XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

GFK Dubočica slavladala Piroćance

28.11.2020 plusonline.rs

Golman Rastko Šuljagić, krenuo je da "ispuca" loptu upućenu iz dubine, prevarila ga je neravnina na terenu, poklon je prihvatio Dušan Savić i zatresao mrežu Radničkog u 8. minutu! Šok za pirotski tim.

 

U 10.minutu  Dobra akcija  Milenković i Mirkovića, odigrana povratna lopta do Filipa Tolića, šutirao je preko gola. Gosti kao da su se oslobodili pritiska posle primljenog gola, igralo se ravnopravno. Sledeću priliku domaći su imali u 16. minut, iz gužve je šutirao jedan doamći igrač, i pogodio je stativu.

U nastavku, igralo se otvoreno, veoma korektno. Čudno je, zbog toga, da je dobro poznati Dalibor Manojlović, komšija iz Knjaževca u nekim odlukama išao na ruku Leskovčanima. U 36. minutu rođeni Leskovčanin, u dresu Radničkog, Aleksa Kostić Milutinovič, snažno je ciljao, ali kraj gola.

Iskusni fudbaler Radničkog, koji je igrao na piziciji "zadnjeg veznog" ( mladi Mijalković štoper), najpre je dobio žuti karton zbog prigovora. Smatra se bez razloga. U poslednjem minutu prvog dela u skoku je zakačio rukom domaćeg igrača, odjeknuo je očekivani jauk, Dalibor Manojlović izvadio je iz džepa najpre žuti, a potom i crveni karton. Veliki hendikep za i ovako oslabljeni Radnički. Za pirotski tim ne igraju Boža Mančić, Strahinja Petrović, Marko Đorđijevski, Nenad Adžibaba i Nemanja Petrov.  

Drugo poluvreme počelo je na isti način. Domaći su povećali prednost na 2:0 u 48. minutu golom Dušana Savića. Posle brzo izvedenog prekida ubačena lopta na 16 metara, gde iskusni Dušan Savić, internacionalac i jedan od najboljih strelaca Prve lige, preciznim udarcem povećava vođstvo.

Igra Radničkog, ako je i bilo u nekim periodima utakmice, raspala se bez Ožegovića, ali i petorice standardnih prvotimaca. Radnički je delovao neubedljivo. U 64. minutu uporni kapiten Filip Tolić, koji je, očigledno, pokušavao da pokrene ekipu, snažno je šutirao pod prečku, ali je sigurni golman Mladenović izbacio loptu u korner! Jedan od retkih pokušaja gostiju!

U 70. minutu je usledila još jedna greška u odbrani gostiju, kratko odbijenu loptu, najbolji fudbaler Dubočice i ove utakmice, Dušan Savić, šalje u mrežu za ubedljivo vođstvo svog tima od 3:0! 

U 80.minutu Radnički je preko Nemanje Miloševića smanjio rezultat na 3:1. U 92. minutu Miloš Kukolj i Neca Milošević su razmenili pas, povratna lopta do Alekse Kostića Milutinovića koji je snažnim udarcem sa penala "pocepao" mrežu za konačnih 3:2.

Iskreno, bez da bilo koga kritikujemo ili opavdavamo. Brojni problemi po Radnički u Leskovcu. Prvi: Radnički bez standardnih prvotimaca. Strahinja Petrović, Boža Mančić, Marko Đorđijevski mnogo znače timu, mladi Nenad Adžibaba, bonus uz to, u poslednjim utakmicama veoma dobar. Drugo: Gruba greška golmana Radničkog u 8. minutu i poklon gol. Treće: Crveni karton Ožegovića u zaustavnom vremenu prvog poluvremena! Četvrto: Sudija Dalibor Manojlović: Da li je dobro poznati "prijatelj" Radničkog na vreme realizovao svoj plan?! U tome su mu, potpuno nesvesno, Šuljagić i Ožegović mnogo olakšali zamišljeno!

Toliko o tome da Radnički ima autoritet i rejting u srpskom fudbalu, da se na utakmicama sudi pošteno, "pedeset-pedeset"! Posle utakmice usamljeni fudbaleri Radničkog negodovali su kod knjaževačkog "(ne)pravednika"! Znam ga dobro. Nije se uznemirio. Gde baš on i gde baš sada? Nisam ga skoro video s pištaljkom. Javljaju mi ljudi, rodjeni Leskovčani, časni fudbalski ljudi, kažu: "namestija gi".

Nikola Puača, trener Radničkog, posle utakmice izjavio je:

“Utakmice timova u ovoj ligi su dosta izjednačene, tako da se svaka veća greška, kažnjava... I pored jedne takve, kada je protivnik došao u vođstvo, mislim da smo bolje kontrolisali prvo poluvreme i imali posed lopte, iako smo teško dolazili do prave šanse za gol.  Takođe mislim da je Ožegović prestrogo isključen krajem prvog poluvremena i da je taj detalj sigurno uticao na sam tok utakmice u nastavku. Svaka čast svim mojim igračima na ponašanju i hrabrosti koje su pokazali do samog kraja utakmice! Postići dva gola sa igračem manje na terenu, nije mala stvar. Stekao sam utisak da se igralo još malo, da bi sigurno ostali neporaženi...”

 

Naravno da nisam bio u Leskovcu. Sve informacije dobio sam od fudbalskih ljudi. Audio poruke posle svake prilike. I skoro svuda u svakoj poruci, zna se ko ON! "Zašto ni namesti, "crni Dalibore" eli smo "svojta"?!

A to što je Leskovac bio predaleko za ljude iz rukovodstva Radničkog, u poslednjoj, veoma bitnoj utakmici to je tek posebna priča. Da li je Filipa Tolića, njegove fudbalere i Nikolu Puaču danas neko "pustio niz vodu"?

Neko gore ili još neko!
Eee, fudbalu naš!

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije GFK Dubočica Radnički (P)