XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Pobeda Voše u vojvođanskom derbiju

04.10.2019 fkvojvodina.rs

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine pobedili su ekipu Spartaka rezultatom 2:0 (2:0), u 11. kolu Super lige Srbije. Pred oko 1.500 gledalaca na „Karađorđu“, strelci za Vošu bili su Bojić u 24. i Nikolić u 41. minutu.

Igrači dva tima na teren su izašli u majicama „I ja sam donor“, čime su na simboličan način želeli da skrenu pažnju javnosti na značaj zaveštanja organa, čime se mnogim ljudima u odsudnim trenucima može spasiti život.

Odmah potom, direktor medijskog sektora Fudbalskog saveza Srbije Nebojša Petrović uručio je najnovije modele ručnog sata marke „G Shock“ fudbalerima Vojvodine Ognjenu Đuričinu i Nikoli Drinčiću, kao nagradu za najlepše golove postignute u drugom i 10. kolu Super lige Srbije.

Nakon što je izvršena dodela nagrada, igrači i svi prisutni na stadionu minutom ćutanja odali su počast Miloradu Milivojeviću, bivšem dugogodišnjem maseru FK Vojvodina i članu stručnog štaba u sezoni kada je osvojena druga šampionska titula, koji je nedavno preminuo u Novom Sadu u svojoj 83. godini.

Kada je utakmica počela, Vojvodina je već u drugom minutu imala odličnu priliku da dođe u vođstvo, ali je lopta, nakon udarca Stojkovića sa petnaestak metara iskosa, pogodila stativu gola Spartaka. Samo 10 minuta kasnije, nakon dobrog dodavanja Matića, u šansi je bio i Đuričin, ali je njegov šut sa 13-14 metara iskosa odbranio golman Dokić.

Na novu šansu se čekalo do 18. minuta, kada je Drinčić izveo slobodan udarac, a Matić sa tri-četiri metra iskosa uputio udarac glavom, ali je lopta prošla nekoliko centimetara pored stative. Međutim, već šest minuta kasnije, crveno-beli su uspeli da dođu do prednosti.

Nakon centaršuta u šesnaesterac Spartaka, Nikolić je glavom sjajno odložio loptu do Bojića, koji ju je preciznim udarcem sa oko sedam metara iskosa poslao pod prečku golmana Dokića.

Već u 41. minutu, bilo je 2:0 za Vošu. Ovoga puta, korner je izveo Drinčić, neko od igrača gostiju je pokušao glavom da izbije loptu, ali je ona došla pravo do Nikolića, koji ju je glavom sa tri metra samo prosledio u mrežu.

Na drugoj strani, Spartak je mogao da uzvrati u 45. minutu, ali je, nakon centaršuta Dunđerskog i udarca glavom Denkovića, lopta prošla pored stative gola Vojvodine. Subotičani su još bolju šansu imali u 71. minutu, kada je ponovo Denković mogao da savlada Rockova, ali je čuvar mreže Vojvodine odbranio njegov udarac sa svega pet metara iskosa.

Do kraja meča, igralo se otvoreno na obe strane, ali je viđeno tek nekoliko poluprilika. Uprkos stečenom vođstvu, lopta je češće bila u posedu fudbalera Vojvodine, koji su najbliži novom golu bili nakon udarca Drinčića iz daljine, ali je Dokić odbranio njegov šut.

Rezultat je ostao nepromenjen, pa je pobeda u 60. vojvođanskom derbiju pripala Vojvodini.

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov – Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak – Đuričin (od 73. Nešković), Drinčić, Đurišić, Bojić – Matić (od 66. Kokir), Nikolić (od 59. Zukić).

Spartak: Dokić – Jočić (od 80. Vidaković), Ivančević, Srećković (od 46. Karneiro), Milošević – Denković, Dunđerski, Obradović, Tufegdžić (od 79. Šormaz) – Marčić, Otašević.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Vojvodina Spartak ŽK
Goran112 i još 1 korisnika su tipovali utakmicu