XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Žarko Lazetić: Ponosni uprkos porazu

16.12.2020 Ašković

Detalj sa meča Metalac - Crvena zvezda (foto: Miroslav Jelisavčić - Piko)

Metalac je protiv lidera pružio sasvim solidnu partiju. Minimalna pobeda Crvene Zvezde o tome i svedoči. Kao i protiv svih ekipa iz vrha takmičenja, posebno Partizana i Vojvodine, Milanovčani igraju najbolji fudbal, što pokazuje da ne kalkulišu, ne odustaju i velike protivnike shvataju kao izazov kako bi pokazali do kog nivoa timskog duha i motivacije ih je doveo rad sa trenerom Žarkom Lazetićem. Ni tehniko Zvezde, Dejan Stanković, nije na svoj način propustio da to primeti.

 

Dejan Stanković, šef stručnog štaba FK Crvena zvezda nakon meča je izjavio:

- Bila je ovo jedna fenomenalna utakmica. Za uživanje. Dobar fudbal, visok ritam, šanse. Ovo je paklen teren ovde. Čestitam Metalcu. Lepo su organizovana ekipa, koja želi da igra, nebitno ko im dolazi u goste. Čestitam Lazetiću, samo nastavite ovako, - poručio je Stanković domaćinu.

Jedini pogodak postigao je Nemanja Milunović u 36. minutu fantastičnim skokom i udarcem glavom na centraštut iz kornera. Metalac se nije predavao i imao je nekoliko dobro izgrađenih prilika da izjednači. Lazetić, kako je izjavio posle meča, upravo je zbog te borbenosti, motivisanosti i želje za igrom, koja nije pucala ni pred poslednji zvižduk, ponosan na svoj tim. Metalac je zaista, čak i protiv ofanzivne Zvezde, izgledao stabilno, samouvereno i organizovano.

Žarko Lazetić, šef stručnog štaba FK Metalac nakon meča je izjavio:

- Zahvaljujem se Dejanu Stankoviću na lepim rečima i pre i, evo, posle utakmice. To nama u manjim klubovima mnogo znači, kada jedno veliko igračko i trenersko ime daje komplimente našoj ekipi i nečemu što mi ovde radimo, - ocenio je Lazetić. - Teško je igrati protiv Zvezde, prepuni su kvaliteta. Ono što se primećuje, za razliku od nekog ranijeg perioda, jeste da su za svaku utakmicu jako dobro pripremljeni. Prvo poluvreme za nas je bilo vrlo teško, posebno kada Zvezda izađe visoko. Imali smo dve polukontre, nismo uspeli da ih iskoristimo. Ostaje žal jer smo primili gol posle prekida. U drugom delu smo došli do svoje igre, oni su pali malo fizički, što i normalno posle toliko utakmica, ali nismo imali snage da dođemo do nerešenog rezultata, koji bi nama sigurno puno značio.

Metalac je, i pored tri poraza u poslednja tri kola, dobrim vezanim rezultatima iz prethodnih devet susreta, sakupio pristojnu zalihu bodova za mirnan odlazak na pauzu. Utvrdili su se u sredini tabele sa 25 bodova i drugi deo sezone dočekaće bez pritiska, ali spremni za pripreme uoči, kako je Lazetić zaključio, teškog proleća koje ih očekuje.

M.Mijatović

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Metalac Crvena zvezda
Nema rezultata