XS
SM
MD
LG

Marko Vukićević vodi Srbiju ka svetskom skijaškom vrhu

Srpski skijaš, Marko Vukićević, ističe za naš portal da spreman za start sezone i da jedva čeka Olimpijske igre u Južnoj Koreji.

Sjajni rezultati u Južnoj Americi omogućili su Vukičeviću da sa dosta samopouzdanja uđe u novu skijašku sezonu.

- Vrlo sam zadovoljan sa trenutnom formom i početkom sezone. Najviše sam napredovao u fizičkoj pripremi i tome posvetio najviše vremena, od aprila do augusta. Veći dio ciljeva sam već ostvario u Čileu. Značajno popravio bodove, ušao u 40 najboljih skijaša na svijetu i znacajno popravio broj za Svjetski kup, biće približno 35 – rekao je za naš portal Mako Vukićević.

Najbolje rezultate očekuje u spustu i alpskoj kombinaciji,a pored Svjetskog, učestvovaće u i Evropa kupu.

- Drugi dio ciljeva su osvojeni bodovi u Svetskom kupu i dobri plasmani u Evropa kupu. Vozim ovog vikenda Lejk Luis, u decembru Val Gardenu - Italija,  u januaru Vengen - Švajcarska. U međuvremenu vozim trke Evropa kupa u Austriji i Francuskoj.

Što se tiče opreme potpisao je ugovor sa austrijskom kompanijom “Fisher”, a Skijaški savez Srbije ima problema oko opreme.

- Nažalost savez je na tom području, što se tiče marketinga i traženja sponzora, amater. Na ostalim područjima se trude i podržavaju me maksimalno, na čemu sam im vrlo zahvalan – kazao je Marko i dodaje.

 - Vrhunac sezone su Olimpijske igre u Pjongčangu 2018. godine u februaru, gdje je naravno cilj sto bolji plasman i da se Srbija pojavi u samom skijaškom vrhu.