XS
SM
MD
LG

Nastavljen "cirkus" u Topličkoj okružnoj ligi

Višemesečni rat izmedju FSO Žitorađa i FSO Prokuplja rezultirao je još jednom "cirkuskom" predstavom. Kažemo "cirkuskom" jer kako drugačije nazvati i opisati poslednja dešavanja u Topličkoj okružnoj ligi, koja se evidentno raspala. Naime, aktuelno rukovodstvo Topličke okružne lige želeći da sačuva taj status posegnulo je za aktviranjem novih klubova, u nadi da će nadoknaditi odsustvo većine klubova iz Žitorađe, koji se takmiče u ligi koju je formirao njihov matični savez.

Tako je početkom prošle nedelje obavljeno žrebanje za novu sezonu po drugi put, a u žrebanju našla su se i 3 nova kluba. "Spartak" iz Gornje Trnave, i klubovi iz Blaca "Veterani Jastrebac" i "Jastreb" su dobili takmičarske brojeve , iako u tom trenutku nisu bili registrovani kod APR-a, a takodje nisu registrovani od strane FSS. Svi ovi navodi se mogu veoma lako proveriti na sajtu APR-a i sajtu FSS.

Da bruka bude još veća prošle subote u Blacu po tom rasporedu sastaju se Veterani Jastrebac i Spartak. Ekipa Spartaka u medjuvremenu je nabavila legitimacije i kako kažu sve su regularno registrovali klub, ali smo saznali da je njihov protivnik nastupio bez legitimacija, jednostavno odigrali utakmicu ko na vašaru. Jedno je istina do momenta pisanja ovog teksta klubovi Veterani Jastrebac i Jastreb nisu jos uvek registrovani kod nadležnih, i samim tim nisu imali pravo da budu žrebani, a kamoli da igraju zvanične utakmice.

Doduše "Jastreb" je registrovan kao dečja škola fudbala, ali po svim propisima oni nemaju pravo nastupa u ligi. U FS RIS, za sada ćute, barem zvanično, pokušali su da pomire zaraćene strane i doslovce rekli i jednima i drugima ako nastave sa svadjama da će Toplički okrug izgubiti mesto u Zoni Zapad. Do pomirenja nije došlo u FSO Žitorađa igraju svoju ligu sa 9 klubova, a t.k.z Toplički okrug sa 10, ali sa nekoliko klubova koji nemaju potrebnu registraciju da bi se takmičili. Ovde je očigledno došlo do ozbiljnog kršenja Statuta FSS i FS RIS, a takodje Pravilnikom je predvidjeno da bi liga bila okružna mora imati najmanje 12 klubova, u ovom slučaju nemaju ni u Žitorađi ni u Prokuplju.

Postavlja se pitanje šta sada? Gube svi od klubova do navijača, a sve ovo pokazuje koliko nam je fudbalska organizacija nespremna da rešava ove probleme. Nadamo se da će za celokupnu situaciju biti pronadjeno rešenje ali ne tako što će se kršiti propisi jer oni služe da bi se poštovali. Ipak hteli mi to da priznamo ili ne ovaj narod voli fudbal.