XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Piroćanci se prošetali Zemunskim kejom

30.09.2019 H.D.Vujanović

Foto: H.D.Vujanović

Zemun je trećim uzastopnim porazom pao na 15. pretposlednje mesto i ne piše mu se dobro ukoliko nastavi sa ovakvim izdanjima. Igra konfuzna, bezidejna, bez agresivnosti na loptu, bez nekakvog lepog pasa, tako da manje slabiji rival sa današnje utakmice nosi čitav plen. 
Prvu kakvu takvu priliku je imao domaćin u 29. minutu, Čelar iz okreta sa 7-8 metara šutira desetak santimetara iznad prečke. Pet minuta kasnije Vukajlović je lepo centrirao, a Filipović šutira glavom, opet iznad gola. Gosti prvi udarac na gol protivnika šalju tek u 38. minutu kada Tolić sa dvadesetak metara upućuje loptu pravo u vratara i to bi bilo sve iz prvog bez sadržajnog poluvremena.

Na početku drugog dela igre tempo je pojačan, a gosti nakon 5 minuta propuštaju lepu priliku, posle centaršuta Spasića na loptu je startovao Edoa i sa peterca je poslao visoko iznad gola. Domaći centarfor Čelar u 54. minutu pokušava sa 3 metra iz mrtvog ugla da savlada vratara Raničkog i naravno ne uspeva. Već u sledećem minutu Piroćanci uzvraćaju lepim prodorom kroz sredinu Spasića koji daje sebi malo duži for, te vratar padom u noge uspeva da osujeti napad. Veteran Zemuna Đalović je u 60. minutu oprobao svoj šut sa ivice kaznenog prostora, ali je bio zamalo neprecizan.

Posle ovih 15 minuta igre gde je bilo nekih šansi, tempo je opao, naročito kad se tiče Zemunovih igrača koji su izgleda nedovoljno fizički pripremljeni. To se naročito odrazilo pred kraj kada u 78. minutu Radnički dolazi u vođstvo. Kroz čitavu odbranu Pobulić se probio i šutirao sa desetak metara, lopta je udarila u stativu i ponovo došla do istog igrača, on je iz drugog pokušaja šalje u mrežu, a za to vreme Zemunci su bili samo nemi posmatrači.
Igrao se 82. minut kada je Spasić povukao kontru po desnoj strani i kao na tacni poslužio Tolića, a ovom nije bilo teško da je sa par metara pošalje u gol. Do kraja utakmice Tišma pokušava da ublaži poraz, u 89. minutu šutira sa petnaestak metara, Šuljagić se izvio koliko je dug i sačuvao svoja vrata. Zvižduci su se prolamali na kraju utakmice od oko 200 nezadovoljnih navijača Zemuna, a ukoliko nastave sa bledom igrom uskoro ih neće biti ni ovoliko.

ZEMUN - RADNIČKI PI 0:2 (0:0)

STADION: Gradski stadion Zemun. GLEDALACA: 200. GL.SUDIJA: Ilić Pavle. POM.SUDIJE: Nikolić Dragan i Tubić Njegoš. STRELCI: Pobulić 78.min i Tolić 82.min (Radnički Pi). ŽUTI KARTONI: Vukajlović i Čelar (Zemun), Ovusu (Radnički Pi).

ZEMUN: Krunić, Tošeski (Ristović), Vukajlović, Čelar, Filipović (Tišma), Vasiljević, Pavlović, Krmar, Mijailović, Adžibaba (Kastratović), Đalović.
RADNIČKI PI: Šuljagić, Vlajković, Mančić, Tolić, Dojkić, Spasić, Ovusu, Marković, Ćirković (Mirković), Kostić-Milutinović (Edoa), Pobulić (Spasojević).

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Zemun Radnički (P)
acapirot i još 9 korisnika su tipovali utakmicu