XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Trsteničani željom i borbenoŔću do pobede

19.10.2020 Dragan Ivanović

Detalja sa meča u Trsteniku

Minimalna ali zaslužena pobeda fudbalera Trstenika PPT, nad tradicionalno neugodnim rivalom Car Konstantinom iz NiŔa 1:0, u otvorenoj i borbenoj utakmici 13. prvenstvenog kola Srpske lige Istok.

Ā 

Ovom pobedom trsteničani su sada na 9. mestu sa 18 bodova. Domaći su tokom celog susreta dominirali imali su i viÅ”e povoljnih prilika za pogodak, gosti su isto tako nekoliko puta zapretili ali su i oni bili neefikasni. Igrač domaćih Andrija Pecić imao je zrelu priliku da postigne pogodak u 2. minutu, u 12. minutu su im se promaÅ”ajem revanÅ”irali gosti, njihov igrač Lazarević sa 10 metara uputio je loptu preko gola. Do kraja prvog dela ispromaÅ”ivali su se trsteničani Pecić, Aksentijević, Vukčević.

U 50. minutu Andrija Pecić u solo akciji sa ivice Å”esnaesterca Å”utira i pogađa stativu gola gostiju, a onda u 55. minutu 1:0 za Trstenik PPT strelac iskusni Vukčević, posle dodavanja agilnog Pecića iz teÅ”ke pozicije pogađa mrežu i postavlja konačan rezultat utakmice. Gledaoci sa tribina svo vreme su bodrili trsteničane, a njihov Å”ef stručnog Å”taba Zlatko Marković izuzetno je zadovoljan učinkom svojih fudbalera njihovom kolektivnom igrom i borbenoŔću.

- Zahvaljujem se naÅ”oj divnoj publici na podrÅ”ci nadam se da smo opravdali očekivanja i prekinuli neugodnu tradiciju u susretima saĀ  ekipom Car Konstantin. Čestitam mojim momcima bili smo u većem delu susreta bolji tim, nadam se da ćemo u narednom 14. kolu u Vladičinom Hanu uspeti da izvučemo povoljan rezultat. Da kažem i to, da je ovo peta po redu utakmica na naÅ”em terenu bez primljenog pogodka - rekao nam je Zlatko Marković Å”ef stručnog Å”taba trsteničana.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Istok Trstenik PPT Car Konstantin