XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

OK Niš ostvario istorijski uspeh - plasirao se u polufinale Kupa

04.12.2019 juznevesti.com

ok nisIstorijski plasman; foto: M. P.

 

    Osvajanjem jednog seta u porazu od 3:1 od Spartaka u Subotici, odbojkaši Niša napravili su najveći uspeh u najmasovnijem takmičenju - plasirali se među četiri najbolje ekipe. Žreb će naknadno odrediti protivnika Nišlija u polufinalu Kupa Srbije.

    Niškim odbojkašima bio je potreban samo set u revanšu četvrtfinala Kupa, nakon pobede od 3:0 u prvom meču, pa su to završili u prvoj deonici. Nakon početnog vođstva Spartaka od 3:1, poenima Keite i Ikbajrija Niš je preokrenuo (4:3), ali je to bilo kratkotrajno. Nakon neizmeničnih grešaka sa obe strane, Subotičani su na servis Seizovića došli do vođstva od 9:6. To je trenera gostiju Dragana Svetozarevića nateralo na tajm-aut, pa je ekipa iz Niša uz dva poena Keite izjednačio (10:10). Ikbajri, Lopar i Keita vodili su Niš do ponovog vođstva (15:14) koje nije ispustio do kraja deonice. Greškama subotičkih igrača i poenom Jelića ekipa iz "Čaira" povela je sa 20:15, a potom je Keita iskoristio drugu set-loptu za 25:20.

    Bio je to set koji je Nišlijama doneo istorijski plasman u polufinale Kupa, pa je u nastavku trener Svetozarević mogao da pruži šansu igračima sa klupe i skorašnjem pojačanju Nemanji Čubrilu, a standardni prvotimci Milan Stojković, Dušan Lopar, Noumori Keita i Ahmed Ikbajri više nisu ulazili u igru.

    Da se radi o pravom pojačanju Nemanja Čubrilo je pokazao čim je ušao u igru, a nakon dva njegova bloka Niš je imao poslednje izjednačenje u drugoj deonici (6:6). Jungić, Nedeljković i Seizović doneli su Spartaku prednost od 11:6, a Subotičani su bili dobri na mreži i u polju, pa su poveli i a 20:11. Tokić i Čubrilo su održavali Niš u igri, ali i pored dobre igre Nišlija, domaćin je iskoristio četvrtu set-loptu za izjednačenje u setovima (25:18).

    Osim početnih 1:0, Nišlije nisu vodile u trećem setu. Spartak je iskoristio greške Nikića i Tokića i uz as Nestorović i blok Tumbasa, poveo sa 6:1. Služio je blok ekipu Spartaka, koja je vodila sa 9:2 i 11:6. Nišlije nisu uspevale da naprave ozbiljniju seriju, ali je to pošlo za rukom domaćim igračima koji su serijom 5:0 poveli sa 16:9. Ishitreni napadi Spartaka i blok Jelića malo su prekinuli nalete Subotičana (17:13), ali je domaćin uspeo da sačuva prednost do kraja deonice i povede u setovima sa 2:1 (25:18).

    Nakon promenljivog starta, Niš je poenima Tokića i asom Živanovića poveo sa 6:4, a potom je blokom Čubrilo pomogao za prednost od 8:6. Tokić i Čubrilo su zatim doneli prednost od 11:7. Vodio je Niš u nastavku (20:18), ali je uz blokove Arsenoskog i Tumbasa i poen Seizovića, Spartak preokrenuo (22:20). Ekipa iz Niša se nije predavala i borila do kraja, ali je Spartak iskoristio četvrtu meč-loptu (27:25) za pobedu koja mu nije donela plasman u polufinale.

    Nišlije su prvi polufinalisti Kupa, a naknadni žreb će odrediti protivnika.

    SPARTAK - NIŠ 3:1 (20:25, 25:18, 25:18, 27:25)

    Subotica, Hala sportova "Dudova šuma". Sudije: Jovan Jovanović i Darko Savić.

    SPARTAK: Milović (libero), Arsenoski 8, Junić 15, Veselinović 8, Peić (libero), Seizović 6, Simić 5, Nesterović 4, Dulić, Radosavljević 3, Tumbas 16, Nedeljković 11.

    NIŠ: Lopar 1 (1 as), Pejčić, Nikić 1 (1 as), Jović, Milovanović 1, Keita 6, Stojković 1, Ikbajri 5 (1 blok), Čubrilo 10 (2 asa, 4 bloka), Jelić 11 (1 as, 1 blok), Živanović 2 (1 as), Tokić 12.

    Odbojka Odbojka Kup Srbije Spartak (S) Niš
    Nema rezultata