XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Važna pobeda Surčinaca nad Zvezdarom

27.10.2019 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Davljenik iz Surčina se uhvatio za slamčicu spasa protiv danas prepotentnih Bulki koji su uÅ”li u susret s parolom lako ćemo. Indolentana igra im se osvetila i tri veoma važna boda ostaju u Surčinu, koja će domaćinu puno značiti u grčevitoj borbi za opstanak.
Nije sekundara obrnula ni prvi krug, a danas očajni Radović je pogreÅ”io pred svojim golom i predao loptu u noge Jeroviću koji brzopleto Å”utira pored stative. Jedinstvo je povelo u 8. minutu kada Stojanović biva upoÅ”ljen na 20 metara od gola, kreće ka vrataru i lagano pored njega je Å”alje u gol.
Zvezdara tek tada počinje da igra i posle duplog pasa Nikolića i Simića u 13. minutu, ovaj drugi snažno Å”utira iznad prečke. Do izjednačenja se stiglo u 30. minutu, Simićev Å”ut je izblokiran, međutim lopta stiže do Tomića koji je sam kao duh na nekoliko metara od vratara i nije mu bilo teÅ”ko da ispod njega loptu poÅ”alje u mrežu.

Strelac jedinog gola za Jedinstvo, Stojanović, u 34. minutu je pokuÅ”ao da ugrozi gol gostiju, Å”utiravÅ”i iskosa sa oko 12 metara, ali je lopta prohujala kraj same stative. Na drugoj strani lepa akcija u 41. minutu kada je Nikolić glavom prosledio loptu za Ignića, a ovaj sa peterca iz okreta Å”utira za koji santimetar neprecizno.

Prava kanonada Å”uteva u 48. minutu i dobre odbrane golmana Jedinstva, Prodanovića. Najpre Nikolić snažno Å”utira sa 18 metara, Prodanović boksuje loptu, prihvata je Tomić i upućuje joÅ” jedan udarac, vratar je joÅ” jednom odbija, a isti igrač ponovo pokuÅ”ava sa 15 metara i Å”alje je visoko iznad prečke.
Agilno krilo domaćih Stojanović se u 53. minutu oslobađa svog čuvara, sledi idealan centarÅ”ut na Jerovića koji sa 3 metra uspeva glavom da prebaci gol. Zvezdara je uzvratila Å”utevima sa distance, kada u intervalu između 63. i 69. minuta Simić, Martinović i Ignić ne uspevaju da postignu gol, jer u sva tri navrata Prodanović čudesno brani i izrasta u junaka utakmice.

Posle ovih neuspelih pokuÅ”aja gosti totalno padaju u igri, a Surčinci koriste njihove slabosti po bokovima i stvaraju prilike. Milenkovića je u 72. minutu padom u noge sprečio Mihailović da postigne pogodak, a u 76. minutu je odbranio Jerovićev udarac iz blizine. Milenković je po desnom boku prodro u 79.minutu i kada se naÅ”ao oči u oči sa Mihailovićem loptu poslao kraj stative. Nije proÅ”lo ni 3 minuta, kroz razbijenu odbranu Zvezdare se probio Stojanović, uposlio Milinkovića i kada se očekivala neminovna egzikucija, vratar Mihailović mu se hrabro bacio u noge i otklonio opasnost.
Odluka pada u 88. minutu, ponovo po desnoj strani prolazi Milenković i pronalazi Jerovića na 2 metra kojem nije bilo teÅ”ko da loptu prosledi u prazan gol. Na kraju zaslužena pobeda domaćih i pitanje za struku Bulki: ZaÅ”to im se deÅ”ava da po ko zna koji put u ovom prvenstvu primaju golove u zadnjjih 10 - 15 minuta i gube već uknjižene bodove?

JEDINSTVO - ZVEZDARA 2:1 (1:1)

STADION: FK Jedinstvo. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Džaković Bogdan. POM.SUDIJE: Vlasačević Dimitrije i Arnautović Nemanja. STRELCI: Stojanović 8.min i Jerović 88.min (Jedinstvo), Tomić 30.min (Zvezdara). ŽUTI KARTONI: Jerović i Stojanović (Jedinstvo), Čvorović, Radović, Nikolić i Delević (Zvezdara).
JEDINSTVO: Prodanović, Rajković, Vitorović, Maksimović, Čermelj, Turkalj, Jerović, Popović (Milinković), Ranković, Milenković, Stojanović.
ZVEZDARA: Mihailović, Andrejić, Čvorović (Radojević), Martinović, Radović (Delević), Mijalković, Stojaković, Tomić, Nikolić, Simić, Ignić (BeriÅ”a).

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Jedinstvo Zvezdara
Nema rezultata