XS
SM
MD
LG

Šampion sa pola "gasa"

Posle jednonedeljne pauze, zbog obaveza igrača prema reprezentaciji, fudbaleri Ekonomca nastavili su pobedom, ali nisu „ispunili plan“. Postigli su samo pet pogodaka, protiv skromne ekipe iz Niša, koja je došla u Kragujevac i sa tankom klupom. Očekivana je ubedljivija pobeda od onih 7:0 u prvom delu prvenstva u Nišu, ali se na igračima osećao umor od reprezentativnih utakmica proteklog vikenda, u kojima je učestvoivao skoro ceo Ekonomac.

Susret je rešen u prvom poluvremenu, kada je domaći tim obezbedio solidnu prednost, koju gosti nisu mogli da dostignu. Ekipa iz Niša imala je i sreće, jer se umesto mreže tresla i stativa, ali je za prvih 15 minuta postignuto tri pogotka, što je bilo odlučujuće.

Dva Slobodana - Rajčević i Janjić, obezbedili ubedljivu pobedu Ekonomca (Foto: M. Jovičić)

Seriju pogodaka otvorio je Janjić u 5. minutu, efektnim pogotkom iz voleja, posle kornera Kocića sa desne strane. Dva minuta kasnije Janjić je asistirao Rajčeviću, koji se upisuje u listu strelaca i povećava prednost šampiona na 2:0. Kapiten Bojović je propustio lepu priliku da postigne treći pogodak, jer je posle kombinacije sa Simićem prebacio prazan gol sa četiri-pet metara. Na drugoj strani, golman Ekonomca Momčilović odbranio je „projektil“ Ilića i pokazao da je dostojna zamena iskusnijem Akstentijeviću i da nije slučajno što mu je poveren i dres reprezentacije.

Na 3:0 povisio je Kocić odličnim lob udarcem sa devet metara. Pokušaj Rajčevića da postigne i četvrti pogodak osujetio je golman gostiju Pavlović, koji je najzaslužniji što njegova ekipa nije primila više golova. Opušteniju igru domaćina u odbrani iskoristio je Micić, jedan od najzapaženijih u ekipi Kalča, i smanjio prednost domaćina na 3:1.

U samom finišu prvog poluvremena Nišlije su skrivile i šesti prekršaj, pa je Janjić bio precizan sa devet metara i povisio rezultat na 4:1.

Posle odmora, višestruki šampion igrao je sa „pola gasa“ i postigao je samo jedan popodak.Gosti su često pokušavali sa pet napadača, bez golmana, ali to domaći tim nije iskoristio da poveća rezultatsku razliku. Ovu varijantu u napadu koristio je i trener Ekonomca Božović i to je materijalizovao Rajčević u 30. minutu u ulozi golmana i svojim drugim pogotkom povećao prednost na 5:1. Potom je udarac Janjića odbranio golman Pavlović uz pomoć stative, pa je do kraja utakmice rezultat ostao nepromenjen.

Fudbaleri niškog prvoligaša Kalča, i pored „petice“, otputovali iz Kragujevca zadovoljni (Foto: M. Jovičić)

Ovom pobedom „kragujevački studenti“ obezbedili su ponovo prednost od 11 bodova u odnosu na drugoplasirano Smederevo, što ukazuje da Ekonomac nema pravog konkurenta za prvo mesto ni u ovoj sezoni.

- Igrom ne možemo da budemo u potpunosti zadovoljni. Protivnik je došao da primi što manje golova i zadržavao igru. Mi imamo problem da nam reprezentativna okupljanja donose posle probleme u pristupu i igri, tako je bilo i ovoga puta. U drugom poluvremenu igrali smo bez golmana i imali mnogo situacija da rečimo i kada je prazan gol gostiju, ali je bilo dekoncentracije. Zbog toga se za naše uslove utakmica završila neubedljivim rezultatom.

Protiv Bečeja sutra očekujemo da će sudijski par biti bolji i dozvoliti igru, a i mi da odigramo bolje – rekao je Ivan Božović, trener Ekonomca posle sinoćne pobede.

Dvostruki strelac Slobodan-Boba Rajčević ocenio je da su njegovi saigrači odigrali onoliko koliko je bilo poptrebno za pobedu:

- Mada sebi ne smemo to da dozvolimo, jer na svakoj utakmici, kao profesionalci, moramo da igramo maksimalno. Znamo da je liga slaba i da su protivnici slabiji od nas, ali moramo da pobeđujemo sa što boljom igrom i ubedljivijim rezultatom. Zboga toga ne smemo da ulazimo „mlako“ u utakmice kako je bilo danas. U narednoj utakmici očekuje nas Bečej, koji nije ništa ni bolji ni gori od Kalča. Teško je naći motivaciju, ali mi smo profesoionalci i tako moramo da se ponašamo.

I pored poraza trener gostiju Vlada Miladinović Koska zadovoljan je igrom svoje ekipe, ali ukazuje da su neki golovi primljeni zbog neiskustva.

- Mislim da se večeras nismo obrukali. Bili smo dobri, ali na žalost zbog neiskustva ušli smo uplašeno u utakmicu, jer smo znali da je Ekonomac najjača ekipa u državi. Igrali smo i sa petoricom igrača u polju, što pokazuje da nismo došli da se branimo, već smo držali loptu. Mi smo nova ekipa, a ranije smo bili i prvaci države pod nazivom Koska. Imamo infrastrukturu, ali je loša finasijska situacija problem. Trudićemo se da ne ispadnemo. Igrali smo sa povređenim Micićem, koji je bio i igrač Ekonomca. I pored toga, on je uz Radovanovića, ipak, bio najbolji u našoj ekipi – ocenio je za „Šumadijapress“, posle sinoćne utakmice, trener gostiju Miladinović.

Fudbaleri Ekonomca sutra su ponovo domaćini i u 13. kolu Prve lige Srbije dočekuju ekipu Bečeja. Susret će se odigrati u Sportskoj hali „Jezero“, sa početkom u 21 čas.

EKONOMAC – KALČA (NIŠ) 5:1 (4:1)

KRAGUJEVAC - Dvorana: „Jezero“. Gledalaca: 200. Sudije: Nikola Aleksić i Nebojša Panić (obojica iz Beograda). Strelci: Janjić u 5. i 19 (iz penala), Rajčević u 7. i 30. i Kocic u 10. za Ekonomac, a Micić u 18. minutu za Kalča. Žuti kartoni: Kocić, Radovanović (Kalča). Nagomilavanje prekršaja: Ekonomac 10 (5+5), Kalča 11 (6+5).

EKONOMAC: Momčilović, De Souza, Kocić, Micić, Antonić, Denić Surudžić, Kocić, Rajčević, Nikolić, Bojović, Vesić, Simić, Rakić, Janjić, Aksentijević (nije ulazio u igru).

KALČA: Pavlović, Zlatković, Radovanović, Stanković, Ilić, Kocić, Micić, Antonić, Denić, Savić (nije ulazio u igru).

IGRAČ UTAKMICE: Slobodan Rajčević (Ekonomac).


12 .kolo Prva Futsal liga
Bečej 4 : 3 VIK Naisus
Vranje 5 : 5 Kopernikus
Smederevo 4 : 1 Kolubara
SAS 3 : 5 Novi Pazar
Ekonomac 5 : 1 Kalča
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Ekonomac 12 11 1 0 34
2 Smederevo 12 6 5 1 23
3 SAS 12 6 3 3 21
4 Bečej 12 6 1 5 19
5 Kopernikus 12 4 6 2 18
6 Novi Pazar 12 5 3 4 18
7 Kalča 12 4 0 8 12
8 VIK Naisus 12 3 2 7 11
9 Vranje 12 2 3 7 9
10 Kolubara 12 1 0 11 3