XS
SM
MD
LG

Druga pobeda "večitih amatera"

Saradnja gradskog prvoligaša Jadrana i Morave iz Mrsaća kod Kraljeva, člana Raške okružne llige, nastavljena je uzvratnom prijateljskom utakmicom, u kojoj je kragujevački tim pobedio sa 1:0. Ova saradnja uspostavljena je prošle godine zahvaljujući fudbaleru Jadrana Simoviću, koji je iz Mrsaća, a studira u Kragujevcu, čiji je otac bio trener Morave. U zimskom pripremnom periodu prošle godine Morava je gostovala na kragujevačkom Vašarištu, gde su popularni “večiti amateri” pobedili sa 2:0.

- Izvanredno smo primljeni kod naših prijatelja u Mrsaću i posluženi čajem, kafom i sokovima, kao što smo i mi njih ugostili u Kragujevcu. Želja nam je da nastavimo saradnju, a ovaj susret nam je poslužio da isprobamo igrače, koje smo doveli u ovom prelaznom roku, i mi i naši prijatelji iz Mrsaća. Mi smo sada u boljem položaju i borimo se za plasman u viši rang, a Morava se pojačala da bi u ovoj sezoni ostala u okružnoj ligi iz koje se odlazi u Zonu “Morava”, što je naš cilj – rekao je za „Šumadijapres” Miroslav Bošković, sportski direktor Jadrana.

Jedini pogodak na nedeljnoj utakmici u Mrsaću postignut je u 35. minutu. Akcija je potekla od Simovića i Živkovića, koji je ubacio loptu u prazan prostor pored odbrane domaćina, gde je utrčao Tomašević i savladao golmana Gočanina. Morava je u prvom poluvremenu imala šansu za izjednačenje. Na drugoj strani Simović se nije snašao pred golom domaćina da poveća prednost gostiju iz Kragujevca.

U nastavku utakmice, posle odmora, Grba iz Jadrana, koji je dobio je aplauze gledalaca, pogodio je rogalj, a Kuč je dva puta izlazio pred golmana Morave, ali je bio neprecizan.

- Nama je ovo bila druga probna utakmica i druga pobeda. Savladali smo i ekipu Koštnjaka sa 2:0 golovima Živkovića i Stevovića. Pripreme smo počeli među prvima u Kragujevcu, jer nam je cilj da narednu jubilarnu 90. godinu dočekamo u višem rangu Zoni “Morava”. Malo smo se i pojačali. Vratio nam se bek Riznić iz Bagremara, iz Srbije iz Ilićeva došao je Kuč, a iz Aranđelovca Milović – kaže direktor Bošković.

Jadran je jesenju sezonu završio na drugom mestu Prve gradske lige sa tri boda manje od Partizana iz Cerovca. Do početka prolećnog dela prvenstva planirano je da odigra još tri prijateljske utakmice. U četvrtak, kragujevački “večiti amateri” gostovaće u Jovanovcu, a sastaće se sa jesenjim prvakom Druge gradske lige, Hajdukom. Za nedelju, 23. februara dogovoren je susret sa prvakom Šumadijske okružne lige Lepenicom, u Badnjevcu, a poslednja probu obaviće sa Zastavom, na Bubnju, 2. marta.

 Fudbaleri Jadrana (u plavim dresovima) i Morave pred utakmicu u Mrsaću (Foto: FK Jadran)

MORAVA – JADRAN 0:1 (0:1)

MRSAĆ – Igralište: FK Morava. Gledalaca: 100. Sudija: Dragan Pavlović (Kraljevo). Strelac: Tomašević u 35. minutu.

MORAVA: Gočanin, Rakić, Urdov, Gazikalović, Dimitrijević, Martić, Mirosavić, Stevanović, Štavljanin, Četrović, Simović. Igrali su još: Pavlović, Jeftović, Terzić, Milenić, Torlaković, Milošević, Jovanović, Mrsović.

JADRAN: Miković, Riznić, Obradović, Marković, Aleksić, Smiljanić, Živković, Smolović, Tomašević, Grba, Simović. Igrali su još: Bošković, Petronijević, Tripković, Milović, Mišić, Kuč, Stanojević, Vukosavljević, Stevović.