XS
SM
MD
LG
24.09.2011 Ž. Radivojević

Pećinčani dobri domaćini, još jedan položen ispit Suvače

Pohvale za dobru organizaciju Kup utakmice Donji Srem – Vojvodina, fudbalski radnici iz Pećinaca dobijaju sa svih strana.  - Donji Srem je stasao u svakom pogledu - ističe potpredsednik kluba Milan Aleksić - Utakmica protiv Vojvodine je sam jedna u nizu „velikih utakmica“, gde smo se iskazali kao dobri domaćini. Politika kluba je bila da se prvo  stvore infrastrukturni i organizacijski uslovi za viši rang nego što je onaj u kojem ekipa igra. Za Super ligu nam vrlo malo treba. Potrebno je dodati još 1500 sedećih mesta, dok su ostali uslovi ispunjeni. Nama je stadion primila UEFA  za utakmice kadetske reprezentacije Srbije u  u predstojećim kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope. Dakle, uslove imamo i samo je pitanje kada ćemo kao tim sazreti da predjemo u viši rang.

 Već u subotu je novi izazov, odn. utakmica VII kola Prve lige protiv Napretka iz Kruševca.
- Napredak je velik rival, s kojim smo tokom priprema na Lepenskom Viru odigrali prijateljsku utakmicu, punu tempa. Verujemo da će tako biti i u subotu. Protivnika respektujemo, ali moraćemo smoći snage da dodjemo do tri nova boda, koji su nam preko potrebni, jer nas posle toga očekuje Radnički u Nišu.

Kada su pre 5- 6 godina predsednik kluba Milenko Djurdjević, potpredsednik Milan Aleksić i sportski direktor Dragan Despotović ušli „u priču sa Donjim Sremom“ i javno izneli ambicije, malo ko ih je „prihvatio ozbiljno“.
- Donji Srem funkcioniše kao jedna firma, koja izdržava sama sebe i to je baš ono što smo svojevremeno i zacrtali - kaže Aleksić - Nema razloga da tako ne bude i u narednom periodu. A što se tiče mojih ambicija, želja mi je da Donji Srem za 5 – 6 godina zaigra u Ligi Evrope. Pećinačanima očigledno ne nedostaju ambicije. U svakom slučaju, izborili su se za visoko mesto na „fudbalskoj karti Srbije“.