XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Trijumf Vranjanaca za kraj prvenstva: Dinamo - Kabel 1:0

20.06.2020 vranjenews.rs

Detalj sa današnje utakmice. Foto FK Dinamo

Fudbaleri FK Dinamo Vranje pobedili su favorizovanog Kabela iz Novog Sada rezultatom 1:0 (1:0), u utakmici poslednjeg 30. kola Prve lige Srbije u fudbalu. Strelac jedinog gola za domaćine na Stadionu Jumko u Vranju bio je omladinac Dinama Vukašin Ilić.

 

Šef stručnog štaba Dinama Dragan Antić izjavio je posle utakmice da je Dinamo savladao jednu od najboljih ekipa u ligi, iako je Kabel igrao bez tri, četiri standardna igrača.

Vranjanci su ovogodišnje prvenstvo, na lijem je pčetku plan bio pobratak u superligaško društvo, okončali na jedanaestom mestu tabele Prve lige sa 37 bodova, 17 manje od prvoplasiranog RFK Grafičara.

Prema trenutnoj situaciji u Super ligu će se sigurno plasirati Zlatibor, Metalac Bačka. Četvrti tim će najverovatnije biti Novi Pazar, a to mesto u Super ligi, koja će od naredne sezone imati 20 klubova, popunjava se tzv. "novčanom licitacijom".

Na glasanju Skupštine Zajednice klubova iz Superlige i Prve lige Srbije u maju je odlučeno da se ove dve lige prošire. Ispadanja neće biti. Super liga će imati četiri tima više, a Prva liga dva pošto će imati ukupno 18 timova.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Dinamo Kabel
Nema rezultata