XS
SM
MD
LG

Partizan srušen Trojkama

U 3. kolu ABA j.t.d. lige, Partizan NIS je zabeležio prvi poraz. Posle dramatičnog finiša meča, Mornar je savladao crno-bele sa 97:94 (25:14, 25:22, 22:23, 25:35)

Ponovo drama u Baru! Košarkaši Partizana NIS su kao i prethodne dve sezone, odigrali utakmicu protiv Mornara koja je odlučena nakon triler završnice. Ovog puta, u trećem kolu ABA j.t.d. lige, domaći tim je bio taj koji je tokom čitavog meča imao prednost i koji je na kraju ipak uspeo da je sačuva. 

Imali su crno-beli u drugoj četvrtini rezultatski zaostatak od 18 poena, ali je agresivna odbrana u trećoj i četvrtoj deonici dovela Partizan na korak od velikog preokreta. Ipak, domaći tim je u odlučujućim trenucima pogodio nekoliko teških i važnih šuteva što se ispostavilo kao ključni faktor za konačan ishod. 

Na konferenciji za medije, održanoj nakon utakmice, trener crno-belih, Nenad Čanak je čestitao Mornaru na pobedi: 

"Znali smo da će biti teška utakmica.U prvom poluvremenu nismo dovoljno pazili šutere Mornara, poremetio nas je Uroš Luković sa dve-tri rampe, na šta smo bili spremni, ali je psihologija bila prisutna. U drugom poluvremenu je mnogo energije potrošeno, nismo odustajali do poslednjeg momenta, ali jednostavno pamet nije u nekim situacijama bila proporcionalna toj energiji. Prodate dve-tri lopte u čistim kontranapadima, prilikom skinutih lopti ispod našeg koša... i onda kada se na to doveže Mornar koji je šutirao izvanredno, pogotovu Vranješ, ne znam koja je trojka bila teža od koje, nismo mogli da ne izgubimo utakmicu"; izjavio je Čanak. 

Ekspedicija Partizana se noćas vraća u Beograd, a već u sredu je pred crno-belima novi izazov - gostovanje protiv Valensije u okviru 7Days Evrokupa. 

Mornar:Kerington 9, Mićović 11, Kenig 23, Mugoša, Pavić, Vujošević, Pavićević, Voler 8, Vranješ 26, Mornar, Rebić 8, Luković 12

Partizan NIS:Pejdž 20, Si 2, Aranitović 4, Marinković 14, Gegić 3, Veličković 2, Pecarski, Gavrilović, Zagorac 7, Lendejl 11, Gagić 23, Nikolić 8