XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Saviću se isplatio radikalan potez

23.09.2019 Ašković

Igor Savić trener Zvezdare - foto: lična arhiva

Ubedljiva pobeda nad mladim optičarima, za Zvezdaru je došao kao melem na ranu posle debakla u Velikim Crljenima. Trener Igor Savić je okrenuo drugi list, promešao karte i zahvaljujući velikom fondu igrača protiv Teleoptika izveo znatno izmenjen tim. Uprkos tome što su primili gol u uvodnim minutima nisu se dali zbuniti, ostali su pribrani i nastavili sa istom željom i posvećenošću da kreiraju svoju igru i kao nagrada došli su golovi i potpuni rezultatski preokret. Utakmicu je obeležio strelac Nikolić golom i sa dve asistencije. Istakao se i Andrejić evro golom sa nekih 25 metara.

 

- Da bih razdrmao ekipu i popravio dosadašnji učinak odlučio sam se na drastične promene u sastavu i na teren je od prvog minuta istrčalo šest dojučerašnjih rezervista. Mogu reći da su se prikazali u pravom svetlu i što se mene tiče položili su ispit i ubuduće ću na njih najozbiljnije računati – komentariše trener Savić radikalan potez oko sastava tima. Otkriva nam da su presingom i agresivnošću na sredini terena sprečili protok lopte protivnika. Kada smo ih, veli,  lišili njihovog najačeg oružja pola posla smo obavili.

U narednom kolu probuđene bulke odlaze ispod Kalemegdana na megdan Polet Doćolu, sa željom da ponove igru protiv optičara. - Biće ovo za mene specifična utakmica. Ja sam Dorćolac od rođenja, i nekako je prirodno da deca navijaju za plavo-bele od malih nogu. Na kraju, dugo sam nosio dres našeg narednog protivnika. Očekuje nas iskusan sastav mog prijatelja  Mikija Ivanovića, ali uz svo uvažavanje cenjenog kolege, naša obaveza je da pokušamo da iznenadimo iskusan sastav domaćina i vratimo se neporaženi - zaključio je pomalo emotivno Savić.  

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Zvezdara Teleoptik
Nema rezultata