XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Grafičar do boda u poslednjem minutu

18.09.2020 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Žarkovo je došlo na noge Grafičaru bez poraza u tekućem prvenstvu, dok su domaći u krizi sa dva uzastopna poraza i bez šefa stručnog štaba Milije Žižića, koji je podneo ostavku, pa je ekipu vodio pomoćni trener Stegnjajić. Uzbuđenja na obe strane od samog početka, Dišić u 5. minutu šutira glavom, a Stanković brani, dok u sledećem napadu posle solo prodora Pobulić šutira, ali Šćekić sigurno interveniše. Svoj šut je oprobao i Cvetković u 16. minutu, ali zamalo neprecizno.

Ritam utakmice opada posle 20. minuta, rastrzana igra sa puno grešaka i prekida. Jedino vredno pomena je iz 34. minuta kada je Cvetković predriblao svog čuvara i ubacio po zemlji na penaltik, a Babić iako sam i ima vremena da se namesti, šutira iz prve pored gola.
Žarkovo u nastavku dolazi u vođstvo u 48. minutu. Despotovski i Mikić su neozbiljno kombinovali na 16 metara od gola, Mikiću loptu oduzima Dišić i rutinirano šalje ispod nemoćnog Stankovića u gol. 

Posle postignutog pogotka gosti su se povukli i prepustili sredinu terena Grafičaru, a najagilniji kod domaćih, Pobulić, u 65. minutu pogađa u trepavicu Fićovića koji je sa 5 metara uspeo da prebaci gol. Pobulić 3 minuta kasnije izvodi slobodnjak sa 22 metra i pogađa stativu.
U jeku napada Grafosa gosti su mogli da reše utakmicu kada je Nović u 78. minutu povukao kontranapad dva na jedan i uposlio Crnomuta, ovaj sa 13-14 metara šutira iz prve nebu pod oblake. Da sreća ipak nije totalno napustila Grafičar pokazao je 90. minut, Burmaz je na centaršut Pobulića sa 7 metara glavom loptu zakucao u mrežu.

Posle današnjeg remija Žarkovo ostaje na 4. mestu, bez poraza i posle 6. kola, dok je Grafičar prekinuo negativan niz, ali će što pre morati da reši pitanje šefa stručnog štaba, jer je već u sredu vanredno kolo kada gostuju Borcu u Čačku, dok Žarkovo igra još jedan lokalni derbi, ovaj put kod kuće protiv ekipe IMT.

GRAFIČAR - ŽARKOVO 1:1 (0:0)

STADION: Rajko Mitić - jug veštačka trava. GLEDALACA: Bez prisustva publike. GL.SUDIJA: Stefanović Milan. POM.SUDIJE: Novaković Novak i Cvetković Ivan. STRELCI: Burmaz 90.min (Grafičar), Dišić 48.min (Žarkovo). ŽUTI KARTONI: Damjanac i Fićović (Grafičar), Jeremić, Dišić i Šćekić (Žarkovo).
GRAFIČAR: Stanković, Odada (Matić), Mikić, Cvetković, Burmaz, Babić, Vasiljević (Panić), Damjanac, Fićović, Todorovski (Marjanović), Pobulić.
ŽARKOVO: Šćekić, Ilić, Stojanović (Kiković), Dišić (Nović), Babić (Đokić), Jeremić (Crnomut), Stoiljković (Stanišić), Ignjatović, Kiso, Šošević, Golubović.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije RFK Grafičar OFK Žarkovo