XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Železničar upisao i treću pobedu zaredom

09.10.2019 juznevesti.com

aleksandar pavlovic, rk zeleznicar, nis, foto jv vanja keserNova pobeda u sezoni; foto: JV / Vanja Keser

 

     Rezultatom 32:26 (14:11), predvođeni najboljim strelcem ARKUS lige Đorđem Spasićem sa 11 pogodaka, rukometaši niškog Železničara savladali su Šamot iz Aranđelovca u poslednjem meču 4. kola elitnog ranga. Nišlije su sa 3 pobede i porazom na četvrtoj poziciji.

     

    Treći trijumf zaredom Nišlije su ostvarile na svom terenu protiv "fenjeraša", jedine ekipe bez bodova.

    Posle izjednačenog starta i jedinog vođstva Šamota na utakmici (1:0), Nišlije su odgovorile serijom 4:0 uz tri vezana gola Đorđa Spasića (4:1).

    Stiglo je izjednačenje (4:4), pa opet "odlepljivanje domaćina na 10:6 i novo izjednačenje serijom Šamota (10:10 u 25. minutu). Ipak, tajm-aut trenera "Želje" je doneo rezultat, pa je domaćin otišao na odmor sa vođstvom od 14:11.

    U nastavku je postojao samo jedan tim na terenu, pa je u 51. minutu Železničar vodio sa 27:18. U finišu meča šansu su dobili i rezervisti, pa je u Superligi debitovao 16-godišnji Andrej Ačković. Na kraju, domaćin je slavio sa 32:26.

    Trener niškog tima Đorđe Teodorović rekao je nakon meča da nije bio zadovoljan igrom.

    Mislim da iz ove utakmice i jedni i drugi izlazimo nezadovoljni. Šamot zbog poraza, ali i mi smo očekivali ubedljiviju pobedu, ali to je sve verovatno posledica toga što smo van ritma. Zadovoljni smo samo sa dva boda. Prvo poluvreme pristojno, dobili smo pravi otpor, u drugom se videlo da naša ekipa napreduje što se tiče fizičke pripreme. Malo mi je krivo što poslednjih 15 minuta nismo završili na pravi način, ali gledali smo nešto dalje, hteli da odmorimo igrače koji imaju najveći teret za utakmicu sa Zvezdom u Beogradu - kaže Teodorović.

    Posle ovog kola "Želja" zauzima četvrtu poziciju sa tri pobede i porazom, a isti broj bodova imaju i Novi Pazar i leskovačka Dubočica.

    U narednom kolu Nišlije igraju protiv Crvene zvezde u Beogradu.

     

     

     

    : Krstić (4 odbrane), Mitrović (5 odbrana), Radojičić 3, Milićević 4 (1), Jelenić 1 (1), Ranković, Jovanović 1, Živojinović, Preković, M. Pavlović 2, L. Pavlović 4, Lomić, Milinić 6 (1), Avramović 5, Stojković.ŠAMOT

    ŽELEZNIČAR: Matović (3 sedmerca), Kocić (13 odbrana, 1 sedmerac), Stošić, Bojan Radivojević 2, Milovanović 6, Ačković, Stanojević 3, Petrović 1, Boris Radivojević, Milosavljević 3, Spasić 11 (5), Jevtić 3, Cvetković, Potkonjak 1, D. Stojanović 1, Pavlović 1.

    Niš, hala "Čair". Sudije: Branislav Nenadić (Mladenovac) i Darko Stefanović (Zemun). Sedmerci: Železničar 5 (5), Šamot 7 (3). Isključenja: Železničar 18, Šamot 8 minuta.

    ŽELEZNIČAR - ŠAMOT 32:26 (14:11)

     

     

     

      

    Rukomet Rukomet ARKUS liga Železničar 1949 Šamot 65
    Nema rezultata