XS
SM
MD
LG
Izveštaj utakmice

Pobedi samo bod protiv Krušika

12.05.2014 Kinzi

Posle serije loših rezultata na igralištu pored pruge, fudbaleri beloševačkog srpskoligaša, ni juče se nisu predstavili u mnogo boljem izdanju, ali su osvojili bod. Gosti iz Valjeva igrali su organizovanje i stvorili više šansi, ali su samo jednom uspeli da savladaju mladog golmana AleksuRadosavljevića, koji se istakao odbranama “zicera” na jučerašnjoj utakmici 25. kola Srpske lige “Zapad” i najzaslužniji je što Beloševčani nisu izgubili i četvrti susret zaredom kod kuće u ovoj polusezoni.

Domaći tim je dobro počeo utakmicu. U osmom minutu, Miloš Đorđević nije stigao da sa tri metra ubaci loptu u mrežu, posle šuta Pejčinovića sa desne strane. Ipak, u 15. minutu, Beloševčani su došli u vođstvo. Posle prodora Aleksandra Varjačića preko desne strane i oštro upućene lopte po zemlji natrčao je Andreja Kostadinović i sa linije peterca zatresao mrežu golmana ValjevacaBojana Vojisavljevića. Međutim, radost domaćina trajala je samo tri minuta. Posle akcije preko leve strane i centaršuta pred golom Pobede Beloševac najbolje se snašao vezista Valjevaca Darko Anđelić i sa nekoliko metara glavom loptu poslao pored nemoćnog Radosavljevića. Imao je Krušik šansu i za vođstvo u 35. minutu kada je u gužvi pred golom Beloševčana sa tri metraAleksandar Čišić izgubio duel sa golmanom Beloševčana, koji je odbranio “zicer”.

U 42. minutu, gosti su tražili penal kada je u kaznenom prostopru Pobede Beloševac pao napadač Krušika, ali je sudija Nikitović samo dao znak da se utakmica nastavi, a napadač je ostao bez žutog kartona zbog foliranja.

Posle odmora domaći fudbaleri su nastavili pritisak i veći deo tog dela utakmice proveli na polovini gostiju, ali su se retko odlučivali na udarac u okvir gola. U 53. minutu kapiten Beloševčana Vladimir Stojanović pokušao je udarcem sa 16 metara, ali je lopta završila preko prečke. Samo dva minuta kasnije na drugoj strani ozbiljno je pripretio Dragan Nešić, ali je golman domaćina Radosavljević zaustavio njegov udarac sa ivice peterca. Dobru priliku za novo vođstvo Pobede Beloševac propustio je Stojanović i u 62. minutu, jer je oklevao tako da je udarac je izblokiran. Tri minuta kasnije, štoper domaće ekipe Vladimir Ljujić na drugoj stativi loše je prihvatio centaršut sa leve strane i lopta je završila pored gola.

U kontranapadu, gosti su pripretili, ali se ponovo istakao golman Beloševčana i zaustavio udaracAnđelića glavom sa pet metara. Poslednjih petnaestak minuta, domaći fudbaleri vršili su pritisak u želji da zabeleže pobedu, ali su prilikom prenosa lopte kasnili i olakšavali posao odbrani Krušika, koja je čvrsto čuvala inerešen rezultat, koji im je omogućio da sačuvaju jedanaesto mesto sa 27 bodova.

Beloševčani su bolje plasirani i u toku cele prolećne sezone, zahvaljujući bodovima koje su osvojili, uglavnom, na gostovanju, čuvaju sigurno osmo mesto, u sredini tabele.

U 25. kolu Srpske lige “Zapad” važnu pobedu zabeležio je, posle duže pauze Partizan iz Bumbarevog Brda, koji je juče na svom terenu, savladao Jošanicu iz Novog Pazara, koja se u prethodnoj sezoni borila za viši rang. U ostalim susretima postignuti su sledeći rezultati: Sloboda (Č) – Rudar 1:0, Šapine – Loznica 0:0, Bane – Šumadija (A) 4:0, Železničar – Selljak 1:1, Mladi radnik – Mačva 0:2 i Jasenica 1913 – Polet (Ljubić) 0:1.

U vođstvu je Mačva sa 55 bodova, tri više od drugoplasirane Loznice, a Polet iz Ljubića na trećem mestu ima 50 bodova.

U narednom kolu sastaju se: Mačva – Pobeda Beloševac, Seljak – Partizan (BB), Šumadija (A) – Šapine, Rudar – Jasenica 1913, Polet (Lj) – Mladi radnik, Krušik – Železničar, Jošanica – Bane i Loznica – Sloboda (Č).

POBEDA BELOŠEVAC – KRUŠIK (VALJEVO) 1:1 (1:1)

BELOŠEVAC – Igralište: Pored pruge. Gledalaca: 200. Sudija: Ivan Nikitović (Čačak). Pomoćnici: Tamara Pavlović (Čačak), Đorđe Čolić (Topola). Strelci: A. Kostadinović u 15. za Pobedu Beloševac, a Anđelić u 18. minutu za Krušik. Žuti kartoni: Nešić, Marković (Krušik).

POBEDA BELOŠEVAC: Radosavljević, Pejčinović, Bajović, L. Patrović, Ljujić, Matanović (Nešković), Đorđević (M. Kostadinović), Varjačić, Stojanović, Žilović, A. Kostadinović.

KRUŠIK: Vojisavljević, Stefanović, Ašković, Đurđević, Simić, Ilić, Čišić (Tešić), Anđelić, Nešić (Starčević), Marković, Petrašinović (Jakovljević).

IGRAČ UTAKMICE: Aleksa Radosavljević (Pobeda Beloševac).

Fudbal Fudbal Srpska liga "Zapad" Pobeda Krušik
Nema rezultata