XS
SM
MD
LG

"Bumbari" zaustavili "dizelku"

Fudbaleri srpskoligaša iz Bumbarevog Brda potvrdili su da sigurnije i efikasnije igraju na svom terenu nego u gostima. Posle vođstva u Beloševcu, vratili su se kući praznih ruku (2:4). Međutim, sa jačim protivvnikom pred svojim navijačima odigrali su mnogo bolje i zasluženo slavili drugu pobedu u prolećnom delu prvenstva. Na startu su pobedili nekadašnjeg prvoligaša, Mladog radnika iz Požarevca sa 3:0, a u nedelju na stadionu u Bumbarevom Brdu bodove je ostavio i Železničar iz Lajkovca, koji se bori sa Mačvom iz Šapca, Poletom iz Ljubića, Loznicom i Rudarom iz Kostolca za ulazak u viši rang – Prvu ligu Srbije. Popularni “bumbari” zaustavili su lazarevačku “dizelku” u pohodu na prvo mesto.

Fudbaleri Partizana zabeležili drugu prolećnu pobedu na svom terenu (Foto: M. Jovičić)

Fudbaleri trenera Miroslava Stakića, iako su se pribojavali Železničara, koji je nastavio prvenstvo bez poraza, iznenadili su Lajkovčane. U borbi za opstanak Partizan je osvojio izuzetno važne bodove i što je najvažnije počeo je da pobeđuje na svom terenu, što garantuje da može da se izvuče iz opasne zone i ispadanja iz Srpske lige “Zapad”, naravno, ako nastavi ovakvom igrom.

Na dve utakmice u Bumbarevom Brdu “bumbari” su postigli pet golova, i to dva u Beloševcu što je skoro kao i u celoj jesenjoj polusezoni.

U susretu sa Lajkovčanima, gružanski ljubitelji fudbala videli su borbenu i izuzetno motivisanu igru svog tima. Iako su gosti igrali bolje u prvom poluvremenu, pogodaka nije bilo. Igrači Železničara imali su dve šanse, koje nisu iskoristili. U 30. minutu, Liščević je sa 16 metara pokušao da iznenadi Stefana Đorđevića, ali je golman Partizana odbranio njegov udarac. Šest minuta kasnije Rajevac je prošao po levoj strani i jako šutirao sa ivice šesnaesterca, ali je njegov udarac izblokirao Vladisavljević i otklonio opasnost po svoj gol.

Domaći tim u prvih 45 minuta nije imao izrazitih šansi i više je vodio računa da ne primi gol. Utakmica je odlučena u nastavku, kada su postignuta oba pogotka. Domaće navijače obradovao je Parezanović u 54. minutu, koji je iz slobodnog udarca sa oko 18 metara kroz “živi zid” loptu poslao u donji levi ugao gola Železničara i doveo svoj tim do prednosti od 1:0. Posle ovog pogotka Lajkovčani su češće napadali, ali bez pravih prilika za gol, jer je odbrana sigurno delovala u svom kaznenom prostoru.

U finišu utakmice, bilo je više uzbuđenja. U 84. minutu Otašević je bio u prilici da poveća vođstvo svoje ekipe, ali je za malo bio neprecizan. Posle kontranapada preko leve strane, on je izašao pred golmana gostiju Tanasijevića, ali mu je ponestalo snage da završi akciju. Kada mu je golman pošao u suret poslao je loptu pored stative. Četiri minuta kasnije uzvratili su gosti preko Đuketića posle akcije preko leve strane, koji je sa ivice šesnaesterca šutirao preko gola. U poslednjem minutu regularnog toka utakmice pokušao je i Liščević da savlada Đorđevića, ali je i njegov udarac završio preko prečke.

Vladimir Stojanović obezbedio Beloševčanima pobedu u Raški (Foto: M. Jovičić)Pobedu Partizana “overio” je rezervista Šćepović u sudijskoj nadoknadi vremena, koja je trajala četiri minuta. On je posle kontranapada pobegao odbrani gostiju preko leve strane i lob-udarcem savladao golmana Železničara, i tako postavio konačan rezultat utakmice 2:0.

Ovom pobedom srpskoligaš iz Bumbarevog Brda popravio je plasman na tabeli za dva mesta i sa 17 bodova priključio se ekipama koje se bore za beg sa začelja prema sredini tabele. U narednom kolu Partizan je ponovo domaćin i očekuje ga još težak susret sa ekipom iz gornjeg dela tabele. U goste dolazi Rudar iz Kostolca, koji je startovao bez poraza i u derbiju sa Železničarom u Lajkovcu igrao nerešeno 1:1.

I drugi šumadijski srpskoligaš Pobeda Beloševac zabeležila je drugu pobedu ovog proleća. Ekipa trenera Željka Miloševića, posle pobede nad Partizanom, iznenadila je tim Bana u Raški i vratila se sa tri boda. Gosti iz Beloševca došli su u vođstvo autogolom beka Radovića u 10. minutu. Izjednačio je Vučićević sedam minuta kasnije, a pobedu Beloševčanima doneo je iskusni Stojanović iz slobodnog udarca sa preko 25 metara.

Sa 28 bodova, Pobeda Beloševac je zadržala sedmo mesto na tabeli, što joj omogućava da u direktnom susretu narednog vikenda sa Šapinama na svom terenu preuzme njihovu šestu poziciju.

U ostalim susretima 18. kola Srpske lige “Zapad” postignuti su sledeći rezultati: Šumadija (A) – Mačva 0:0, Rudar – Seljak 1:1, Jošanica – Kručik 3:0, Loznica – Polet (Lj) 1:0, Sloboda (Č) – Jasenica 1911 3:1 i Šapine – Mladi radnik 5:2.

U vođstvu je i dalje Mačva sa 37, a drugo i treće mesto dele Polet iz Ljubića i Železničar sa po 34 boda. Pobeda Beloševac je sedma sa 28, a Partizan iz Bumbarevog Brda na trinaestom mestu sa 17 bodova, koliko ima četrnaestoplasirana Šumadija iz Aranđelovca.

PARTIZAN – ŽELEZNIČAR (LAJKOVAC) 2:0 (0:0)

BUMBAREVO BRDO – Stadion: FK Partizan. Gledalaca: 300. Sudija: Sava Stefanović (Šabac). Pomoćnici: Vlada Đermanović (Šabac) i Miroslav Burmazović (Loznica). Strelci: Parezanović u 54. i Šćepović u 90+2 minutu. Žuti kartoni: Radojković, Bižić (Partizan), Savić, Liščević, Kosić (Železničar).

PARTIZAN: S. Đorđević, Jovanović (Gajović), Parezanović, Vladisavljević, Ljubisavljević, Radojković, Čabak, Tucović, Otašević, Pjević (Šćepović), Ignjatović (Bižić).

ŽELEZNIČAR: Tanasijević, Kosić (Ružičić), Gentić, Rajevac, sofronović (Kovačević), Nedeljković, Savić, Liščević, Đuketić, Šalipur, Baljak (Marković).

IGRAČ UTAKMICE: Dejan Parezanović (Partizan).

U narednom, 19. kolu sastaju se: Partizan – Rudar, Pobeda Beloševac – Šapine, Železničar – Bane, Mladi radnik – Sloboda (Č), Jasenica 1911 – Loznica, Polet (Lj) – Šumadija (A), Mačva – Jošanica i Krušik – Seljak.

 


Rudar 1 : 1 Seljak
Jošanica ND 2011 3 : 0 Krušik
Šumadija 0 : 0 Mačva
Loznica 1 : 0 Polet
Sloboda 3 : 1 GFK Jasenica 1911
Šapine 5 : 2 Mladi radnik
Bane 1 : 2 Pobeda
Partizan 2 : 0 Železničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Mačva 18 10 7 1 37
2 Polet 18 10 4 4 34
3 Železničar 18 10 4 4 34
4 Loznica 18 9 6 3 33
5 Rudar 18 9 5 4 32
6 Šapine 18 8 5 5 29
7 Pobeda 18 8 4 6 28
8 Jošanica ND 2011 (-1) 18 8 4 6 27
9 Seljak 18 6 5 7 23
10 Bane 18 6 3 9 21
11 GFK Jasenica 1911 18 5 5 8 20
12 Mladi radnik (-1) 18 5 4 9 18
13 Partizan 18 5 2 11 17
14 Šumadija 18 4 5 9 17
15 Krušik 18 3 7 8 16
16 Sloboda 18 1 4 13 7