XS
SM
MD
LG

Alonso: Perković donio ključnu energiju

Košarkaši Cedevite savladali su Zadar i plasirali su se u polufinale ABA Super Kupa. Trener ''Vitamina'', Sito Alonso, bio je zadovoljan igrom svog tima a posebno jednog igrača. Takođe, pohvalio je Zadrane.

''Želim čestitati Zadru na veoma dobroj utakmici. U momentima kad su bili u zaostatku, vjerovali su da mogu da se vrate. Imamo problem kada dođemo do ubjedljivije prednosti, kada utakmica počne djelovati konforno i kada djeluje da ćemo dobiti. Ne koristimo detalje koje moramo koristiti na ovom nivou igre. Želim čestitati našem mladom igraču Perkoviću, koji je bio na terenu kada smo imali 12 poena prednosti ali i koji je igrao odlično i kada je bilo +4 za njih. Ono što je on unio, to je bila energija koja nam je bila neophodna. Moramo igrati bez straha u takvim situacijama jer nismo lako došli do nje'', izjavio je Alonso.

Trener Cedevite osvrnuo se i na stanje u svojoj ekipi.

''Mnogo dobrih stvari je bilo danas. Moramo da držimo nivo ozbiljnosti, pogotovo u odbrani u momentima kada imamo veliku prednost. Tada zaista moramo biti agresivni. Što se tiče sastava, veoma sam zadovoljan timom. Radili smo mnogo pozitivnih stvari tokom ljeta ali nas čeka još dosta posla na uigravanju i dostizanju željenog nivoa forme'', zaključio je Alonso.

Foto: Youtube/ABA liga