XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Novosađani mudriji od Piroćanaca!

04.09.2017 plusonline.rs

Prva liga Srbije 3. kolo: Pirot: Radnički – Proleter Novi Sad     1:2   (1:1).

Bulajić 8, Andjelković 6, Rnić 6, Dojkić 7, Nikolić 6, Tolić 7, Matović 6, Spasić 7Živanović 6, Mančić 7 (Emeke), Dimitrov 6 (Grkajac). Rezerve: Ilić, Ćirić, Filipović, Emeka, Ivković, Grkajac i Petrović.

Strelci: Marko Mančić 20. minut, Mirosavljev 44. i 76. minut iz penala. Igrač utakmice: Mirosavljev (Proleter).

Nisu se ostvarila očekivanja domaćih i želje navijača Radničkog. Za pobedu je potreban kontinuitet u igri svih 90 minuta. Domaći su dominirali u prvom poluvremnu, da bi u nastavku, posle čudno primljenog gola i prvog udarca Novosadjana prema Bulajiću, iz prevelike želje da stignu do bodova, grešili su toliko često, da je bilo teško razumeti ponekada šta se htelo. Na njihovu nervozu i greške, uicale su i povremene problemtične odluke sudije koje su naravno odgovarale gostu. Novosadjani su čekali svaku grešku domaćih, po koji sudijski dar, umeli da ukradu po neki minut na različite načine i na kraju penalom posle nesmotrenog starta Matovića došli do pobede.

3. minut Kiša koje smo se plašili i zbog čega je izgleda veliki broj gledalaca odlučio da ne dodje na Stadion samo što nije počela da pada. Sa istočne tribine gledaoci već popunjavaju zapadnu tribinu koja je skoro puna.

4. minut Slobodan udarac za goste, Novaković pogadja "živi zid"

5. minut Odlučan prodor Spasića, prekršaj, loptu upućenu pred gol golmana Stanivukovića neko izbacuje u korner.

6. minut Posle kornera M. Mančić sa 10 metara šutira preko gola.

12. minut Kiše još nema, vetar je sve jači, ali nema ni povoljnih prilika. Igra se otvoreno, ali oprezno sa obe strane.

Očigledno da će se najveća borba za "prevlast" voditi na sredini terena.

14. minut Snažan udarac Željka Dimitrova sa 25 metara kraj gola.

15. minut Odjekuju bubnjevi i pesma Pirgosa, ali domaći još uvek nisu nametnuli svoju igru.

16. minut Previše sitnih  prekršaja gostiju

17. minut Živanović slob. udarac Dimitrov glavom preko gola.

20. minut akcija iz udžbenika. Tolić ubacio loptu do Mančića koji u prostor na desnoj strani ubacuje Spasiću, a on povratnu na 8 metara do M. Mančića koji šalje u desni ugao. Bolja igra Radničkog dala je rezultat.

20. minut Gooool Marko Mančić 1:0

21. minut Počela je i kiša. Pljusak. Da li najavljuje i kišu golova?

28. minut Kiša, grmljavina, pojavila se i duga. Pokrivene tribine su skoro pune. Jedino su Pirgosi na svojim mestima.

30. minut Raspoloženi Pati Spasić prolazi desnom stranom centrira Dimitrov zahvata loptu vrhom cipele, završava u gol autu.

31. minut Ponovo Spasić beg po desnoj strani, sa 16 metara snažan šut lopta je okrznula prečku i završila u gol autu.

37. minut Domaći trio na sredini nosi igru Radničkog. Tolić, Matović i Živanović drže sve konce meča. Zadnja linija sigurna, u napadu najzapaženiji za sada Spasić.

39. minut Odjekuje pesma Pirgosa. Domaći bolji, gosti borbeni i često nervozni. Sudija dobar. Rnić dobija žuti karton.

41. minut Gosti žele da se nadigravaju, ne mire se rezultatom. Sudija ponovo svira prekršaj za njih. Negoduju Piroćanci. Ponovo Novaković šutira slabo.

44. minut Ponovo slobodan udarac za goste posle greške odbrane domaćih, Dojkić je napravio prekršaj. Slobodan udarac u peterac najbolje skače Mirosavljev i šalje loptu u suprotni ugao. Odbrana Radničkog nije reagovala, bio je sam.

44. minut Goool Mirosavljev 1:1

45. minut Sudija Dejan Trifkovic iz Beograda sve više navlači gnev fudbalera i navijača svirajući prekršaje.

46. minut Kraj prvog dela 1:1

46. minut Posle kiše -sunce! Da li će tako biti i na terenu za domaći tim. U poluvremenu se medju gledaocima komentarisalo sudjenje. Ako je u prvih pola sata mladi sudija Trifković delio pravdu na ravne časti, čini se da je posle gola domaćih i bolje igre promenio kriterijum. Pokazao je tri žuta kartona samo Piroćancima, Dojkiću, Rniću i Toliću i svirao nekoliko sumnjivih slobodnih udaraca za Novosadjane.

51. minut Nema izmena u timu Radničkog. Zagrevaju se Ćirić, Emeke i Grkajac. Radnički ponovo ima iniciijativu, ali nema završnice.

55. minut Dimitrov povratna na 10 metara, Mančić iz okreta šutira u blok, lopta se odbija do Matovića koji šutira na putu ka golu gosti su uspeli da je zaustave. Radnički napada. Gosti sad brinu samo o svom golu.

60. minut Trener domaćih se odlučuje na dve izmene. Umesto Mančića i Dimitrova ulaze Grkajac i Emeke.

65. minut Gosti počinju da prekidaju igru simulirajući povrede. Vreme radi za Novosadjane. Jednim udarcem na gol za sada imaju remi! 

70. minut Gostu su  usporili igru, domaći sve nervozniji. Žuti karton dobio je Novosadjanin Lambulić. Sudija toleriše ponašanje gostiju i nekim lošim procenama utiče na igru.

72. minut Grkajac do Matovića koji sa 16 metara šutira u golmana.

75. minut Kakva prilika za Spasića. Gledaoci su videli loptu u golu. Emeke je ubacio na 10 metara Spasiću ovaj krenuo korak dva i snažno šutirao. Lopta je pogodila mrežu sa spoljne strane.

76. minut Kazna je odmah stigla. Od gostiju i arbitra? Posle kornera pali su Matović i jedan fudbaler gostiju vukli su jedan drugog, mladi, da li i nedorasli, sudijaTrifković pokazao je na PENAL.

76. minut Goool Mirosavljev penal

82. minut Domaći su krenuli u napade, posle kontre Čolović je izašao sam ispred Bulajića ali je ovaj odbranio nogom siguran gol.

84. minut Zbog prigovora sudiji isključen je trener Radničkog Dražen Dukić.

 90. minut Mirosavljev sam sa pet metara šutira, nije bilo ofsajda, Bulajić ponovo brani.

94. minut Kraj Proleter je u veoma čudnom meču (ne) zasluženo osvojio bodove.

U fudbalu kao i u životu nema uvek pravde. Nepravedno jeste da Proleter sa poslednjih 2o minuta bolje igre odnese bodove, ali jeste nepravedno naravno i ono drugo da Piroćanci samo jednim poluvremnom stignu do bodova uz bravurozne odbrane Bulajića u situacijama "jedan na jedaan"!!!

   Dakle, da li je "remi" posle svega najpravedniji!?

    Pitanje na koje samo dublje analize mogu da odgovore! To će trener Dražen Dukić znati da učini narednih dana, ali i da razmisli ko u ovom trenutku može da nosi beli dres.  

    Ono što treba reći na kraju, nije "smak sveta"! Prvenstvo je dugo. Biće prilike da se ovaj  poraz na nekom gostovanju "naplati"!

   Fudbal je to! "Beli" nema očajavanja, idemo dalje!!!

Prva liga Srbije Prva liga Srbije Prva liga Srbije Radnički (P) Proleter
Nema rezultata