XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Radnik i Proleter podelili bodove u Surdulici

31.05.2020 juznevesti.com

Radnik SurdulicaRadniku prvi bod nakon pauze; foto: Vanja Keser

U prvom duelu nakon dvoipomesečne pauze zbog pandemije korona virusa fudbaleri surduličkog Radnika imali su Å”ansu da osvoje sva tri boda protiv novosadskog Proletera, ali je rezultat na kraju bio 1:1 (0:1). Surduličani su zavrÅ”ili meč sa desetoricom igrača zbog povrede Jokića, a nakon Å”to je trener Simo Krunić izvrÅ”io svih pet izmena.Ā 

Ā 

Poveo je novosadski tim golom iz penala u 42. minutu. Prethodno je u Å”esnaestercu domaćih pao Karaklajić, a precizan sa "bele tačke" bio je SiniÅ”a Babić.Ā  U 76. minutu izjednačio je Radnik, minut nakon Å”to je ostao sa desetoricom igrača na terenu. Stamenković je bio sam ispred golmana Proleteta i doneo izjednačenje.

Novosađani su dominirali tokom prvog poluvremena, stvarali izgledne Å”anse i onda u finiÅ”u i poveli. Prvu priliku imali su goti u 18. minutu kada je Tanasin Å”utnuo do Karaklajića čiji je Å”ut izblokiran. Nastavio je sa Å”ansama Proleter, ali nije uspevao da postigne gol. Samo Å”est minuta nakon Å”to je uÅ”ao u igru, MitoÅ”ević je u 40. minutu uputio Å”ut ka golu, ali nije ozbiljno ugrozio protivnika.

Nisu se povukli igrači Proletera nakon vođstva, pa je novi gol u mreži Surduličana sprečio golman Vasiljević koji je odbranio napad Vesića.

Početkom drugog poluvremena surdulički fudbaleri su pokuÅ”avali da dođu do izjednačenja, a u 57. minutu igrač novosadskog tima Mirosavljev je sruÅ”io Jokića na ivici Å”esnaesterca, a sudija je dosudio korner za domaće. U 60. minutu Balabanović je Å”utirao sa oko 20 metara, ali je lopta otiÅ”la preko gola Radnika.

Dva minuta kasnije odgovorio je Radnik pokuÅ”ajem Kostića, ali rezultat se nije promenio. Nije se Proleter predavao, pa je u 65. minutu Å”ansu napravio Vesić, ali je odbrana domaćih dobro reagovala.

Zbog povrede Ranka Jokića u 75. minutu, a poÅ”to je trener Radnika izvrÅ”io svih pet izmena, domaćin je poslednjih 15 minuta igrao sa desetoricom igrača. Manjak igrača na terenu nije im smetao, pa su minut kasnije i izjednačili.

Nakon izjednačujućeg gola Radnika, ređale su se prilike na obe strane, a u 91. minutu domaći tim je propustio Å”ansu za preokret poÅ”to je nakon udarca Krička glavom, lopta otiÅ”la preko gola.Ā 

Nakon 27. kola Surduličani imaju 8 pobeda, Ŕest remija i 13 poraza i nalaze se 10. poziciji.

RADNIK - PROLETER (0:1)
Ā 
Surdulca, Gradski stadion. Bez gledalaca.Ā Ā Sudija: Momčilo Marković.Ā Å½uti kartoni:Ā OgnjenĀ Mitrović, Leandro (Proleter), Miroljub Kostić (Radnik).Ā 
Ā 
RADNIK: Vasiljević, Jokić, Stevanović (od 46. Pavlović), Kričak, Stanisavljević (od 34. MitoÅ”ević), Stanković, Stamenković, Georgiev (od 61. Makarić), Dimitrić, Islamović (od 61. Danoski), Mićić (od 61. Kostić).Ā 
PROLETER: Petrić, Mitrović, Leandro, Šćepanović (old 64. Radinović), Jovković, Balabanović, Karaklajić (od 64. Marjanović),Tanasin, Babić, Vesić, Mirosavljev (od 71. RuÅ”ević).
Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Radnik Proleter
Bata989 i joÅ” 4 korisnika su tipovali utakmicu