XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

OFL Pirot: OFK Dragoš - Temac 5:2

16.06.2014 N.S

Juče na stadionu Dragoša, odigrana je prvenstvena fudbalska utakmica 21. kola, Opštinske lige Pirot između ekipa OFK Dragoš iz Pirota i FK Temac iz sela Temska. Utakmica je proglašena kao derbi kola, gde je ekipi Dragoša pobeda značila obezbeđivanje prvog mesta i povratak u Okružnoj ligi Pirot, dok je ekipi Temac pobeda značila približavanje lideru prvenstva gde bi u sledećem kolu ova ekipa čekala kiks Dragoša i time se plasirala u Okružnoj ligi Pirot. Kako se radi o ekipama koje krasi staro prijateljstvo, na samom početku utakmice to se nije videlo na terenu. Domaća ekipa je utakmicu počela po prvi put ove sezone bez standarnog igrača Đorđević Gorana koji je presedeo na klupi vidno oneraspoložen zbog nemogućnosti da pomogne ekipi što se videlo u njegovim očima, a sve zbog neugodne povrede u predposlednjem kolu te nije mogao da počne utakmicu, dok je gostujuća ekipa utakmicu počela u kompletonom sastavu. Utakmica je počela sa dosta startova sa jedne i druge strane.

Domaća ekipa krenula je silovito sa namerom da se brzo postigne pogodak ali takva igra u četvrtom minutu tuširala domaću ekipu i gost je poveo sa 1:0 . Lopta je došla blizu korner zastavice kod Radovanović Aleksandra, a igrač odbrane Petrović. V, startovao nad istim i napravio prekršaj gde je nakon izvedenog prekida gostujući igrač Džonić postigao pogodak. Domaća ekipa koja ne zna da se brani na terenu krenula je još silovito prema golu gostiju i u 15. minutu igrači gostiju prave prkršaj na negde oko 35 metra od svog gola. Loptu uzima Mladenović.Dal, koji silovitim šutom u gornji desni ugao pogađa vrata gostiju za izjednačenje 1:1. Nakon tog pogodtka gosti su bili u nog daunu, a domaća ekipa tu priliku iskoristila i u 19. minutu Stanković.G postiže novi pogodak za 2:1. Od tog momenta ekipa Temca se više nije videla na terenu, a sa domincijom i dobrom igrom nastavila je domaća ekipa što je rezultiralo novim pogodkom i zasluženo povela najpre golom Đorđević.N (dete Radničkog iz Pirota) u 27. minutu, a zatim i u 38. minutu za vođstvo domaće ekipe od 4:1. Prvo poluvreme za vršeno visokim rezultatom u korist domaće ekipe.

U drugom poluvremenu gost vrši izmene kako bi povratio ekipu u igru, ali nito nije pomoglo gostujućoj ekipi za vođstvo domaće ekipe od 5:1. U 78. minutu, gost uspeva da smanji rezultat na 5:2, što je bio i konačan rezultat utakmice. Ovom pobedom ekipa Dragoša je obezbedila prvo mesto u Opštinkoj ligi Pirot i plasirala se u viši rang u Okružnoj ligi Pirot gde je u sezoni 2012-2013 iz iste ispala posle 35 godina igranja.

Gledalaca: 250. Pogoci: Mladenović. Dal. u 15, Stanković.G u 19, Đorđević.N u 27. i 38. Vlatković.D u 72. za Dragoš, Dzonić.D u 4. i Stojanović u 78. za Temac. Opomenuti igrači: Vučić.T u 32. minut za Dragoš, Đorđević.M u 18, Dzunić.D u 22. i Radovanović u 24. minut za Temac. Sudije: Živković.A 8,5, Milenković Dragan 8,5, Denčić.S 8. Delegat: Rakić Igor. Igrač utakmice: Petrović Vladimir ( Dragoš ).

DRAGOŠ: Cvetković-7, Petrović.V 9, Mladenović.Dani 7,5 Vučić.T 8,5, Memetović 8 ( Krstić 7, od 80. min), Glišić 8, Vlatković 8,5,  Petrović.M 8,5, Stanković 7,5, Mladenović.Dal 8,5, Đorđević.N 9. Trener: Kostić Filip, pomoćni trener: Petrović Dušan.

TEMAC: Veljković 6, Dzonić.D 7, Đorđević 6,5, Pejčić 6, Manić 6,5, Dzonić.M 7, 5, Manić.V 6, Đorđević 6, Jovanović 6, Radovanović  7,  Stojanović 7,5. Trener: Lilić Bojan. Igrač utakmice: Petrović Vladimir ( Dragoš ).

Fudbal Fudbal Opštinska liga Pirot Dragoš Temac
Nema rezultata