XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Pobeda u Borči za veće samopouzdanje

23.09.2019 Ašković

Sekulić strelac pobedonosnog gola za Sremčicu - foto: lična arhiva

Novajlija iz Sremčice napravio najveće iznenađenje u šestom kolu Srpske lige. Usred Boče uspeli su da skinu skalp do tada neporaženom timu BSK-a. Pobedom su mnogo dobili: vraćeno je neophoidno samopouzdanje i uverili se da mogu da se ravnopravno nose i sa ekipama iz vrha tabele. - Pobeda nam je došla kao melem na ranu. Shvatio sam da problem nije u igri več u našoj realizaciji -reči su trenera Ivice Šimičića.

Poznati stručnjak objašnjava sam tok utakmice i rano primljen gol. - Krenuli smo obazrivo, mada nam to nije pomoglo i iz prve akcije domaćina primili smo gol, što je, ispostaviće se bila jedina njihova uspela akcija u prvih 45 minuta. Kada smo uvideli da BSK nije bauk, krenuli smo odlučnije i stvorili nekoliko izglednih prilika preko Mladenovića, Jovanovića, Brkića. Kao plod naše dominacije uspeli smo preko Sekulića da poravnamo rezultat. Apetiti su nam porasli i vrebali smo kiks rivala da ih za srljanje kaznimo iz kontre. Osvojenu  loptu na sredini terena od strane Mladenovića ubacio je u prazan prostor do Milisavljevića, usledio je dribling i produžena kretnja i na kraju lopta je završila između golmanovih nogu u mreži. Bilo je prilika da gosti prednos uveličaju do kraja utakmice, ali i to je bilo dovoljno da Sremčica zabeleži vrednu pobedu, pobedu za veće samopouzdanje, veru u sebe i svoje mogućnosti.

 

U nareednom kolu u Sremčicu stiže još jedan novajlija OFK Mladenovac. Sudeći po rezultatima jedna dosta specifična ekipa. Teško postižu golove, ali i još teže primaju.  Postigli su samo dva gola, ali i najmanje primili u ligi.  U odnosu na utakmicu sa Borčom, trener Šimičić može da računa na Rudana, dok je Rakić pod znakom pitanja.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd BSK Borča Sremčica
Nema rezultata