XS
SM
MD
LG

Retrospektiva dana 11.10.2018: Švajcarski Suhr iznenadio Pfadi Winterthur!

Francuska : Lidl Starligue

Nimes – Chambery Savoie 27:32

U sportskoj dvorani “Le Parnasse” odigran je derbi kola u Francuskom šampionatu gde je Nims ugostio Šamberi. Najefikasniji na meču bio je Mohammad Hisham Sanad iz redova domaće ekipe a kod gostiju najviše golova je i ovoga puta ubeležio sjajni Fahrudin Melić. Šamberi je došao i svojom igrom najavio pobedu već u 13. minutu pri rezultatu 10:5. Ekipa Nimsa je pokušavala da sustigne protivnika ali to se nije desilo te na poluvreme Šamberi zasluženo odlazi sa 18:14. U drugom poluvremenu gosti dodaju gas i odlaze na +9 ali domaći nisu dozvolili još veću bruku u areni pa su sustigli i završili meč rezultatom 27:32.

Nemačka : Bundesliga

Bergischer – Leipzig 27:23

Ekipa Bergišera koja se trenutno nalazi na 4. mestu sa 7 dobijenih i 2 izgubljene utakmice slavila i ovoga puta. U “Uni-halle” dvorani ugostili su ekipu Lajpciga koja je u ovaj meč vrlo loše ušla. Arnesson iz domaće ekipe je rešetao mrežu Lajpciga i to je jedan od razloga zašto nije došlo do pobede u ovom veoma teškom meču za Lajpcig. U prvom poluvremenu Bergišer je držao odstojanje sa +2 i najviša gol razlika bila je +4 pred kraj poluvremena koje je na kraju završeno rezultatom 14:12. Na polovini drugog poluvremena igrači Lajpciga smanjuju prednost na -1 ali domaći igrači se bude i vraćaju se na +4 gde završavaju meč rezultatom 27:23.

Flensburg – H. – Stuttgart 29:21

U “Flens” areni domaća ekipa Flensburga je dočekala nezgodni Štutgart i uzela zasluženo 2 boda. Ekipa sa juga Nemačke nije imala šta da traži na severu, domaći su nametnuli svoj ritam i na poluvreme otišli sa 13:8 a utakmicu završili 29:21.

Kiel – Wetzlar 29:19

U “Sparkassen Areni” na severu Nemačke, lagani zalogaj za ekipu Kila koja blista iz kola u kolo. Pred ne baš punom arenom, savladan je Veclar koji se nalazi blizu zone ispadanja. Utakmicu su obeležili Ekberg i brat golmana Landina sa po 7 pogodaka dok je u gostujućem sastavu briljirao Frend-Ofors, ali to nije bilo dovoljno da se meč završi malom razlikom. Veclar je ozbiljno krenuo serijom na početku utakmice od 5 golova, ali iskusna ekipa Kila sustiže i poluvreme završava rezultatom 12:12. U drugom poluvremenu veliki pad gostujuće ekipe i golovima iz kontri Kil odlazi na +6 a 10 minuta kasnije utakmicu završava sa +10 rezultatom 29:19.

Ludwigshafen – Magdeburg 27:38

Poslednjeplasirana ekipa Ludvigshafena ugostila je sjajnu ekipu Magdeburga koja je i ovoga puta pokazala kvalitet i želju za pobedom. Muše, iz gostujuće ekipe, rešetao je mrežu domaćina i ubeležio 11 pogodaka što je sasvim dovoljno bilo da se ekipa Magdeburga vrati kući sa +11.

Foto: Private

Slovenija: 1. NLB Liga

Gorenje – Maribor 32:26

Ekipa Gorenja koja trenutno deli drugo mesto sa ekipom Celja, na domaćem terenu u Velenju savladala je Maribor. Iskusni rukometaši iz Velenja nisu prepustili gostima ni minut odmora, te su morali brzim napadima da ruše njihovu odbranu što je rezultiralo pobedom domaće ekipe koja se ove godine bori za prvo mesto.

Danska: Herre Handbold Ligaen

Nordsjaelland – Skanderborg 30:34

Na jugoistoku Danske odigran je derbi meč između Nordjelanda i Skanderborga gde je gost odneo ceo plen. Vrlo loš početak sezone za domaćina, iz 8 utakmice samo 2 pobede dok Skanderborg ima 4. U toku prvog poluvremena razlika se smenjivala Skanderborg je vodio od 5. do 12. minuta a onda je domaćin krenuo ofanzivnije što je rezultiralo da odu na poluvreme ne tako velikom razlikom +1. Pokušali su domaći igrači da dodaju gas ali gosti nisu dozvolili više od +2. U 45. minutu meč okreću gosti u svoju korist i održavaju takoreći egal sve do 55. minuta gde odlaze na +3 a utakmicu završavaju rezultatom 30:34. Na utakmici najefikasniji bio je Mork iz gostujuće ekipe sa 9 postignutih pogodaka.

Švajcarska : NLA

Suhr – Pfadi Winterthur 28:23

Ekipa Suhr-a iz centralne Švajcarske gde igra bivši srpski reprezentativac Dragan Marjanac ugostila je nezgodni Fadi Vintertur i pobedila neočekivano rezultatom 28:23. Nezgodna ekipa Suhr-a nametnula je svoj ritam i održavala gol razliku sve do kraja poluvremena gde je rezultat bio 13:12. Gosti su pokušavali na sve moguće načine da preokrenu ali domaća ekipa je uzvratila još jače, odlepila se i meč završila ozbiljnom gol razlikom obzirom da niko nije verovao u pobedu domaćeg tima osim njih samih.