XS
SM
MD
LG

Novi Pazar: "Zaslužena pobeda"

Novopazarski rukometni majstori ostvarili su i treći uzastopni trijumf pod stručnim rukovodstvom Nedeljka Neleta Matića. Najveći deo igre je u talentu, srcu i želji. Ali ima nešto i u taktici. Strateg „plavih“ i za kostolačke rudare pripremio posebnu „igranku“ u kojoj su oni plesali po taktovima i u ritmu Neletove muzike.

U prvom poluvremenu teška i rovovska borba dva tima: Rudara koji je na gostovanju sa pet golova razlike izgubio od Partizana i Novog Pazara koji je sa četiri gola razlike slavio u duelu sa Kikindom. Već nazirete da su oba tima imala izuzetnu motivaciju da se do poslednje kapi znoja bore za pobedu. Rudar da pred svojom publikom opere fleku iz Beograda a Novi Pazar da nastavi pobednički niz. I tako je nekako i teklo prvih trideset minuta igre koje je karakterisalo dosta grešaka na obe strane, dosta promašaja i neefikasnosti. Čvrsta igra u odbranama te stoga i malo golova.Tek na kraju prvog poluvremena rezultat izjednačen 14:14.

Foto: RK Novi Pazar

U drugom poluvremenu izabranici Neleta Matića dodaju gas. Napadi po sredini su išli teško u prvom poluvremenu i onda se taktika menja. Za let novopazarcima iznad rudnika u Kostolcu bila su potrebna krila. Te stoga Žujović i Rakić razigravaju Kaltaka i Radivojevića. I Novi Pazar počinje da se odvaja, prvo jedan gola razlike a onda u ritmu 2-3, 2-3. U tom ritmu razlike gosti su i priveli utakmicu kraju.

U drugih pola sata igre postigli su 17 golova, tri više od protivnika što je bilo dovoljno za konačnih 31:28 za rukometaše Novog Pazara. Samo su negde pred kraj utakmice igrači Rudara se primakli na gol razlike (23:24) ali je to bilo sve što su mogli da urade protiv odličnog novopazarskog tima.

“Rudari“ su naspram sebe imali ozbiljan tim koji je, pogotovo u drugom poluvremenu, jasno definisao šta hoće i majstorskom trenerskom rukom Matića vo]en je do tog cilja. I to protivnike deprimira, što ne mogu adekvatno da se suprotstave toj taktici i strategiji. Taman im se učini evo nas sad ćemo mi a ono sa druge strane neka nedefinisana lavina se sruči sa krila. Pa se taman fokusiraju da zaustave krila ono prorade sredina i mozak ekipe. I tako su ih jurili šezdeset minuta plavi Novopazarci. Možda sad u stručnom štabu Kostolčana kažu kad bi sad igrali mi bi ih dopravili. Ali je za to kasno. Utakmica je završena a Novi Pazar sasvim zasluženo odnosi bodove kući.

Za najboljeg igrača ovog susreta proglašeno je krilo Novog Pazara Boris Radivojević koji je postigao sedam golova i bio neuhvatljiv za odbranu Rudara. Rame uz rame sa njim bili su Armin Kaltak sa takodje 7 postignutih golova i Zlatako Rakić koji je šest puta zatresao mrežu domaćina. Slavuljica i Šaponjić su se po četiri puta upisali u strelce, Petar Žujović dva puta dok je na ovoj utakmici Grujičić postigao jedan gol.

Sve čestitke stručnom rukovodstvu i rukometašima Novog Pazara koji su nas obradovali trećom prvenstvenom pobedom i barem na trenutak se našli na trećem mestu na tabeli Super lige Srbije.

Sledi pauza u ligaškom takmičenju zbog obaveza reprezentativnih selekcija Srbije a za dve nedjelje, kad prvenstvo bude nastavljeno, sjajni novopazarski rukometaši u dvorani Pendik dočekuju izuzetno neugodnog protivnika ekipu Subotičkog Spartaka Vojput.

Nadamo se da će tribine Pendika biti ispunjene do poslednjeg mesta i da ćemo zajedno sa našim rukometašima nastaviti pobednički niz. Nele Matić je obećao rukometašima da se u ovoj pauzi odmore nekoliko dana, a onda kreću još žešće da se pripremaju za Superligaške izazove koji dolaze. Bravo plavi na sjajnoj igri i pobedi izjavili su iz uprave kluba.


5 .kolo Superliga
Rudar 28 : 31 Novi Pazar
Obilić 28 : 32 Partizan
Crvena zvezda 31 : 29 Mokra Gora
Sloga 14 : 32 Metaloplastika
Šamot 65 20 : 25 Dinamo
Kikinda 29 : 27 Spartak Vojput
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Dinamo 5 5 0 0 10
2 Metaloplastika 5 4 1 0 9
3 Novi Pazar 5 3 0 2 6
4 Šamot 65 5 3 0 2 6
5 Kikinda 5 2 1 2 5
6 Partizan 5 2 1 2 5
7 Mokra Gora 5 2 1 2 5
8 Crvena zvezda 5 2 1 2 5
9 Spartak Vojput 5 2 0 3 4
10 Obilić 5 1 1 3 3
11 Rudar 5 1 0 4 2
12 Sloga 5 0 0 5 0