XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Na "Čairu" po pola plena

25.08.2018 Vojkan Andrejić

Došao je Napredak na gostovanje u Niš po bod, po rečima trenera Kosanovića uoči ove utakmice, uspeo u tome, i malo je nedostajalo da u Kruševac ode ceo plen. Šest golova, dva jedanaesterca i isključenje Cakija Stojanovića su obeležili ovaj 54. susret starih sportskih rivala.

Na samom početku utakmice, gostujući igrači su uspevali da umrtve igru i onemugće brze napade Radničkog po bokovima, ne pokazajući nikakve ambicije u napadu. Domaći fudbaleri su imali posed, više od igre, ali pokušaj sa distance Drinčića u 8. minutu bilo je premalo za vođstvo. Imao je Radnički više od igre, igralo se na polovini Napretka, ali su retko dolazili u gol šanse.

Ipak do vođstva su prvo došli gosti. Jednu povratnu loptu u 29. minutu je na ivici kaznenog prostora primio Vukanović, odlično šutirao, a golman Ristić je kratko odbio do Bahe koji poslao loptu iza njegovih leđa.

U 44. minutu izjadnačenje. Stanisavljević, Grbić i Haskić su izigrali odbranu Napretka i kada se očekivala realizacija Haskića, Boranijašević ga je srušio, a sudija Čolović pokazao na belu tačku. Siguran realizator je bio Stanisavljević pa se ovim rezultzatom otišlo na poluvreme.

Nakon dosuđenog penala trener Napretka, Milorad Kosanović, je napustio teren, a sudija mu nije dozvolio da se na svoje mesto vrati u drugom delu meča, pa je njegov pomoćnik predvodio tim u nastavku utakmice.


Drugo poluvreme je počelo otvorenije sa obe strane, i u 48. minutu je Aksentijevićev centaršut umalo završio na mesti gde se spajaju prečka i stativa gola golmana Petrovića.

Uzvratili su gosti preko Boranijaševića, koji se stuštio u kazneni prostor Nišlija, odlično šutirao, a golman Nišlija, Borivoje Ristić još bolje odbranio, odbivši loptu u korner.

U 57. minutu je Nikodijević odlično šutirao, ali je i golman Kruševljana odlično reagovao.

U jeku napada Nišlija u 71. minutu, sevnula je kontra gostiju, Vulić je poslao loptu u šesnaesterac iza odbrane Radničkog, Aksentijević nije reagovao već je “reklamirao” ofsajd, a Vukanović bio neumoljiv i precizan, 2:1 za goste.

Samo dva minuta kasnije, tandem napadača “Čarapana” Vukanović i Ndiaje su mogle da stave tačku na ovu utakmicu. Najpre je Vukanoviću, u pokušaju da ga lobuje, šut odbranio golman Ristić, a odbitak nije iskoristio Ndiaje koji je traljavo šutirao do Nikole Stankovića koji je sa gol linije izbacio loptu u polje.

U 75. minutu ponovo sudija Čolović upire prstom na “belu tačku” ispred golmana Kruševljana, a ovog puta je ispred gola srušen Aleksandar Jovanović. Haskić je ukazanu priliku pretvorio u gol i dao nadu domaćim navijačima da Radnički može do potpunog preokreta.

Ono što su domaći navijači priželjkivali se desilo u 80. minutu. Nakon kornera i intervencije kruševačkih odbrambenih fudbalera, lopta je došla do Drinčića koji je vratio na peterac gostiju. U nastaloj gužvi pred golom Kruševljana najbolje se snašao Pankov i Radnički je vodio sa 3:2.

Međutim tri minuta kasnije, domaći fudbaleri ostaju sa igračem manje u polju. Saši Stojanoviću je posle jednog neopreznog starta, na sredini terena, glavni arbitar ovog susreta pokazao crveni karton i put u svlačionicu. Na osnovu svega, do tada, viđenog na terenu bilo je jasno da će domaći fudbaleri, teškom mukom stečeno vođstvo uspeti da sačuvaju do kraja utakmice.

U 86. minutu se ponovo Ndiaje našao iza linije odbrane Radničkog i u padu plasirao loptu u mrežu nemoćnog Borivoja Ristića i postavio konačan rezultat utakmice.

Radnički je ovim osvojenim bodom zadržao drugu poziciju na tabeli, a u sledećem kolu će gostovati na Banovom brdu gde ih dočekati domaći Čukarički.


RADNIČKI NIŠ – NAPREDAK 3:3 (1:1)

Stadion “Čair” Niš
Gledalaca oko 2000
Sudije: Dragan Čolović, Dejan Potočan, Svetozar Živin.
Strelci: - 0:1 u 29. Baha, - 1:1 u 44. Stanisavljević (iz penala), - 1:2 u 71. Vukanović, - 2:2 u 75. Haskić (iz penala), - 3:2 u 80. Pankov, - 3:2 u 86. Ndiaje.
Žuti kartoni: Noma (Radnički), Baha, Veškovac, Ostojić (Napredak).
Crveni karton: Stojanović (Radnički).

RADNIČKI NIŠ: Ristić, Aksentijević, Crnomarković, Pankov, Stanković, Drinčić, Noma, Grbić (od 46. Stojanović), Stanisavljević (od 64. Aleksandar Jovanović), Ranđelović (od 55. Nikodijević), Haskić.

NAPREDAK: Nikola Petrović, Boranijašević, Veškovac, Ostojić, Nemanja Petrović, Kostić, Ndiaje, Vulić, Baha (od 84 Ivanović), Vukanović (od 77. Alivodić), Zec (od 84. Rušević).


Superliga Srbije Superliga Srbije Superliga Srbije Radnički (N) Napredak
Nema rezultata