XS
SM
MD
LG

Srbija preko Hrvatske do finala EP

Vaterpolisti Srbije pobjedom nad Hrvatskom od 9:7 plasirali su se u finale Evropskog prvenstva u Barseloni.

Foto: twitter.com

 

Komšijski i veliki svjetski vaterpolo derbi u polufinalu Evropskog prvenstva u Barseloni, između Srbije i Hrvatske. Srbija je do polufinala bila bolja od Rumunije, Rusije, Slovačke i u četvrtifinalu od Mađarske, a Hrvati su savladali Holandiju, Grčku, Tursku i na kraju Crnu Goru.

Prvi napad i igrača više za Srbiju koristi Nikola Jakšić, ali odmah uzvraća Vukičević. Ćuk povećava na 2:1, no Joković pogađa sa igračem više (2:2). Novo prednost za srpske vaterpoliste donosi Mandić,  a Ćuk povećava na 4:2. Vrlić smanjuje na -1, dok Ćuk pogađa po treći put.  Fatović je nakon propuštenog napada pesnicom udario Filipovića, no sudije to nisu vidjele, a onda su nakon duela isključeni Ćuk i Fatović. Prvi gol u drugoj četvrtini postiže Dušan Mandić za 6:3, da bi Bušlje smanjio na 6:4.

Branislav Mitrović je par puta zaustavio šuteve protivnika sa igračem više i tako sačuvao prednost svoje selekcije. Te promašaja kažnjava Stefan Mitrović i vraća razliku na tri gola, ipak Bušlje je ponovo precizan (7:5). Zadnju četvrtinu, svojim prvim golom, otvara Andrija Prlainović, a onda je Vukičević sa pet metara pogodio za 8:6. Mandić lobuje Bijača za 9:6, na -2 smanjuje Vukičević.

U drugom polufinalu sastaju se selekcije Italije i Španije.