XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Borčani preko Romantičara na vrhu

07.09.2019 H.D.Vujanović

Derbi četvrtog kola Srpske lige Beograd je odigran u Borči, gde su sastale ekipe koje su jedine posle prva tri kola imale maksimalan broj bodova. OFK Beogradu je pripalo prvo poluvreme, a ono drugo bitnije domaćem BSK.
Gosti su od samog početka preuzeli inicijativu i u prvih petnaestak minuta su preko Lepovića imali dve sjajne prilike za vođstvo. U oba slučaja je vratar BSK, Pavlović, izašao kao pobednik, a u drugom je uz pomoć stative sačuvao svoj gol. Domaći uzvraćaju u 25. minutu kada je Čočaj tukao glavom, a Jevtić sjajno odbranio.

 

Centarfor Romantičara, Mitrović, u 28. minutu posle izvedenog kornera, šutira glavom preko gola iz povoljne pozicije. Uzvraća par minuta kasnije ofanzivni bek BSK, Vančagović, snažno šutira sa 25 metara, međutim za koji santimetar neprecizno. U narednih par minuta Mirković i Mitrović propuštaju veoma lepe prilike za goste, a domaći vratar je najzad kapitulirao u 41. minutu. Lazović iz daljine snažno šutira, vratar domaćih kratko odbija loptu na noge Veličkoviću, koji je sa par metara šalje u prazan gol. Zasluženo vođstvo gostiju od 1:0 i sa tim rezultatom se otišlo na odmor.

U drugom poluvremenu kao da su izašle dve druge ekipe na teren, a domaći tim preko Denisa Ahmetovića, koji je odigrao pravu simultanku protiv odbrane OFK, preokreće rezultat u svoju korist. Stao je i kapiten Romantičara Lepović, što se odrazilo na igru gostiju. Već u 55. minutu je moglo doći do izjednačenja, Vančagović je lepo prodro po boku i idealno uposlio usamljenog Mikića koji slabo zahvata loptu i šalje je u gol aut.

Potom Ahmetović u dva navrata isprobava svoj udarac sa dvadesetak metara, u 63. minutu pogađa stativu, a u 67. minutu lopta odlazi pored samog roglja. Ataci BSK bivaju sve jači i par minuta kasnije i Martinović propušta da realizuje lepu priliku. U kontranapadu Janković na drugoj strani izbija sam pred gol BSK, vratar Pavlović ponovo briljira.
Igrao se 74. minut kada je Ahmetović ponovo šutirao sa distance, ovaj put uspešno, lopta se zakoprcala u mreži gola Romantičara za izjednačenje. Rezervista Dragić 2 minuta kasnije šutira sa 18 metara, tik iznad prečke gola gostiju. OFK Beograd pokušava brzim kontrama da nešto učini i desetak minuta pre kraja Nedeljković je loptu poslao iza leđa odbrane BSK, utrčao je Lazović i lobovao istrčalog Pavlovića, ali i gol.

Najlepšu akciju na utakmici smo videli u 87. minutu, kada je Ahmetović uzeo loptu na dvadesetak metara, promešao čitavu odbranu gostiju, igrači su oko njega padali kao kegle u kuglani, a on sa par metara zakucao loptu pod prečku. I na kraju u četvrtom minutu nadoknade Dragić još jednom isprobava svoj šut sa dvadesetak metara, kada lopta završava na stativi.

Sasvim zaslužena pobeda Borčana koji su zaposeli vrh tabele i uz današnjeg rivala sa Karaburme će voditi veliku borbu za ulazak u viši rang, Prvu ligu Srbije. Igra oba tima na veoma visokom nivou, prevazilazi rang takmičenja.

BSK - OFK BEOGRAD 2:1 (0:1)

STADION: FK BSK. GLEDALACA: 500. GL.SUDIJA: Džaković Bogdan. POM.SUDIJE: Ristić Milovan i Jovčić Jovan. STRELCI: Ahmetović 74. i 87.min (BSK), Veličković 41.min (OFK Beograd). ŽUTI KARTONI: Arsović, Miljković i Martinović (BSK), Marković i Nedeljković (OFK Beograd).

BSK: Pavlović, Čočaj, Vančagović, Jovanović, Arsović, Miljković, Gojković (Mrđa), Mikić (Dragić), Ognjanović (Martinović), Žmirić, Ahmetović.
OFK BEOGRAD: Jevtić, Bačvanski, Petošević, Marković, Aleksić, Mirković, Nedeljković (Bogdanović), Veličković (Janković), Mitrović (Vladislav), Lepović, Lazović.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd BSK Borča OFK Beograd
Goran112 i još 6 korisnika su tipovali utakmicu