Brazilci maksimalno protiv Nemaca

Brazil, sa polovičnim učinkom posle prva dva dana turnira u Kraljevu i Nemačka, koja je bez trijumfa, otvorili su završni dan takmičenja grupe "4" Lige nacija u Kraljevu. "Karioke" su krenule bolje, od početka u vođstvu i na tehničkom tajm autu su imali dva poena prednosti. Brazil je udvostručio prednost do drugog tehničkog tajm auta, na delu je bio suvi kvalitet izabranika Dal Zota. Selektor "pancera" Andrea Đani malo je rotirao u sasstavu, kao dizač je zaigrao Cimerman, dok su kod karioka od početka u timu bili Santos i Arjona. Kada se činilo da će Brazil rutinski osvojiti prvi set, usledio je preokret, proradio je blok Nemačke koja je stigla do izjednačenja 23-23, ali je Santos blokom doneo prvu set loptu Brazilu. "Karioke" su iskoristile drugu preko Fontelesa za vođstvo u meču 26-24.

Trojni blok "pancera" protiv Brazila

Kakav početak drugog seta, skoro nestvaran rezultat na semaforu sportske dvorane kraj Ibra, Nemačka je vodila 6-0! Brazilci su uspeli da se oporave od šoka, stignu do 9-11, pa se očekivala velika borba u nastavku ovog dela igre. Uspeli su Brazilci da u ovom setu i prvi put povedu, 20-19,a trener Dal Zota je na teren poslao i Edera Karboneru. U završnici ovog dela igre "karioke" stižu do dve set lopte, a drugu koristi Guera za konačnih 25-23 i vođstvo od 2-0 u meču.

U trećem setu Brazil je bio u blagom vođstvu veći deo ovog dela igre, ali su "panceri" čekali svoj trenutak. Disali su za vrat "kariokama", stigli i do vođstva 19-18 i ponovo se čekala uzbudljiva završnica. Vačlas De Souza je odservirao as za novo vođstvo Brazila 22-21, potom je Guera blokirao Hirša i "karioke" si stigle na dva poena prednosti. Ipak, kada je Fonteles ispucao loptu u aut, ponovo je bilo nerešno i opet napeta završnica, kao i u prva dva seta. "Karioke" nisu iskoristile prvu set loptu, potom je Karbonera više nego srećno doneo drugu set loptu Brazilu koju je u konačnu pobedu pretvorio odlični Evandro Guera 25-23. Brazil je tako takmičenje završio sa dve maksimalne pobede, dok Nemci u drugi vikend nose tri poraza.

Valas De Souza prolazi blok Rajharta i Bemea

BRAZIL - NEMAČKA 3 - 0 (26-24, 25-23, 26-24)

Nova sportska dvorana u Kraljevu Gledalaca: 1000 Sudije: E. Gerotodoros (Grčka), V. Marošek (Poljska)

BRAZIL: Rezende , Santos 10, Karbonera 10, Do Nasimento, Arjona, De Souza 16, Hos (libero 2), Fonteles 6, M. Souza, D. Souza, Endreš (libero 1), Satkamp, Guera 5, Borhes 4 Selektor: Renan Dal Zoto

NEMAČKA: From 17, Krik 1, Šot, Rajhert 11, Zosenhajmer, Beme 7, Cenger (libero 1), Kampa, Hirš 12, Bakspoler, Cimerman 3, Gintor 4, Maleša, Bogačev (libero 2) Selektor: A. Đani