fudbaleri u svim kategorijama i napravljen svojevrsan rezime crveno-belog puta do trofeja Superlige i grupne faze Lige šampiona.

Foto: facebook.com/crvenazvezdafk

U prisustvu klupskih legendi, ali i brojnih drugih prijatelja kluba i velikih zvezdaša prisutnima su se obratili rukovodioci tima iz Ljutice Bogdana i potpisnik uspeha Vladan Milojević.

Zvezdan Terzić, generani direktor kluba, napravio je rezime veoma uspešne sezone ne skrivajući zadovoljstvo.

– Pregršt je razloga za zadovoljstvo  kako na sportskom tako i na finansijskom i infrastrukturnom planu. Prvi put posle 26 godina igrali smo evropsko proleće, potom osvojili titulu, a onda postali prva ekipa koja se iz prvog kola plasirala u grupnu fazu Lige šampiona. Protiv Salcburga smo u spektakularnoj utakmici ostvarili nešto što su mnogi pre samo dve ili tri godine smatrali nemogućim i nazivali imaginacijom. Dan posle utakmice sa Salcburgom, nakon žreba komentarisalo se da Zvezda neće preći centar u šest utakmica, a mi ne samo da smo prešli centar već smo osvojili četiri boda i bili ravnopravan protivnik svakom rivalu – istakao je Terzić.

Čelnik crveno-belih istako je najzaslužnije što će 2018. godina ostati upisana zlatnim slovima.

– Osim sportskih ostvaili smo i značajan finansijski pomak. Prilivima smo finansijski stabilizovali klub i uveli ga u granice koje ne opterećuju normalno poslovanje. Ne treba izostaviti ni infrastrukturne radove koji su izvršeni, poput grejanja terena, parkinga iza istočne tribine, novih kapija na ulazu u stadion, a mnogo toga je još u planu da se završi, poput internata i mediko bloka. Sve ovo ne bismo uspeli da nije bilo sjajne atmosfere zato se zahvaljujem svima, pre svega igračima, šefu stručnog štaba i sportskom direktoru Mitru Mrkeli. Takođe bih se zahvalio svim zaposlenima, posebno mojim najbližim saradnicima. Preostaje mi da svim zvezdašima poželim zdravlja i sreće, a Crvenoj zvezdi da nastavi putem kojim trenutno gazi.

 

Na Terzićeve reči nadovezao se Dragan Džajić.

– Čestitam svima, a pre svega igračima, stručnom štabu i rukovodstvu. Crvena zvezda mora da nastoji da napravi kreira pravi tim, kolektiv koji će dovoditi publiku kao što je to ove sezone. Klub mora da postiže vrhunske rezultate, to nije obaveza od juče ili prekjuče već decenijama unazad, a na nju su nas obavezali uspesi prethodnih generacija. Crveno-bela publika traži najviše, a mi smo kadri da im to priuštimo – istakla je treća Zvezdina zvezda.

Sportski direktor Mitar Mrkela takođe je imao brojne razloge da bude ponosan prilikom rezimea 2018. godine.

– Osvrt na prethodnu godinu, i da hoćemo, ne dozvoljava nam da budemo skromni. Igrali smo proleće u Evropi, osvojili Superligu, igrali grupnu fazu Lige šampiona i jasno je da godina na izmaku ostaje za pamćenje. Izabranici Vladana Milojevića znali su energiju sa tribina da pretoče u rezultat. Zvezdan Terzić je takođe zaslužan, okupio je pobednički tim koji čine klupske legende Dragan Džajić, Svetozar Mijailović, Pižon, Kule… Verjem da ćemo sledeće godine biti još jači i da ćemo imati razloga da slavimo kao i ove – izjavio je Mrkela.

 

Vladan Milojević, potpisnik istorijskih rezultata šampiona Srbije, zahvalio se svima koji su pružili doprinos na sjajnom putu.

– Složio bih se sa prethodnicima da imamo sjajnu sezonu iza sebe. Pre svega želim da se zahvalim igračima, ali rukovodstvu koje nam je omogućilo fenomenalne uslove za rad. Takođe zahvalnost dugujem članovima porodica naših igrača. Supruge, devojke, deca, braća, sestre igrača, znaju koji je napor i zalaganje bilo potrebno. Teško je, ali kao što sam pre mesec i po dana rekao: da biste nešto napravili morate da verujete. Mi smo verovali, napravili veliki korak i nadam se da ćemo nastaviti u istom smeru – rekao je strateg Zvezde.

Potom su dodeljene godišnje nagrade El Fardu Benu (najbolji igrač po izboru igrača), Milanu Borjanu (omiljeni igrač), Milanu Pavkovu (najlepši gol), Lazaru Djuriću (najbolji mlađi pionir), Viktoru Radojeviću (najbolji pionir), Nikoli Mituljikiću (najbolji mlađi kadet), Iliji Babiću (najbolji kadet) i Bogdanu Jočiću (najbolji omladinac).


30 .kolo Superliga Srbije
Dinamo 0 : 3 Radnik
Vojvodina 3 : 2 Partizan
Čukarički 0 : 0 Mladost
Napredak 1 : 0 Zemun
Spartak ŽK 1 : 0 Rad
Voždovac 1 : 0 Mačva
Radnički (N) 5 : 1 OFK Bačka
Crvena zvezda 4 : 0 Proleter
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Crvena zvezda 30 27 3 0 84
2 Radnički (N) 30 23 6 1 75
3 Partizan 30 15 9 6 54
4 Čukarički 30 15 9 6 54
5 Mladost 30 13 7 10 46
6 Napredak 30 10 11 9 41
7 Vojvodina 30 10 9 11 39
8 Proleter 30 9 11 10 38
9 Spartak ŽK 30 10 8 12 38
10 Radnik 30 11 5 14 38
11 Voždovac 30 11 4 15 37
12 Mačva 30 8 8 14 32
13 OFK Bačka 30 6 7 17 25
14 Rad 30 4 9 17 21
15 Dinamo 30 5 5 20 20
16 Zemun 30 3 9 18 18