XS
SM
MD
LG

Srpska liga Vojvodine sezona 2011/12

Ovo elitno takmičenje na području teritorije Vojvodine svake sezone u ovom šampionatu, zbroji 16 klubova iz raznih područja Vojvodine. Današnje pitanje klubova u ovom rangu takmičenja je doći u ’Prvu ligu Srbije’ (PLS). Nažalost svake sezone po jedna ekipa sa područja Vojvodine okuša sreću u viši rang i da se domogne ’Jelen Super lige’ (JSL). Ove sezone ekipe su počele ravnopravno da igraju sa obe strane i autsajderi i favoriti razlika bodova je mala tako da se nemože unapred očekivati ko bih mogao proći u viši rang , a ko ispasti i preći u jedan rang niže eventualno dva.

Početak sezone

Jesenji deo sezone počeo je sa malim zakašnjenjem 20 avgusta sa otvorenim utakmicama koje su mogle u ranom delu prvenstva da uliju nadu svojim navijačima da će se njihovi momci naći u samom vrhu tabele, iako se moglo smatrati ranim proricanjima kome će da pripadne uloga favorita favorit je bio istečen na početku susreta. ČSK Pivara koja je sa fenomenalnom igrom pobedila domaćina ekipu Radnički iz Šida sa 1: 3, ali nisu imali lak prodor do uloge favorita odmah za petama su im bile iskusne ekipe stari borci iz elite:
Radnički iz Nove Pazove, Cement iz Beočina i ekipa Vršca. Prvo kolo se završilo ekipe koje su izgubile bodove tražile su krvoločno pobede.

Drugo kolo je bilo pomalo uzdmavajuće za navijače a i za favorite iz prve četvorke neki od favorita na utakmicama su napravili kikseve i lako dali bodove gostima, jedna od tih ekipa je bila ekipa Bačka Topola koja je ekipi Sloge iz Temerina poklonila 3 boda, ali nebitno favoriti u gornjem delu tabele su dobili prepreku koja im preti da će ostati u eliti Vojvodine.

Treće kolo već favoriti ulaze sa pretnjom u igri da neće ih sprečiti neke ekipe kojima je cilj da opstanu. Ekipa Radnički iz Nove Pazove je jedva nekako na svom stadionu obuzdala igrače Bačke Topole koji su došli po bodove nažalost bodovi su ostali u Novu Pazovu rezultat 2: 1, Cement je lako savladao ekipu Veternik Viskol sa 3: 1, dok je ČSK Pivara u gostima u Padini osvojila 3 boda pobedivši domaćina ekipu Dolina sa rezultatom 0: 3.

Četvrto kolo i kolo koje je pomalo potreslo domaćine koji su propustili pobedu i bodove koji ih vode ka gornjem delu tabele, ovo kolo će se pamtiti po kolu gostujućih timova koji su uzeli bodove ekipa OFK Kikinde je igrala sa Radničkim iz Šida nerešeno 0: 0 ovaj rezultat je šokirao navijače momaka iz Velikog Parka, medjutim nisu jedini koji su razočarali navijače pored njih i ekipe Bačka Topola, Tekstilac Ites iz Odzaka, Veternik Viskol iz Veternika i Cement iz Beočina.

Peto kolo kolo sreće i pameti dovelo je autsajdere iz prošlog kola u bolju poziciju i do osvojenih bodova koji su im bili potrebni ekipa OFK Kikinda je kao gost pobedila ekipu Vršca rezultatom 1: 2 i tako upisala nova 3 boda koja im donose nadu za viši rang, pored njih tu su ekipe Tekstilac Ites iz Odzaka koji je pobedio na gostovanju u Starim Banovcima ekipu Dunav rezultatom 1: 2, i ekipa Veternik Viskol je upisala pobedu na gostovanjima u Temerinu pobedivši ekipu Slogu rezultatom 0: 1.

Šesto kolo favorit ČSK Pivara je neporažena ekipa koja ima maksimalan broj bodova medjutim Radnički iz Nove Pazove im je za petama i zaostaje im samo 4 boda što malo nije. Prvi put da ekipa OFK Kikinde se našla medju 4 najbolje ekipe nalazila se na 4 mestu sa istim brojem bodova ko Tekstilac Ites iz Odzaka kolo će zabeležiti Banatski derbi izmedju ekipe Sente i ekipe Vršca koji je dobila ekipa Sente minimalnim rezultatom 1: 0.

Sedmo kolo navijači OFK Kikinde su isčekivali iznenadjenje u korist njihovog tima u Čelarevu protiv prvoplasiranog tima ČSK Pivare medjutim gosti iz Kikinde su imali delimično ostvaren cilj ali na kraju je domačin dao gas i savladao rezultatom 3: 1, ovo kolo u ovom delu takmičenja će se pamtiti što su svi domaćini sačuvali 3 boda na svom stadionu, tako je ekipa Mladost iz Bačkog Jarka deklasirala novoligaša Zadrugar iz Lazareva i stavila na znanje da su novopečeni nedovoljno dobri za ovaj rang.

Osmo kolo standardno se odigrali početak hladnijeg vremena manje navijača ali ipak verni fanovi su se žrtvovali i došli da prate svoje ljubimce. Kolo koje je ovaj deo takmičenja veoma zabeležilo i značilo je da favoriti ČSK Pivara nije više nepobedjena ekipa njima su na crtu izašli igrači Sente i sa fenomenalnih 2: 0 pobedili favorite, to je bila šansa za Radnički iz Nove Pazove da se približi favoritu i u sledećem kolu postane kandidat za jesenjeg prvaka.

Deveto kolo favoriti su popravili utisak iz prošlog kola i  na svom stadionu pobedili novopečenu ekipu Bačka Topola sa rezultatom 1: 0, drugoplasirana ekipa Radnički iz Nove Pazove igralo je na Paliću pod polupraznim trebinama 1: 1 sa istoimenom ekipom.
Veliko iznenadjenje je bila ekipa Zadrugar iz Lazareva koja je nekako uspela da pobedi favorite ovog meča krvoločnu ekipu OFK Kikinde koja je na sve načine pokušavala da nametne svoj način igre, rezultat je bio 3: 2 za Zadrugar.

Deseto kolo posle 2 utakmice na napetom polupraznom stadionu ekipa ČSK Pivara je izgubila ulogu favorita za potencijalni prelazak u PLS ligu, njih je iznenadila ekipa Tekstilac Ites iz Odzaka pobedivši ih rezultatom 2: 0 i tako je oslobodila prvo mesto Radničkom iz Nove Pazove koji je pobedio Radnički iz Šida istim rezultatom, kolo ovo će se pamtiti i po preokretu igre u Veterniku gde je ekipa Veternik Viskol i posle vodjenja izgubila od OFK Kikinde rezultatom 1: 2.

Jedanaesto kolo ovo kolo je odigrano zastrašujućim okolnostima igrača na pojedinim terenima ekipa Veternik Viskol je u paliću jedva izvukla 2: 2 posle 2 lepa gola domačina ekipa Viskol je nekako stigla do nerešenog ishoda i sa tim bodom je pobegla sa zadnje dve pozicije, ČSK Pivara je na svom stadionu pred oko 500 navijača izgubila od Cementa koji ih je zaslužno pobedio minimalnim rezultatom 0: 1, pored favorita tu su i autsajderi ovog takmičenja ekipa Zadrugar je na svom stadionu pobedila u Lazarevu pobedila ekipu Bačke Topole rezultatom 2: 0 i tako izbegla poslednja dva mesta, zatim ekipa Mladost iz Bačkog Jarka je takodje pobedila istim rezultatom ekipu Tekstilac Ites koja je bila primorana da ode bez bodova u Odzake.

Dvanaesto kolo je bilo zastrašujuće bili su mali incidenti, na stadionu Bačke Topole pri 2 golu domaćina, navijači gostujućeg tima su krenuli da govore pogrdne stvari i bacaju upaljače na teren utakmica je bila prekinuta na 5 minuta, medjutim domaćini su deklasirali ekipu OFK Kikinda rezultatom 3: 0, napeta igra se odigrala i u Novoj Pazovi gde je Radnički jedva pobedio Dolinu iz Padine rezultatom 3: 2 , zatim ekipa Veternik Viskol je lako odradila svoj deo posla i sa 6: 0 deklasirala ekipu Sente.

Trinaesto kolo je bilo skoro pa najbitnije kolo u ovom jesenjem delu sezone da li će se promeniti favorit za potencijalno učesće sledeće sezone u PLS ligi medjutim na derbiju kola ekipa ČSK Pivare nije uspela da pobedi Radnički iz Nove pazove i stekne prvo mesto u šampionatu, ali zato druge ekipe su uspele da favorite zbace iz trke za bodove. Ekipa OFK Kikinde je na svom stadionu pobedila Tekstilac Ites rezultatom 2: 1 i tako ostavila Odzačare iza sebe, ekipa Mladost iz Bačkog Jarka je sa 4: 1 dotukla Slogu iz Temerina i sa tim rezultatom zatemeljila se na četvrtoj poziciji, od iznenadjenja bilo je još i na utakmici Dolina –Dunav na kojoj je ekipa Dunava savladala ekipu Dolina rezultatom 0: 1.

Četrnaesto kolo pretposlednje kolo jesenjeg dela prvenstva završeno je iznenadjenjima koje će pamtiti ekipa OFK Kikinda koja je u 75 minutu primila go od Cementa iz Beočina i tako izgubila rezultatom 1: 0, ovo kolo će pamtiti i ekipa Dunava koja je na svom stadionu igrala sa ČSK Pivarom 1: 1 i tako prikazala kraljevski fudbal, dok se favorit ekipa Radnički pomučila sa ekipom Mladost iz Bačkog Jarka pobedivši ga 2: 1 i to jedva.

Petnaesto kolo poslednje kolo jesenjeg dela prvenstva ostaće upamćeno po veoma neprijatnim situacijama na skoro svim utakmicama kola  ekipa Vršca je na svom stadionu pobedila ekipu Veternik Viskol rezultatom 1: 0 i pored dobre igre gostiju malo više sreće je trebalo do bodova, ekipa Zadrugara je iznenadila sve koji prate ovu ligu igrajući sa favoritima 1: 1 i tako priredili su spektakl koji će pamtiti favoriti, ČSK Pivara je igrala 2: 2 sa kvalitetnom ekipom Palića i tako završila jesenji deo sezone na drugom mestu dok je najviše drame bilo na stadionu OFK Kikinde gde je domaćin izgubio od Sloge iz Temerina rezultatom 2: 0 u samoj završnici utakmice, ekipa Bačke Topole je pobedom protiv Tekstilca Ites iz Odzaka se osigurala u prvi deo takmičenja iako su pri samom dnu tabele.

Prolećna etapa takmičenja

Šesnaesto kolo koje je počelo 17 i 18 marta posle duge zime pamtiće nekolicina navijača  koji su se radovali na stadionima. Fudbaleri OFK Kikinde su na svoj stadion izvukli 1: 1 sa prvoplasiranim tim Radničkim iz Nove Pazove koji je bio favorit na meču medjutim Gecić je zapečetio sudbinu, ne tako dobro su se i pokazali ČSK Pivara i Radnički iz Šida koji su igrali jaku utakmicu 0: 0, medjutim ekipa Dolina iz Padine je u banatskom derbiju dobila komšije ekipu Vršca sa ubedljivih 5: 0, i pokazala dostojanstvenu igru. 

Sedamnaesto kolo ili kolo za osvetu komsija iz Banovaca, kikindjanima naime ekipa Dunav iz St. Banovaca na svoj stadion je pobedila ekipu OFK Kikinda sa 4: 1 i osvetila 1: 1 svojih komšija u prošlom kolu, medjutim ekipa Vršca lako je izgubila bodove protiv ČSK Pivare rezultatom 0: 2, Radnički iz Šida u drugom poluvremenu dao gas i pobedio Mladost 3: 0. Dok je ekipa Radnički iz Nove Pazove igrala na svoj teren 1: 1 sa Sentom što je prijatno iznenadilo tipere. Cement iz Beočina na svoj teren pobedio je nemoćne rivale iz Odzaka rezultatom 4: 1 i tako osigurao 4 mesto u ligi.


Osamnaesto kolo ili kolo koje je prouzrokovalo jos padova ekipa u ovoj ligi. Naime ekipa OFK Kikinde je na svom stadionu u zadnjim minutima meca ispustila 3 boda protiv Palića i tako presla u opasnu zonu lige, kao tome i Sloga je na gostovanju pobedila rezultatom 0: 1, bila je i tenzija na stadionu u Lazarevu gde je gostujući  tim izvukao bod 0: 0, a ekipa Sente 2: 1 napunila ekipu Dunava. Najvece iznenadjenje je ekipa Bačka Topola koja je pobedila Radnički iz Nove Pazove sa 1: 0 , a ČSK Pobedio 2: 0 Dolinu iz Padine, bio je i uzbudljiv meč na Livadicama gde je Mladost 1: 1 igrala sa poslednjim timom ekipomVršca.

Devetnaesto kolo kolo srece za domacine Radnički iz Šida savladao je rezultatom 1: 0 OFK Kikindu i tako gostujuci tim vratio na dnu tabele, derbi začelja Vršac i Zadrugar zavrseno je bez pobednika rezultatom 1: 1, dok je Radnički iz Nove Pazove savladao Tekstilac rezultatom 2: 1, iznenadjenje kola desilo se u Celarevu gde je gostujuci tim ubedljivo savladao ČSK Pivaru rezultatom 0: 3.

Dvadeseto kolo ili kolo iznenadjenja opet je OFK Kikinda ispustila bodove na svom terenu ovaj put protiv Vršca bodovi su odneseni u Vršac rezultat je bio 1: 2, Radnički iz Nove Pazove je jos jednom pokazao igru i u gostima savladao Cement rezultatom 1: 2, medjutim Zadrugar je savladao 2: 0 Dolinu kod kuce i tako se poravnao i dobio sansu za opstanak.

Dvadeset i prvo kolo OFK Kikinda na gostovanju u Padini dolazi u zadnjim trenucima do bodova rezultat je bio 1: 1, Radnički iz Nove Pazove lako savladava Slogu iz Temerina rezultat 2: 0, Dunav na svom stadionu dobio je Cement 2: 1, Vršac-Senta su rezimirali 1: 1 drugi pratilac ekipa iz Čelareva jedva je uspela da dobije Zadrugar minimalnim rezultatom 1: 0.

Dvadeset i drugo kolo Radnički iz Nove Pazove u Veterniku dotukli su domacina 1: 3, poluvreme je bilo 0: 1 za Radnički, ČSK Pivara je na polupunom stadionu u Kikindi pobedila domacu ekipu rezultatom 0: 2 na poluvreme gosti iz Čelareva otisli su sa rezultatom 0: 1. Kolona zacelja, ekipa Vršca u gostima izgubila je od Bačke Topole rezultatom 4: 1 i time ucrtala se na 16 poziciji dok su lazarevčani igrali nereseno sa Mladosti iz Bačkog Jarka rezultat je bio 0: 0.

Dvadeset i trece kolo . U ovom kolu saznajemo da ekipa Veternik Viskol odustaje i istupa iz ovog takmičenja , ekipa Zadrugar po prvi put zaobilazi zacelje tabele službenim rezultatom 3: 0 za lazarevčane, Mladost u Bačkom Jarku spustilo je OFK Kikindu na egzistenciju rezultatom 2: 0, dok ekipa Vršca na svom stadionu izgubila je od Tekstilca iz Odzaka rezultatom 1: 3, Dolina nije nikakvo iznenadjenje napravila na svom stadionu u Padini i igrala je 0: 0 sa Bačkom Topolom.

Dvadeset i cetvrto kolo. Ekipa OFK Kikinde posle skoro pola godine uspela je da osvoji sva tri boda na svom stadionu, ovaj put Zadrugar je pao rezultat 2: 0. Tekstilac jedva je na kraj izasao sa Dolinom, dok beočinci su napunili mrezu Vršca 5: 0. . . Topolčani su igrali sa Čelarevom 1: 1, dok je ekipa iz Nove Pazove to iskoristila i pobedila Palić 2: 0. . . najveće iznenadjenje na terenima je bilo u Veterniku gde domaca ekipa nije izasla na svoj stadion i službenim rezultatom 3: 0 po drugi put gubi, na kraju sezone Veternik Viskol ce se ugasiti ili ce preći u najnižu moguću ligu . . .

Dvadeset i peto kolo. Ekipa OFK Kikinde bila je slobodna ovo kolo, medjutim rezultati su sledeci zapaženi Zadrugar je kao domacin savladao ekipu Sente minimalnim rezultatom 1: 0, Vršac je pobedio Slogu iz Temerina 2: 0, medjutim i Dolina je pobedila 1: 0 ekipu Cementa , medjutim favoriti ekipa Radnički iz Nove pazove rezimirala je sa istoimenim rivalom Radničkim is Šida rezultat 1: 1, dok je drugoplasirana ČSK Pivara iz Čelareva odigrala nerešeno sa Tekstilcem iz Odzaka 2: 2. . da bih se igra upotpunila Mladost iz Bačkog Jarka na svom stadionu deklasirala je Bačku Topolu rezultatom 4: 0.

Dvadeset i sesto kolo. Ekipa Palića u ovom kolu bila je slobodna, medjutim ekipe sa začelja nisu se baš proslavili, ekipa Vršca je na svom stadionu  izgubio od Radničkog iz Nove Pazove 1: 2, Dolina je u gostima izgubila od Sloge iz Temerina u zadnjim minutima utakmice 3: 2, dok je Zadrugar izgubio od Bačke Topole minimalnim rezultatom 1: 0. OFK Kikinda u Senti zabeležila je ubedljiv poraz 4: 1 i tako uzburkala dalji tok takmicenja. Cement je na svom stadionu otpisao ČSK Pivaru iz Čelareva 4: 0 i tako uskratio gostima mogućnost za Prvu ligu Srbije, takodje Tekstilac je minimalnom pobedom pobedio Mladost iz bačkog jarka dok je ekipa iz Starih banovaca na igle dobila Radnički iz Šida rezultatom 2: 1.

Dvadeset i sedmo kolo. Ekipa OFK Kikinde na svom stadionu pretrpela je poraz od gostujuce ekipe iz Bačke Topole rezultatom 0: 1 i sa tim rezultatom je otpisala opstanak u Srpskoj ligi, Zadrugar je kao domacin deklasirao ekipu Tekstilac rezultatom 4: 0, dok je ekipa Dolina u Padini jedva pobedila prvoplasiranu ekipu Radnički iz Nove Pazove rezultatom 1: 0, ČSK Pivara je na svom stadionu izgubila od Sloge iz Temerina 0: 1, Radnički iz Šida je deklasirao Palić 5: 0 , dok je ekipa Mladost iz Bačkog Jarka i Cement iz Beočina podelili bodove rezultat je bio 1: 1.

Zavrsina etapa takmicenja

Dvadeset i osmo kolo. Ekipa OFK Kikinde izgubila je u Odzaku 6: 0 od dobre ekipe Tekstilca, derbi kola doneo je nove bodove Radničkom iz Nove Pazove i ubedljivo je prva na tabeli, rezultat u Pazovi 4: 1. Sloga iz Temerina rezimirala je sa Mladost iz Bačkog Jarka 1: 1 i tako zauzela 4 poziciju. U Beočinu iznenadjenje ekipa iz Lazareva dotukla je Cement 1: 3, dok je ekipa Vršca regularno dobila bodove 0: 3 posto ekipa Palića nije dosla na utakmicu, Bačka Topola nastavila je svoj niz pobeda i pobedila Sentu rezultatom 3: 2. Slobodna je bila ekipa Radnički iz Šida.

Dvadeset i deveto kolo. Ekipa Sente na svom terenu pobedila je Tekstilac minimalnim rezultatom 1: 0 i tako pretekla ČSK pivaru i zauzela 2 mesto na tabeli, OFK Kikinda na domacem terenu izgubila je od Cementa 1: 2 iako su domaci poveli u prvom minutu igre.
Zadrugar je kao domacin ugostio neugodnu ekipu Sloge iz Temerina kojoj je koncentracija popustila , rezultat utakmice 2: 1 za Zadrugar. ČSK Pivara na svom terenu izgubila je od ekipe Dunava iz Banovaca rezultat je vise nego jasan 0: 2, ekipa iz Bačkog Jarka uspela je da odoli šampionu lige i podelili su bodove rezultat je bio 1: 1.
Vršac je izvojevao pirovu pobedu od 1: 0 protiv Radničkog iz Šida koja je značila oprostaj od ovog ranga takmičenja, dok je Dolina na svom terenu ekipu Palića deklasirala rezultatom 4: 1.

 Trideseto kolo. Ekipa OFK Kikinde izgubila je u gostima od Sloge iz Temerina rezultatom 3: 0, na poluvremenu bilo je 1: 0. Ekipa Zadrugara je izgubila od šampiona rezultatom 2: 0 i sa tim porazom ispala iz lige, dok je ekipa iz Padine zabelezila pobedu u gostima 0: 2 protiv Radničkog iz Šida i tom pobedom obezbedila opstanak i sledeće sezone, ekipa Cement iz Beočina je na svom terenu bila bolja od ekipe Sente rezultatom 4: 2, dok je ekipa Vršac poslednje kolo bio slobodan.

U prvu ligu Srbije prešla je ekipa : Radnički iz Nove Pazove
U Vojvodjansku ligu presli su : OFK Kikinda (Istok), Zadrugar (Istok), Vršac (Istok), a ekipa Veternik iz Viskola najverovatnije je ugašen klub.
U Srpsku ligu Vojvodine pre baraža prošle su ekipe: Radnički iz Sremske mitrovice i Dinamo iz Pančeva, dok ekipa Jedinstvo iz Stare Pazove i ekipa Proleter iz Banatskih karlovaca igraju baraž.
U Srpsku ligu Vojvodina ispali su: Radnički iz Sombora i Srem iz Sremske mitrovice.


Radnički (Š) 0 : 2 Dolina
Palić 3 : 3 ČSK Pivara
Dunav 2 : 2 Mladost (BJ)
Radnički (NP) 2 : 0 Zadrugar
Sloga (T) 3 : 0 OFK Kikinda
Cement 4 : 2 Senta
Tekstilac 0 : 0 Bačka Topola
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnički (NP) 28 17 9 2 60
2 Sloga (T) 28 13 5 10 44
3 ČSK Pivara 28 12 7 9 43
4 Senta 28 12 6 10 42
5 Radnički (Š) 28 11 9 8 42
6 Dunav 28 12 5 11 41
7 Tekstilac 28 11 6 11 39
8 Cement 28 11 5 12 38
9 Mladost (BJ) 28 9 10 9 37
10 Bačka Topola 28 10 7 11 37
11 Palić (-1) 28 9 10 9 36
12 Dolina 28 10 6 12 36
13 Zadrugar 28 10 4 14 34
14 Vršac 28 9 3 16 30
15 OFK Kikinda 28 6 4 18 22