XS
SM
MD
LG
17.03.2016 Administrator

SHLS: Borba za titulu medju "večitima" počinje ispočetka

Treći meč finalne serije plej-ofa Prvenstva Srbije između Partizana i Crvene zvezde igra se u petak, 17. marta u 17.45 časova u ledenoj dvorani “Pionir”. Posle dve utakmice finala rezultat u seriji je 1-1, a šampion Srbije postaće ekipa koja prva stigne do tri pobede.

Najinteresantnija borba za titulu prvaka Srbije u novijoj istoriji nastavlja se u petak trećim duelom dva naša najpopularnija kluba. Posle Partizanovog “brejka” u prvom meču finala (5:4), Crvena zvezda je u drugom susretu igranom u ponedeljak slavila pobedu i izjednačila rezultat na 1-1, praktično vrativši finalnu seriju plej-ofa “na početak”.

Crveno-beli su u tom susretu pokazali značajno bolju igru od aktuelnog prvaka i zasluženo slavili, a junak tog trijumfa bio je reprezentativac Srbije Pavel Popravka koji je postigao čak četiri gola. Zvezda je odigrala disciplinovanije (samo tri isključenja) i posle nekoliko preokreta slavila treći trijumf u sezoni nad najvećim rivalom. U redovima šampiona Srbije svesni su da će za trijumf u narednom meču, ali i odbranu titule biti neophodna mnogo bolja igra nego u prethodnom susretu.

“Moramo da odigramo bolje nego u prethodnoj utakmici, mada od onoga teško da može gore. Neophodna nam je mnogo bolja koncentracija nego u onom meču, nekako smo odlutali glavama, kao da smo mislili da će se sledeće dve utakmice same dobiti”, iskren je Marko Brkušanin, reprezentativni bek crno-belih.

Nekadašnji hokejaš crno-belih je u četiri ovosezonska derbija postigao čak devet golova, ali Brkušanin ne misli da je Popravka taj na kome treba bazirati defanzivnu igru svoje ekipe.

“Nismo mi odigrali toliko loše na Pavelu (Popravki), koliko je on koristio te naše trenutke dekoncentracije. On je igrač koji u njihovoj ekipi koristi te momente nepažnje. Pokupio je tri ‘otpatka’ i iz njih postigao tri gola. Takve stvari mi ne smemo da dozvolimo. Ne baziramo svoju igru na odbrani Pavela Popravka, već na tome da mi odigramo bolje, onako kako treba da igramo”, rekao je iskusni defanzivac Partizana i dodao:

“Svakako bismo voleli da dobijemo u četiri meča, ali nećemo se buniti ni ako ode u peti meč, samo da mi slavimo na kraju. Tesna je serija, obe ekipe su sjajne, tako da je svašta moguće do kraja”, kaže Brkušanin.

Reprezentativac Srbije i bek suparničkog tabora, mladi Ivan Anić veruje da je Zvezda posle pobede u prethodnom meču favorit u seriji koja, takoreći, počinje ispočetka.

“Praktično počinjemo ‘od nule’. Dve teške utakmice su za nama, očekuju nas dve ili tri još jače. Ozbiljno se spremamo, idemo na pobedu i, iskreno, očekujem da ćemo u naredna dva meča završiti seriju”, rekao je Anić i istakao prednosti svog tima:

“Imamo dosta utakmica u nogama ove sezone. Ima tu i umora posle svega što smo prošli tokom godine, ali mislim da smo spremniji od njih i to nam daje nam vetar u leđa pred ove važne utakmice koje nas očekuju”, kaže mladi bek.

Kako se serija bliži kraju srpski hram hokeja, ledena dvorana “Pionir”, sve je punija. I jedni i drugi uživaju odličnu podršku navijača, iako obojica hokejaša ističu da su Partizanovi fanovi organizovaniji.

“Nadam se da će se do kraja napuniti ‘Pionir’ i da će doći i naši navijači. Treba nam ta podrška kako bismo stigli do titule. Teško je igrati kada samo protivnik ima organizovanu podršku”, iskren je Anić, a značaj podrške svojih fanova ističe i Brkušanin:

“Nadam se da ćemo imati podršku do kraja, do titule. Uveren sam da ako ne bude veća, onda makar onakva kakva je bila u prve dve utakmice. Ona nam mnogo znači”, rekao je iskusni defanzivac Partizana.

Ipak, Brkušanin ne misli da će to biti odlučujući faktor u završnici finalne serije, već iskustvo Partizanovih igrača.

“Iskusniji smo tim za ovakve mečeve. Starija smo ekipa, Zvezda ima pretežno mlad tim, sa izuzetkom stranaca. Ne verujem da će puna hala biti presudan faktor, ali svakako da bi nama više odgovaralo da igramo pred punim tribinama nego njima”, izneo je zanimljiv stav reprezentativac iz redova crno-belih.

Ivan Anić najgore je prošao u incidentu u kojem su učestvovala dva tima na drugom meču ligaškog dela takmičenja, ali sada ističe da je sve to za obema ekipama i da se razmišlja samo o tituli.

“Veći je ulog, pa su obe ekipe disciplinovanije. Ima varnica, čak i većih nego u ligaškim mečevima, ali moramo svi da se kontrolišemo, jer imamo cilj koji je važniji od toga”, smatra Anić koji je posebno istakao značaj velikog broja jakih utakmica pred Svetsko prvenstvo u Španiji koje nacionalni tim očekuje početkom aprila:

“Mislim da je odlično što je sve organizovano da se finale igra na tri dobijene utakmice. Značiće nam svi ovi mečevi, jer najveći deo reprezentativaca dolazi iz Crvene zvezde i Partizana, tako da ćemo sigurno biti spremni i uigrani za Svetsko prvenstvo”, zaključuje Ivan Anić.
 

Treći meč finala između Crvene zvezde i Partizana igra se u petak, 17. marta u 17.45 časova u ledenoj dvorani “Pionir”. Karte za utakmicu iznosiće 200 dinara, dok je za decu ulaz besplatan.

I treći “večiti derbi” DIREKTNO će prenositi televizija “Arenasport”, dok će na internetu biti dostupan “lajvstrim” meča, putem sajta sportuzivo.tv. Dešavanja na meču (rezultat, statistika, golovi, isključenja itd.) moći će da se prate u vidu “lajvskora” na sajtu Saveza hokeja na ledu Srbije.
 

PRVENSTVO SRBIJE
Finale

Crvena zvezda - Partizan 4:5 (0:2, 3:0, 1:3)
Crvena zvezda - Partizan 5:3 (1:2, 3:1, 1:0)
Partizan - Crvena zvezda (petak, 18. mart, ledena dvorana "Pionir")
Partizan - Crvena zvezda (nedelja, 20. mart, ledena dvorana "Pionir")
Crvena zvezda - Partizan (utorak, 22. mart, ledena dvorana "Pionir") *

* - ako bude potrebno


Vitez 1 : 13 NS Stars
Vojvodina 1 : 11 Partizan
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob PBE PRE Por Bod
1 Crvena zvezda 10 9 0 0 1 27
2 Partizan 10 8 0 0 2 24
3 Tisza Volán 10 7 0 0 3 21
4 NS Stars 10 4 0 0 6 12
5 Vitez 10 2 0 0 8 6
6 Vojvodina 10 0 0 0 10 0