XS
SM
MD
LG
IzveŔtaj utakmice

Vojvodina poražena u derbiju

31.08.2019 fkvojvodina.rs

Foto: FK Vojvodina

Fudbaleri Vojvodine poraženi su od ekipe Crvene zvezde rezultatom 1:2 (1:1), u derbiju sedmog kola Super lige Srbije. Pred oko 9.000 gledalaca na ā€žKarađorđuā€œ, strelci za Beograđane bili su Pavkov u 25. i Garsija u 59, dok je strelac za VoÅ”u bio Stojković u 36. minutu.

Ā 

Ekipe su nastupile u sastavima:

Vojvodina: Rockov ā€“ Stojković, Veselinović, Saničanin, Devetak ā€“ Drinčić, ĐuriÅ”ić ā€“ Đuričin (od 70. Zukić), Bojić, Gemović (od 61. Nikolić) ā€“ Vinsent (od 80. Kokir).

Crvena zvezda: Borjan ā€“ Degenek, Pankov, Milunović, Žander ā€“ Jovančić, Gobeljić ā€“ Kanjas (od 93. Krstović), Garsija (od 67. Vulić), Vukanović (od 60. Simić) ā€“ Pavkov.

Pred početak utakmice, održan je minut ćutanja u znak počasti prema Jovanu Kovrliji, pomoćnom treneru Vojvodine iz Å”ampionske sezone 1988/89, koji je preminuo pre nekoliko dana posle duge i teÅ”ke bolesti.

Na početku utakmice, neÅ”to konkretnija na terenu je bila Vojvodina, koja je imala veći posed lopte i čeŔće bila na polovini rivala, ali nije uspevala da stvori pravu priliku pred protivničkim golom. Na drugoj strani, Crvena zvezda je iz svoje prve Å”anse doÅ”la do pogotka i to u 25. minutu.

Milunović je preneo loptu na polovinu Vojvodine i dodao je do Vukanovića, koji je sa leve strane uputio pas u peterac, a tamo je do lopte doÅ”ao Pavkov i sa dva-tri metra je prosledio u mrežu.

Međutim, već u 36. minutu, Vojvodina je uspela da izjednači. Do lopte u Å”esnaestercu Crvene zvezde doÅ”ao je Stojković i preciznim udarcem sa oko sedam-osam metara iskosa poslao je iza leđa golmana Borjana.

Samo četiri minuta kasnije, Beograđani su ponovo mogli da dođu u vođstvo. Korner za goste je izveo Garsija, Rockov je odbio loptu, ali je ona potom doÅ”la do Jovančića, koji je Å”utirao sa oko pet-Å”est metara. Međutim, lopta je otiÅ”la preko gola.

Na drugoj strani, Vojvodina je u 42. minutu imala odličnu priliku preko Gemovića, koji je uputio dobar volej-udarac sa oko sedam metara iskosa, ali je lopta proÅ”la nekoliko centimetara pored stative. Već u sledećem minutu, u kontranapadu Crvene zvezde, Vukanović je sa leve strane odigrao odličan pas pred gol ka Garsiji, koji je Å”utirao iz prve, ali pravo u golmana Rockova.

U drugom poluvremenu, ponovo u trenutku kada se to najmanje očekivalo, Crvena zvezda je doÅ”la do nove prednosti i to u 59. minutu. Garsija je izveo korner, a loptu je izbio najpre Rockov, a potom i Drinčić, ali je ona ponovo doÅ”la do Garsije, koji je uputio sjajan volej-udarac i sa desetak metara iskosa doneo novo vođstvo svom timu.

Od tog trenutka, lopta je neŔto viŔe bila u posedu Crvene zvezde, ali su prave Ŕanse izostale. Vojvodina je u nekoliko navrata bila u situacijama da ozbiljnije ugrozi gol rivala, ali je crveno-belima svaki put nedostajao dobar zavrŔni pas, pa je rezultat ostao nepromenjen, te je derbi sedmog kola Super lige Srbije zavrŔen pobedom tima iz Beograda.

Superliga Srbije Superliga Srbije Linglong Superliga Srbije Vojvodina Crvena zvezda
Goran112 i joÅ” 5 korisnika su tipovali utakmicu