XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Smiljanić presudio u Dobanovcima

28.11.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Budućnost je bez šefa stručnog štaba Dragana Stevanovića, koji je napustio kormilo pred poslednje jesenje kolo, dočekala petoplasirane Žarkovčane, sa željom da polusezonu završi pobedom. Od samog starta su krenuli ofanzivno, a prvu šansu je imao Dobrijević u 11. minutu, njegov udarac glavom sa 8 metara završio je samo nekoliko centimetara iznad gola.

Kazna stiže veom brzo, gosti su poveli u 14. minutu, Dišić je zaplivao kroz vazduh i loptu glavom smestio u ugao nemoćnog golmana Trnića. Nakon 2 minuta igre Budućnost propušta šansu za izjednačenjem. Mladi Novaković je posle skraćenog kornera najviši u skoku, loptu je sa par metara zakucao u prečku. 

U 26. minutu je u svom kaznenom prostoru Dišić odigrao loptu rukom, a nakon što je izveden udarac iz ugla za domaće. Sudija je odmah pokazao na belu tačku, kojoj je kao izvođač prišao Dobrijević i poslao loptu metar iznad prečke. Posle neiskoririšćenog jedanaesterca domaći su malo psihički pali i do kraja poluvremena nisu stvorili više nijednu šansu za gol, dok su gosti mogli postići svoj drugi pogodak u 45. minutu. Dišić je lepo petom proigrao na ivici šesnaesterca Novića koji je loptu povukao napred, ali je malo oklevao sa udarcem, pa mu je u zadnjem trenutku uklizao Đorđević i blokiravši šut spasao svoj gol. 

Drugo poluvreme apsolutno pripada Dobanovčanima koji neprestano napadaju, međutim odbrambeni blok Žarkova je do zadnjeg kvartala utakmice sve nalete uspeo da osujeti, a iz brzih kontranapada i ugrozi gol domaćih. Veliku priliku da osigura pobedu svom timu propustio je Nović u 55. minutu nakon divne akcije sa Manićem. Našavši se sam na desetak metara od gola domaćih, doduše malo iskosa, šutirao je snažno, ali neprecizno.

Budućnost dolazi do izjednačenja u 73. minutu. Posle udarca iz ugla, Ignjatović je nespretno odreagovao i loptu poslao u sopstveni gol. Od tog trenutka Budućnost kreće na sve ili ništa, a Dobrijević je u 86. minutu za tren zakasnio na centaršut rezerviste Vajana, koji je svojim ulaskom najzaslužniji za rezultatski preokret. Naime u trećem minutu nadoknade Mišel Vajan je uposlio Smiljanića, ovaj zicer ne koristi iz prve , jer mu šut brani Šćekić, međutim lopta se odbija ponovo do njega i on je sa par metara smesta u mrežu za pobedu i velika 3 boda.

Posle ovog kola sledi dvomesečna pauza, nastavak Prve lige je 20. februara, a prvi deo Žarkovo završava na 7. mestu sa 25, a Budućnost na 10. sa 22 osvojena boda.

BUDUĆNOST - ŽARKOVO 2:1 (0:1)

STADION: FK Budućnost. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Stefanović Milan. POM.SUDIJE: Božović Goran i Bogićević Goran. STRELCI: Ignjatović 73.min (a.g.) i Smiljanić 90+3.min (Budućnost), Dišić 14.min (Žarkovo). ŽUTI KARTONI: Dobrijević i Anđelković (Budućnost), Ilić, Babić, Stoiljković i Crnomut (Žarkovo).
BUDUĆNOST: Trnić, Markišić (Ilić), Dobrijević, Smiljanić, Milijašević (Čermelj), Đorđević, Luković, Janjić, Novaković, Anđelković, Ivančević (Vajan).
ŽARKOVO: Šćekić, Ilić, Jovanović, Dišić, Babić, Stoiljković (Kiso), Ignjatović, Manić (Pahomov), Šošević, Nović (Crnomut), Golubović.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Budućnost OFK Žarkovo