XS
SM
MD
LG

Treća provera – bez pogodaka

Posle dva kontrolna susreta sa Parmencom iz Čačka i Omladinca iz Donje Rače, na kojima su postigli po pet pogodaka, mladi fudbaleri Radničkog 1923 juče su imali jačeg i iskunijeg protivnika, ekipu Gruže, koja je u protekloj sezoni bila konkurent za Srpsku ligu „Zapad“ i nisu uspeli da postignu gol. Ovo je bila treća provera za pet dana, u kojoj je, kao i na prethodnim utakmicama, trener Neško Milovanović dao šansu svim mladim igračima, koji konkurišu za prvi tim.

Gružani sa pojačanim sastavom, koji su u toku protekle nedelje pobedili Arsenal u Kragujevcu sa 6:1, odigrali su čvršće tako da „đavolćići“ nisu imali prave šanse za gol. Međutim, Gružani su igrali sigurno u odbrani i imali nekoliko ozbiljnih pokušaja da zatresu mrežu Radničkog 1923, ali su se sigurnim odbranama istakli golmani Kostić i Najdanović.

Fudbaleri Radničkog 1923 i Gruže sa sudijama pred početak susreta na stadionu „Čika Dača“ (Foto: M. Jovičić)

U 15. minutu, posle kornera sa desne strane Gruža je propustila priliku da dođe u vođstvo, jer je golman Kostić uspeo da zaustavi šut Jovanovića glavom sa nekoliko metara. Ranički 1923 je igrao borbeno i motivisano, ali sa slabom završnicom. U 59. minutu Mirković je pokušao iz slobodnog udarca sa oko 17 metara da domaćinu donese prednost, ali je novi golman u redovima Gruže Miletić, koji je u protekloj sezoni branio gol Partizana iz Cerovca, uspeo loptu da izbaci u korner.

Memorijalni turnir u Gruži

Povodom smrti Marka Jankovića, mladog igrača gružanskog zonaša, narednog vikenda održaće se Memorijalni turnir „Marko Janković“ na kojem su, pored domaćina Gruže, učešće prihvatili kragujevačka Slavija, Jasenica 1911 iz Smederevske Palanke i Orlovac iz Mrčajevaca. Turnir se otvara u petak, susretom Jasenica 1911 – Orlovac, u subotu se sastaju Gruža i Slavija, a u nedelju je finale i borba za treće mesto.

Gružani su u drugom poluvremnu preko Rakovića (dva puta) i Živančevića propustili šanse da postignu gol. Deset minuta pre kraja utakmice jedan od retkih udaraca u gol Gruže uputio je mladi Milovanvić, ali je njegov šut završio za malo preko gola.

Naši igrači su u utakmicu sa Gružom ušli iz punog treninga, koji su imali pre podne. Važno je da deca hoće da rade i trče i nadam se da će već sutra protiv Sloge iz Kraljeva biti pomaka nabolje. Na prethodne dve utakmice postigli su deset golova, ali ovo je bila jača ekipa i osećao se premor igrača – pokušao je trener Neško Milovanović da opravda slabije izdanje Radničkog 1923 na jučerašnjoj probnoj utakmici sa Gružom, članom Zone „Dunav“.

Trener Gruže Miroslav Stakić bio je zadovoljniji igrom svojih izabranika koji su se prikazaliu boljem izdanju.

Bila je ovo dobra trening utakmica, sa najjačim protivnikom u dosadašnjem pripremnom periodu. Zadovoljan sam zalaganjem i ponašanjem mojih momaka. Znam da trener Neško Milovanović tek formira ekipu i da je u velikom problemu. Mi smo se pojačali, ali ovaj uspeh protiv Radničkog ne sme da nas zanese da smo nešto posebno. Bila je ovo dobra provera na odličnom terenu i u dobrim uslovima za igru. Ovo nam je bila četvrta pripremna utakmica. Izgubili smo u Aranđelovcu 1:2, pobedili Arsenal sa 6:1 i sa Slogom u Kraljevu odigrali 2:2. Predstoji nam utakmica sa Šumadijom 1903 i učešće na turniru, narednog vikenda u Gruži, zatim susret u Saranovu i generalna proba protiv Metalca u Kraljevu – rekao je za „Šumadijapress“ trener Stakić posle jučerašnje utakmice na stadionu „Čika Dača“.

Fudbaleri Radničkog 1923 danas imaju novu proveru u duelu sa doskorašnjim prvoligašem Slogom iz Kraljeva. Ovaj susret odigraće se na stadionu „Čika Dača“ sa početkom u 18 časova. U isto vreme Gruža dočekuje kragujevačku Šumadiju 1903.

RADNIČKI 1923 – GRUŽA 0:0

KRAGUJEVAC – Stadion: „Čika Dača“- Gledalaca: 100. Sudija: Marko Živković. Pomoćnici: Pavle Vasilijević i Srđan Dimitrijević (svi iz Kragujevca). Žuti karton: Aleksić (Radnički 1923).

RADNIČKI 1923: Kostić, Marinković, Samailović, Tatović, Miletić, Nedeljković, Vilotijević, Atanacković, Andrić, Nikolić, Ćosić. Igrali su još: Najdanović, Petrović, Spasojević, Živanović, Stević, Aleksić, Urošević, Mirković, Veselinović, D. Miljuš, Vasojević, Gavrović, Srećković, B. Miljuš, Milovanović.

GRUŽA: Jošović, Mijailović, Janićijević, Prodanović, Jevtović, Aleksić, Obradović, Gojković, Savić, Stojanović, Jovanović. Igrali su još: Miletić, Vujović, Raković, Janićević, Milisavljević, Dragić, Maslak, Živančević.