XS
SM
MD
LG

OLS grupa "Morava": Borac - Jedinstvo 4:1

U utakmici sedmog kola Opštinske lige Smedereva,grupa "Morava",nije bilo iznenađenja tako da je domaći Borac savladao Jedinsvo sa 4:1 Međutim krajnji rezultat ne oslikava pravi odnos snaga na terenu.

U poslednjih deset godina ova dva kluba vodili su velike bitke kako u borbi za viši rang (Podunavsku Okružnu ligu) tako i za opstanak u istoj.Naime kada je Borac 2000. godine bio prvak OFS Smedrevo glavni konkurent bilo mu je Jedinstvo, ali je Borac slavio u oba meča, prvo je u Ralji u sudijskoj nadoknadi pobedio, a onda u Smederevu po teškom nevremenu pobedio i tako odišao u viši rang. Jedinstvo se Borcu revanširalo 2005. godine kada je Borac u borbi za opstanak poražen na svom terenu od Jedinstva sa 2:1. U sezoni 2007/2008 Borac je dva puta slavio,u Ralji je bilo 2:0,a u Smederevu 3:1,ali je kasnijim odustajanjem Jedinstva od takmičenja ti rezultati su izbrisani  tako da je na kraju i Borac sa Jedinstvom morao nazad u Opštinsku ligu.

U utakmici koja je odigrana u nedelju Borac je imao breme favorita,pa su domaći od prvog trenutka napali gol mladog golmana Jedinstva Stefana Stojkovića. Međutim nije bilo velikih šansi za gol,jer je odbrana Jedinstva predvođena Bojanom Milenkovićem-Ćuretom,i sjajnim Srđanom Krstićem uspela da otkloni sve opasnosti po gol,ali kada se očekivao kraj poluvremena napadač Borca ušao je u šesnaesterac Jedisntva, Bojan Milenković mu je oduzeo loptu,ali je igrač Borca pao i čuo se zvižduk glavnog sudije.Kada se očekivalo da igraču Borca pokaže žuti karton zbog simuliranja, on je pokazao ne belu tačku što je izazvalo buru negodovanja igrača Jedinstva,ali i trenera u članova Uprave. Zaista niko sem glavnog sudije nije video jedanesterac,ali njegovu odluku niko nije mogao da promeni,pa je Goran Milošević bio precizan i doveo Borac u vođstvo od 1:0,i sa tim rezultatom se otišlo na poluvreme.

U drugom poluvremenu,u Jedinstvu je izvešena izmena pa je povređenog Aleksandra Kostića zamenio Miloš Progovac. Upravo je Progovac u 47 minutu propustio šansu utakmice za Jedinstvo,kada je posle jedne sjajne akcije Nikole Janjića,Bobana Rajkovića i Aleksandra Mikarića bio oči u oči sa golmanom Borca,ali je šutirao preko gola. Kazna za promašaj ubrzo je stigla kada je igrač Borca Mitrović Marjan sjajnim udarcem savladao Stojkovića. Igrači Jedinstva su zatim krenuli na sve ili ništa,što je iskoristio Borac za brze kontra-napade,međutim treći gol Borca bio je više plod njihove sreće i slabe intervencije odbrane Jedinstva,kada je Bojan Milošević uputio centaršut ka golu Jedinstva,lopta nikoga nije zakačila na putu ka golu,što je iznenadilo golmana Jedinstva,koji se našao na krivoj nozi i samo je pogledom posmatrao kako lopta polako ulazi u njegov gol.Ubrzo je Borac poveo i sa 4:0,kada je jedna od kontri uspešno realziovana,a čast Jedinstva spasio je najbolji strelac ekipe Boban Rajković jednim sjajnim udarcem sa 20 metara savladao golmana domaće ekipe,a gol Srdjana Krstaića je poništen zbog ofsajd pozicije.

Posle ovog potaza Jedinstvo se našlo na začelju tabele,jer je OFK Slavija iz Smedereva ostvarila prvu pobedu u svojoj istoriji nad Skobaljem 3:2,i fenjer prepustila Jedinstvu,koje u narednom kolu dočekuje Budućnost iz Male Krsne i očekuje pobedu i beg sa dna tabele.


Borac (R) 4 : 1 Jedinstvo (S)
Budućnost 1 : 1 SASK
Sloga (L) 0 : 3 Proleter
Slavija 3 : 2 Skobalj
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 6 5 1 0 16
2 Borac (R) 7 5 1 1 16
3 SASK 6 3 2 1 11
4 Skobalj 7 2 3 2 9
5 Sloga (L) 6 2 2 2 8
6 Budućnost 6 1 3 2 6
7 Kolarac 6 1 1 4 4
8 Slavija 6 1 1 4 4
9 Jedinstvo (S) 6 0 2 4 2