XS
SM
MD
LG

Održan 9. memorijalni turnir "Deda Mlađa Mitrović"

U sredu, 14. juna na stadionu "Kralj Petar Prvi" na Banjici, svečano je otvoren 9. po redu memorijalni turnir "Deda Mlađa Mitrović" koji u znak sećanja na osnivača i tvorca Radove škole fudbala organizuju FK Rad i Omladinska škola. Turnir je trajao  do nedelje, 18. juna, kada su učešće drugu godinu zaredom uzele devojčice do 15 godina. 

Sve utakmice igrane su na glavnom terenu stadiona Kralj Petar Prvi, a celokupan utisak i dobru atmosferu nije uspela da pokvari ni kiša koja je tokom celog dana padala.

Učestvovalo je 10 ekipa, raspoređenih u dve grupe.

U grupi A nastupali su sledeći timovi:

ŽFK "Rad" plavi

ŽFK "Šumadija 1903" iz Kragujevca

ŽFK "Sloga Radnički" iz Zemuna

ŽFK "Iđija"

ŽFK "Šampion" iz Pančeva

 

U grupi B nastupali su:

ŽFK "Sremice"

ŽFK "Rad" beli

ŽFK "Jedinstvo" iz Dubovca

FK "Leštane"(ženska ekipa)

ŽFK "Levač" iz Rekovca

Prvotimke Rada uz par igračica iz B tima i ove godine bile su zadužene za organizaciju turnira i bile sjajni domaćini ekipama.One su: Jelena Milenković, Jovana Miletić, Aleksandra Arsić, Dragana Pantović, Danijela Mirčetić, Ivana Ćorluka, Nevena Mičić, Milica Macanović, Andrea Tambur i Milica Gojković.

Zanimljivo je da su službena lica na ovim utakmicama bile takođe igračice našeg kluba i to čak njih šest! Milica Smiljković, Katarina Kostić, Suzana Tanasković, Jelena Jovanov, Anđela Milosavljević i Marija Milošević.

Prvo mesto osvojila je ekipa Sloge Radnički, drugo je pripalo Sremicama, a treće mesto zazzela je ekipa Jedinstva iz Dubovca.

Pehar za fer plej ekipu pripao je pančevačkom Šampionu. Što se tiče pojedinačnih nagrada najbolji strelac bila je Jelena Maksimović iz dubovačkog Jedinstva koja se u strelce upisala čak 8 puta!

Najbolji golman bila je Tijana Petrović iz zemunske Sloge koja je tokom celog turnira loptu iz svoje mreže vadila samo dva puta! 

Najbolja igračica fenomenalna Anja Maričić iz Sremica koja je i ove godine ostavila poseban utisak na sve ljubitelje fudala svojom borbenošću i umeće na svakoj utakmici. 

Pehare, medalje, pehare za pojedinačne nagrade uručili su Nikola Markić organizator turnira, Duško Milanović član komisije za ženski fudbal FSB-a i Jelena Polić  potpredsednik ŽFK "Rad".

 

 

 


14 .kolo Prva liga Srbije
Mačva 4 : 0 Rad
ŽGFK Lavice Dubočica 5 : 0 Kolibri
Trijumf 3 : 0 Jagodina
Polet 2 : 0 Šumadija 1903
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Rad 14 11 1 2 34
2 Trijumf 14 8 2 4 26
3 Polet 14 6 4 4 22
4 ŽGFK Lavice Dubočica 14 6 3 5 21
5 Mačva 14 7 0 7 21
6 Šumadija 1903 14 6 2 6 20
7 Kolibri 14 4 4 6 16
8 Jagodina 14 0 0 14 0