XS
SM
MD
LG

Zimonjić: Izuzetno važno da ostanemo u eliti

Sportski hram na desnoj obali Ibra spreman je za novi spektakl. Teniseri Srbije dočekuju Indiju u baražu za opstanak u svetskoj grupi,a ovaj meč je i prvi nastup naše reprezentacije pred kraljevačkom publikom od 2015. godine i onog legendarnog meča sa Hrvatima. Za razliku od tog meča, Srbije će u potpuno novom ruhu dočekati Indijce. Filip Krajinović, koji je trebalo da bude prvi reket Srbije, zbog povrede ramena otkazao je dolazak u Kraljevo na megdan Indijcima od 14. do 16. septembra. Za našu ekipu su prijavljeni Lajović, Đere, Krstin,Milojević i Petrović. Prvi reket našeg tima je Dušan Lajović, trenutno 56. na ATP listi najboljih tenisera sveta, koji je maksimalno spreman i veliki optimista pred duel sa Indijom.

Dogovor pobedu gradi - detalj sa treninga naših najbolji tenisera

Kao i uvek kada je Dejvis kup reprezentacija Srbije u pitanju, atmosfera je odlična, vrlo pozitivna i svi pristupamo obavezama kao veliki optimisti. U Kraljevo smo došli na vreme, teren je odličan, što je za ovakav meč i treninge najvažnije. Moramo da iskoristimo prednost domaćeg terena i opravdamo ulogu favorita, bolji smo rival od Indije, ali ovo je sport, Dejvis kup uvek režira neka iznenađenja, ali verujem da to u Kraljevu neće biti slučaj – naglašava Dušan Lajović.

U singlu će nastupiti i Laslo Đere, trenutno 86. na ATP listi, koji očekuje maksimalnu pomoć kraljevačke publike.

Mnogo nam znači podrška sa tribina. Znam da je kraljevačka publika izuzetna i da će biti uz nas. Biće nam vetar u leđa. U dobroj smo formi, kako Dušan tako i ja i mi ćem nastupiti u singl partijama. Indija je na papiru autsajder, ali moramo biti oprezni i da odigramo maksimalno odgovorno. Nisam igrao ni sa jednim igračem iz postave našeg rivala, ali bez obzira optimista sam i verujem da ćemo uz podršku publike pobediti u singlu. Kada je dubl u pitanju, oni su tu bolji, ali nećemo se predati. Iskreno, voleo bih da već u subotu završimo ceo posao – napominje Laslo Đere.

Pobeda u baražu za opstanak u Svetskoj grupi ima veliki značaj, jer omogućava da naš tim naredne godine na žrebu bude nosilac. Tome se nada i selektor Nenad Zimonjić.

Sve je urađeno na pravi način kada je u pitanju meč sa Indijom. Odabrali smo podlogu koja nama najviše odgovara, njima najmanje. Stigli smo u Kraljevo na vreme, da se adaptiramo na podlogu i ambijent. Igramo na domaćem terenu i voleo bih da opet tribine budu dupke pune, kao sa Hrvatima 2015. Tada smo morali da organizujemo javni trening da bi se družili sa ljudima koji nisu obezbedili karte. Takav ambijent i podrška su nam potrebni i siguran sam da ćemo slaviti trijumf. Moram da naglasim da je ovo veoma važan meč, naš imperativ je opstanak u eliti u kojoj smo neprekidno od 2007. Želimo da budemo sa najboljima i da naredne godine imamo povlašćeni status u žrebu,a to nam donosi pobeda protiv Indije – kaže Nenad Zimonjić, selektor našeg Dejvis kup tima.

Lajović i Đere osetili teren u Kraljevu i spremni za trijumf protiv Indijaca

Izbor za singl partije je bio očekivan?

Lajović i Đere su u odličnoj formi, imaju najbolji rejting od igrača koji su u Kraljevu. Takođe, obojici odgovara šljaka, za razliku od njihovih rivala. Dubl je posebna priča, Indija je tu favorit, ali videćemo kako će se stvari odvijati na terenu. Atmosfera u ekipi je odlična, momci su spremni, zdravi i sa te strane sam veoma zadovoljan. Još jednom pozivam navijače da dođu u dvoranu i budu naš igrač više. Zato je Dejvis kup zanimljiv i poseban, sada mu se menja format posle 118 godina i više ništa neće biti isto – zaključuje Nenad Zimonjić.

Dejvis kup meč Srbija-Indija počinje u petak 14. septembra prvim singl partijama, subota je rezervisana za dubl, dok su u nedelju na programu preostale sing partije.

INDIJCI UZDRŽANI U PROGNOZAMA

Na pres konferenciji, pred novinarima u Kraljevu pojavio se selektor Indijske reprezentacije, jedan od najboljih dubl igrača sveta Maheš Bupati.

- Nismo došli na izlet u Srbiju i Kraljevo. Srećan sam da smo ovde, lepo smo primljeni i očekujem da tako pozitivnu energiju zadržimo i za vikend. Pokušaćemo da napravimo probleme selekciji Srbije, pružićemo snažan otpor, pa ćemo videti.

Na novinarsko pitanje koliko pozunaje srpske igrače, jer domaćin ne igra u kompletnom sastavu, Bupati je pomalo arogantno odgovorio.

- Naša dvojica najboljih igrača su povređena,ni mi ne igramo kompletni, ali šta da se radi, povrede su sastavni deo sporta. Imamo igrače koji su ovde došli da pruže maksimum.

Kada je žreb za baraž spojio Srbiju i Indiju, bilop je jasno da će naš tim kao domaćin izabrati šljaku za podlogu.

- Podloga u Kraljevu je vrlo mekana, razgovarao sam sa organizatorima da učine da bude malo tvrđa i verujem da će to do petka i biti učinjeno. U svakom slučaju, adaptiraćemo se na uslove ovde – zaključio je Bupati.