XS
SM
MD
LG

Biciklizam: Jovana Crnogorac 14. na EŠ

BERN, 22. jun (Info centar).- Jovana Crnogorac, reprezentativka u planinskom biciklizmu iz BK Novi Sad, zauzela je odlično 14. mesto na Šampionatu Evrope za takmičarke do 23 godine u Bernu u Švajcarskoj 9,20 minuta slabijim vremenom od pobednice Jane Belomoine (Ukrajina). Srebrna medalja pripala je Dženi Risverds (Švedska) dok je bronzu osvojila Helen Grobert (Nemačka).

Jovana Crnogorac je trku počela odlično, u prvom krugu bila je sedma, potom je pala na 14. mesto i na toj poziciji vozila sve do četvrtog kruga kada se popela na 13. poziciju i na tom mestu je završila peti krug. U završnici je pala ponovo na 14. mesto.

- Dan uoči trke, Jovana Crnogorac je povredila koleno - kaže selektor Nemanja Vajs i njen trener u BK Novi Sad.- Velika šteta, jer sam siguran da je bila zdrava da bi se sigurno umešala u borbu za sam vrh. Ali, obzirom na povredu i ovo je plasman za svako poštovanje u veoma jakoj konkurenciji.

Sjajan plasman zabeležila je juniorka CCN Metalca Jelena Erić osvajanjem 17. mesta u konkurenciji 32 omladinke. Imala je 7,30 minuta zaostatka iza pobednice Medlene Degn (Danska). Srebrna medalja pripala je Sofiji Vedenrot (Nemačka) dok je bronzu osvojila Aleksandra Keler (Švajcarska).

Startovao je i junior Aleksandar Roman, mladi as Jednote iz Šida i zauzeo 62. mesto u konkurenciji 70 biciklista sa dva kruga zaostatka u odnosu na pobednika Lukasa Bauma (Nemačka). Drugo mesto pripalo je Đoelu Bertoliniju (Italija) dok je bronzani trofej prigrlio Nils Rasmusen (Danska).