XS
SM
MD
LG

Druga liga Srbije "Jug": Kraljevo - GVPK Leskovac 14:2

U poslednjoj utakmici ligaškog dela takmičenja Druge luge grupa "Jug" pred svojim navijačima vaterpolisti Kraljeva ubedljivo savladali Leskovac rezultatom 14:2, po četvrtinama (2:0, 3:0, 5:1, 4:1). Za dobru utakmicu potrebna su dva rivala,a nažalost u Kraljevu je u subotu uveče gostovao najslabiji tim od kada ovaj sport egzistira kraj Ibra. Pionirski potezi Leskovčana u vaterpolo sportu su baš početnički, u Kraljevu su delovali kao grupa rekreativaca koja je za 32 minuta igre tek šest puta šutirala prema golu, a za prvi gol bilo je potrebno da prođe 21 minut igre. U nekoliko navrata lopta je ostajala kod vratara gostiju sve vreme koje je predviđeno za napad. Ukratko, bilo je i komičnih situacija. Susret Kraljevo-Leskovac obeležio je Marko Bolović, vaterpolista nemačkog Špandaua na privremenom radu u gradu na Ibru koji je postigao 7 golova, do čega svih pet u prve dve četvrtine za domaći tim. Živko Bodražić je postigao dva,a po jedan gol su postigli Bulatović, Duškić, Rozgić, Simić i kapiten Miloš Genčević.  Duel sa nedoraslim rivalom iskoristio je strateg Kraljeva Bojan Novoselac da razigra mlade igrače i malo odmori ekipu pred večerašnji meč u Kruševcu i predstojeći plej of.

Utakmici Kraljevo-Leskovac prisustvovao je i selektor nemačke reprezentacije i trener Špandaua 04 Nebojša Novoselac, rođeni brat stratega Kraljevčana Bojana. Vaterpolisti Kraljeva ligaški deo takmičenja završavaju utakmicom 10. kola večeras sa Rasinom u Kruševcu. Odmah potom sledi i ¼ finale plej ofa u kome "delfini sa Ibra" čekaju protivnika, a kandidati su beogradski Vračar, Bela Crkva ili Senta. Protivnik će se znati kasno večeras, a utakmice četvrtfinala plej ofa na programu su u četvrtak i nedelju.

Rezultat: VPK Kraljevo – GVPK Leskovac 14:2, po četvrtinama (2:0, 3:0, 5:1, 4:1). Plivalište: Gradskog bazena.   Gledalaca: 300.  Sudije: Jovančević (Vrnjačka Banja) i Beljin (Kraljevo).  Igrač više: Kraljevo 7 (2), Leskovac 1 (1).  Peterci: Kraljevo 3 (2).

VPK KRALJEVO: Ćalasan, Bulatović 1, Srećković, Ćirić, Macan, Bodražić 2, Genčević 1, Simić 1, Bolović 7, Duškić 1, Baltić, Rozgić 1, Kaljević, Mijatović.   Trener: B. Novoselac.
GVPK LESKOVAC: Popović, Živković, Stoiljković, Ilić, Stojanović, Lazarević, Janković, Marković, Petrović, Cvetković 1, Nedeljković 1, Tošić, Nikolić, Dimitrijević.   Trener: Ž. Živanović.


Paraćin 10 : 11 Voždovački
Kraljevo 15 : 2 GVPK Leskovac
Valis 20 : 7 Rasina
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Kraljevo 9 9 0 0 27
2 Valis 9 7 0 2 21
3 Voždovački 9 5 0 4 15
4 Paraćin 9 4 0 5 12
5 Rasina 9 2 0 7 6
6 GVPK Leskovac 9 0 0 9 0