XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Dvojka u Surčinu

25.08.2019 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Dorćolci nose tri boda iz Surčina sasvim zasluženo. Pokazali su zreliju i što je najvažnije efikasniju igru od indisponiranih domaćina. Domaćin je u prvom poluvremenu imao veći posed lopte i više atakovao na protivnički gol. Golmana gostiju Gordića su često ugrožavali šutevima sa distance, ali bezuspešno. Veliku priliku je propustio u 7. minutu Petrović kada je njegov prizeman šut Gordić zaustavio panterskom paradom.

Prvu šansu za goste je u 21. minutu propustio da realizuje Manevski, kada je neometan, posle udarca iz ugla šutirao sa desetak metara visoko iznad gola. Idealnu priliku je propustio centarfor Ranković u 26. minutu kada izbija sam pred gola Dorćola, ali je Gordić izašao kao pobednik.

U drugom poluvremenu totalna ofanziva gostiju, a igrači Jedinstva su se opredelili na pojačanu odbranu i brze kontranapade. Iz jednog takvog su mogli doći do vođstva u 53. minutu kada je Obadovićev šut završio zamalo pored gola. Lepu akciju su izveli gosti 5 minuta kasnije kada se posle duplog pasa sa Milenkovićem, Nedeljković našao u izglednoj šansi, ali je šutirao iznad gola.

U 63. minutu je zaspala odbrana Jedinstva na čelu sa vratarem Prodanovićem, pa je Milenkoviću bilo lako da sa dva metra loptu glavom sprovede u gol. Nedugo zatim rezervista Dabić u 69. minutu rezantnim udarcem sa ivice kaznenog prostora matira domaćeg vratara za velikih 0:2. Totalno rasulo kod domaćih je mogao krunisati pogotkom Stevanović u 71. minutu, ali je pogodio samo okvir gola.
Posle toga dolazi do malog opuštanja gostiju, a domaćin ima dve sjajne prilike da smanji vođstvo. Prvo u 76. minutu Ranković šalje glavom loptu do prečke, a zatim Milinković u 86. minutu posle lepog prodora šutira snažno, a Gordić interveniše nogom i otklanja i poslednju opasnost po svoj gol.

JEDINSTVO - GSP POLET DORĆOL 0:2 (0:0)

STADION: FK Jedinstvo. GLEDALACA: 100. GL.SUDIJA: Jeremić Ivan. POM.SUDIJE: Rajković Miloš i Sulejmanović Denis. STRELCI: Milenković 63.min i Dabić 69.min (GSP Polet Dorćol). ŽUTI KARTONI: Filipović (Jedinstvo), Dabić (GSP Polet Dorćol).
JEDINSTVO: Prodanović, Rajković, Vitorović, Čermelj, Maksimović, Turkalj, Petrović (Milinković), Obadović, Ranković, Đokić (Filipović), Stojanović.
GSP POLET DORĆOL: Gordić, Bajović, Stevanović, Manevski, Stanovčić, Denić, Milenković (Milutinović), Mladenović, Matijević (Dabić), Nedeljković (Stanimirović), Ilić.

Srpske lige Srpske lige Srpska liga Beograd Jedinstvo GSP Polet Dorćol