XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Zlatibor sa prvog mesta ide u Superligu (video)

20.06.2020 zlatiborpress.rs

Foto: zlatiborpress.rs

Fudbaleri Zlatibora osvojili su prvo mesto u Prvoj ligi Srbije pobedivši ekipu Budućnosti iz Dobanovaca rezultatom 3:0 u poslednjem kolu drugog ranga takmičenja i tako se kao šampion plasirao u Superligu Srbije. Na ovom meču čajetinski tim je proslavio najveći uspeh u istoriji kluba dugoj 75 godina.

 

Do velike pobede Zlatibor je došao autogolom Aleksandra Stojkovića u 11. minutu isa dva gola Stefana Vukića u 60. i 64. minutu. Ovo je bila 14. pobeda ekipe Predraga Ristanovića u prvenstvu i ukupno 54. bod, koliko ima i drugoplasirani Grafičar od kog je bolja u međusobnom skoru i koji odustaje od nastupa u najvišem rangu.

„Ono o čemu smo sanjali, to smo ostvarili. Svi smo srećni, plasirali smo se u Superligu, i to sa prvog mesta, što je najlepše. Iako ulaze četiri ekipe u Superligu, mi smo bili prvi. Mislim da su ovi momci to zaslužili, da je to ovo mesto zaslužilo, hvala svima koji su učestvovali u ovome, od klupskog rukovodstva, prijatelja kluba, opštine Čajetina koja je tu glavni donator ovog kluba, hvala svima… Nadam se da smo mi svi to zaslužili i da ćemo to u Superligi opravdati sa najboljim klubovima u zemlji,“

kaže trener Zlatibora Ristanović i dodaje:

„Bilo je mnogo presudnih trenutaka u ovoj sezoni. Od 30 kola, ne možemo tačno odrediti. Ovi momci su imali i uspona i padova. Svi ćemo reći da je to prethodna utakmica u Lazarevcu, ali bilo je utakmica i pre te koje su mogle da odluče da li ćemo gore ili dole. Sve utakmice su bile važne i čestitam svima na velikom uspehu.“

Ekipa popularnog Zlatiborca nema poraz u 2020. godini, a nakon pauze zbog epidemije korona virusa zabeležili su sve četiri pobede. I u poslednjem meču u sezoni, mreža je ostala netaknuta, čime je Zlatibor potvrdio status ubedljivo najbolje odbrane u takmičenju sa 18 primljenih golova. Od ukupno 54 boda, novi Superligaš je 33 osvojio kod kuće na stadionu Švajcarija, gde je jedini poraz doživeo od Vojvodine u Kupu Srbije.

Pre početka utakmice, igrači mlađih kategorija napravili su pobednički špalir za prvotimce. Pobeda je proslavljena bakljadom na popunjenim tribinama, a sve je ispratio trubački orkestar.

Prema najavama iz kluba, Zlatibor će naredne sezone igrati Superligu u Užicu, a u narednim danima počeće pripremanje za debi u elitnom rangu.

FK Zlatibor – FK Budućnost Dobanovci 3:0 (1:0)

Stadion: Švajcarija, gledalaca: 500, sudija: Dragan Čolović.

FK Zlatibor: Stailković, Jezdimirović, Anđelković, Glišović, Todorović, Dašić (od 67. Nedeljković), Đakovac (od 84. Stojanović), Divac (od 67. Stanković), L. Đokić (od 46. Vukić), Stamenić, M. Đokić (od 73. Radović).

Budućnost Dobanovci: Bažalac, Kukolj, Lučić, Dobrijević, Živanović, Đorđević, Emerun (od 58. Perić), Stojković, Bubalo (od 72. Vuković), Denković (od 57. Jeličić), Avram.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Zlatibor Budućnost