XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Posle Zlatibora i Novi Pazar odnosi bod iz Pirota u samom finišu utakmice

21.09.2019 plusonline.rs

Fudbaleri Radničkog i ljubitelji fudbala u Pirotu mogu samo da žale za izgubljena dva boda. Ovo je drugi meč u kojem pirotskom timu nezasluženo protivnici “kradu” bodove !!Zašto žaliti? O tome pri kraju izveštaja ! Kada dodje vreme !

Derbi  utakmica nije se odlikovala  posebnom  lepotom i atraktivnim potezima, ili  dobro osmišljenim akcijama fudbalera. Teška, rovovska bitka. Namerile su se dve ujednačene ekipe. Očigledan i opravdan obostrani respekt. Medjutim, već u šestom minutu igre kapiten Radničkog, Filip Tolić, posle majstorije kojom je izbacio  čak tri odbrambena igrača iz igre dodao je , kao na tacni, loptu do golgetera Radničkog, Spasića, koji sa udaljenosti od samo desetak metara, skoro neometan, šutira pravo u golmana Novopazaraca.

 

U nastavku utakmice Radnički  je imao više od igre. Tešović je postavio dva bloka pred golom Divca . Novopazarci su čekali kontranapade. Domaći su bili bolji, nastavili da stignu do zaslužene pobede. Igrao se  27. minut kada je Spasić posle brzog prodora po desnoj strani odlično dodao loptu do Pobulića koji je i danas pružio sjajnu partiju, ali sada ne pogađa mrežu gostiju sa samo nekoliko metara. Nizale su se akcije Radničkog, bilo je još nekoliko  prilika , ali domaći fudbalerima nije ,,išlo,, u završnici . Za razliku od prvog poluvremena kada nisu pogodili okvir Šuljagićevog gola, iako je Radnički istim tempom napadao, gosti  su u nastavku igre imali  nekoliko  prilika . 

I konačno, 81. minut !  Usledila je veoma dobra kombinacija fudbalera Radničkog ispred kaznenog prostora gostiju. Lopta je došla do Pobulića ,  precizan  šut u suprotan ugao gola i  – PRAVEDAN ISHOD, 1:0 ZA RADNIČKI ! 

Sada ćemo se vratiti na konstataciju s početka teksta zašto će Piroćanci žaliti za izgubljenim bodovima. Tokom čitavog meča sudija Pavle Tomić svoj posao je radio korektno. Neke njegove odluke koje se nisu dopadale publici ili fudbalerima su njegova lična procena i ne treba u to ulaziti, pogotovo što nisu bitno uticale na igru i ishod meča. Medjutim, izjednačujući gol Novopazaraca, osamdeset peti minut igre, je diskutabilan. Da li je gol postignut iz ofsajda. Procenite sami, jasno se vidi gde se nalazi Slobodan Rubežić, koji loptu šalje u mrežu posle šuta glavom njegovog saigrača i odbrane Šuljagića.

Samo nekoliko minuta kasnije, iz slobodnog udarca, Edoa šalje loptu u kazneni prostor gostiju. Sa tribina se prolomio povik penal, neki su vikali ruka, jedino sudija Tomić nije video šta se zapravo dogodilo u šesnaestercu. Evo i snimka.

Sve u svemu izjednačena, korektna i nadasve sportska igra dva odlična protivnika. Ali, ipak bodovi se knjiže, a fudbalska igra ima svoja stroga pravila pored ličnih procena delilalca pravde koje svakako treba poštovati.

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički (P) Novi Pazar
Goran112 i još 6 korisnika su tipovali utakmicu