XS
SM
MD
LG

Novi trener u rumskom Slovenu

Fudbalski put odveo je Nebojšu Jovanovića, fudbalskog trenera iz Šimanovaca, u rumski Sloven. Ljubiteljima fudbala u ovom gradu predstavio se na najbočlji način: u okviru 8. kola Sremske lige, pobeđen je Partizan iz Vitojevaca.

Nebojša Jovanović, novi trener Slovena

 - Došao je red da se predstavim kao trener i u Rumi, i to u klubu bogate istorije – kaže Nebojša Jovanović – Možda će ovo izgledati smešno što ovako, bombasto i s poštovanjem ističem klub, koji je trenutno u rangu koji mu ne priliči i koji je u nezavidnom položaju. Kao i do sada, niko me ne zove kada je sve sjajno. Nego kada se „upali crvena lampica“. Tako je i sada. Za dvadesetak godina moje trenerske karijere, ni jedan „davljenik“ mi nije ispao iz lige. Nadam se da neće ni sada.

  Prvi utisci o novom klubu?

- Na prvi pogled, pravi sportski radnici u klubu – nastavlja Jovanović – Igrački kadar brojčano skroman, ekipa bvrlo mlada, bez radnih navika, fizički totalno nespremna. Međutim: fudbalski je visprena, što se, ustalom,. Videlo protiv Partizana. Možda je sada lako da pričan ovako, iako je su se gosti bili dominantniji, koji su promašili više uizglednih prilika. Moja ekipa je taktički perfektno odradila sve što je dogovoreno: voljni momenat i borbenost doneli su nam nove bodove. Srećni jesno, alim nismo u euforiji. Lako može da se desi danas „ispraši“ neko, protiv kojeg smo unapred uknjižili bodove. Još mnogo rada, truda i znoja mora se prolije da bi se ostvario cilj, a to je opstanak u ligi. Moram se osvrnuti na navijače, koji su napravili odličnu atmosferu na stadionu, što sam retko do sada u mojim klubovima viđao.